Minä

Olen 34-vuotias syntyperäinen porilainen, jonka perheeseen kuuluvat avovaimo ja reilun vuoden ikäinen tytär. Koulutukseltani olen sosionomi(AMK) ja töissä olen yksityisessä päiväkodissa, jossa työskentelen lastentarhanopettajan nimikkeellä. Tällä hetkellä olen tosin hoitovapaalla ja kasvatustyö keskittyy tyttäreeni.

Lapsuuteni ja nuoruuteni asuin Mäntyluodossa josta muutin lukion jälkeen keskustaan. Vuosien 2004-2009 ajan asuin Oulussa. Nykyinen koti sijaitsee jälleen Porin keskustassa.

Käymäni koulut:

  • Oulun seudun ammattikorkeakoulu, sosiaalialan koulutusohjelma, Sosionomi (AMK) 2009
  • Porin palveluopisto, hotelli- ja ravintola-alan perustutkinto, tarjoilija 2004
  • Länsi-Porin lukio 2001
  • Reposaaren yläaste 1998
  • Mäntyluodon ala-aste 1995

Töitä olen tehnyt lastentarhanopettajana, lastenhoitajana, koulunkäynninohjaajana, ohjaajana lastenkodeissa, näyttelijänä, leikkiteatterin ohjaajana, iltapäivätoiminnan ohjaajana, tarjoilijana, baarimikkona, dokumentoijana telakalla, ahtaajana,  puhelinhaastattelijana, majoitustyöntekijänä ja kesätyöntekijän nimikkeellä eri paikoissa.

Harrastukset tyttäreni syntymän jälkeen ovat jääneet tauolle. Lenkkeily, kahvakuulailu, lukeminen ja elokuvien katsominen ovat tällä hetkellä harrastuksia, jotka ovat mahdollisia toteuttaa ilman aikataulutusta. Lisäksi Murhamestarien mysteeri-illalliset ovat puoliksi harrastusta ja puoliksi työtä. Tauolla tällä hetkellä on Practical Wing Chun Kung Fu, jonka parissa jatkan taas kunhan aikataulut sen sallivat.

Poliittiseen toimintaan mukaan astuin 26-vuotiaana vuoden 2008 kunnallisvaaleissa, asuessani Oulussa ja samalla liityin vasemmistonuoriin. Poriin takaisin muutettuani toimin Satakunnan ja Porin vasemmistonuorissa ja puolueeseen liityin vuoden 2012 kunnallisvaalien aikaan. Olen toiminut myös omassa ammattiyhdistyksessäni JHL 27 aktiivina, olen ollut sekä jäsen että varajäsen hallituksessa. Lisäksi olen ollut myös Satakunnan JHL-nuorten toiminnassa mukana. AY-toiminta on nyt jäänyt tauolle, koska tyttäreni syntymän jälkeen vapaa-aikaa on erittäin rajallisesti ja jostain oli karsittava. Sen verran olen kuitenkin mukana AY-toiminnassa, että olen ehdolla JHL:n edustajistovaaleissa, jotka käydään samoihin aikoihin kuntavaalien kanssa.

Minulle lähtö kuntavaaliehdokkaaksi oli itsestään selvää. En ole lähtenyt vain kokeilemaan miten käy, vaan olen ehdolla siksi, että haluan olla vaikuttamassa nyt ja tulevaisuudessa. Ensimmäisen kerran ollessani ehdolla vuoden 2008 vaaleissa Oulussa sain 20 ääntä. Toisella kerralla vuoden 2012 vaaleissa Porissa äänisaalis oli 82 ääntä, joilla sain paikan ympäristölautakunnasta. Myöhemmin sain varajäsenen paikan sivistyslautakunnasta. Tähtäin näissä vaaleissa on valtuustopaikka.

Kuntavaalien ehdokasnumerot tulivat. Monet ovat etsineet netistä mitä kaikkea oma numero merkitsee ja mitä yhteyksiä sillä on. Googlaamalla 208, joka on siis numeroni, tuli vain Peugeot 208 käsitteleviä osumia. Tämän innoittamana tein vaalimainoksen Peugeot 208 esittelytekstin pohjalta, johon sanan hatchback tilalle on vaihdettu ehdokas.