Etusivu

Olen 40-vuotias metallialan ammattilainen, ay- ja järjestöaktiivi sekä kolmen lapsen äiti. 

Kannatan tasapuolisia, oikea-aikaisia ja helposti saavutettavia julkisesti tuotettuja kunnallisia palveluja. Työllisyyteen, tuleviin sukupolviin sekä kohtuuhintaiseen asumiseen investoiminen maksaa itsensä takaisin tulevaisuuden hyvinvointina. Puhdas ympäristö ja mahdollisuus liikkua ja harrastaa kuuluvat kaikille.

Turvallinen tulevaisuus tehdään nyt.

Minä

Asun Hämeenlinnan Katumalla kahden kotona asuvan lapseni kanssa. Ylioppilaaksi tänä keväänä kirjoittava esikoiseni opiskelee ja elää jo itsekseen Tampereella.

Pääosan työurastani olen toiminut cnc-koneistajana, loppukokoonpanossa, koestuksessa ja lähettämötyössä. Pätkiä olen vuosien varrella tehnyt niin paikallisradiossa, baarityössä, jäätelökioskilla, lähikaupassa ja viimeksi Kansan Sivistystyön Liitossa freelancer-kouluttajana.

Vapaa-aikani menee paljon erilaisissa vasemmistolaiseen arvopohjaan nojaavissa yhdistyksissä. Toimin niin Metalliliitossa ammattiosasto 186:n  puheenjohtajana kuin liittovaltuuston varajäsenenä ja monissa muissa toimissa. Vuoden 2016 liittokokousvaaleissa minut valittiin edustajaksi tälle liittokokouskaudelle. Työntekijöiden edunvalvonta on minulle sydämen asia. Nykymaailmassa järjestäytyneen yhteistoiminnan tuomaa joukkovoimaa tarvitaan, ettei kovalla taistelulla saavutettuja etujamme viedä lopullisesti työnantajan taskuun.

Vasemmistoliitossa toimin Hämeenlinnan vasemmistoliiton varapuheenjohtajana, Hämeen piirihallituksen sihteerinä ja valtakunnallisessa organisaatiotyöryhmässä. Puoluekokousedustajana toimin vuoden 2016 puoluekokouksessa.

Ihmisenä ja vaikuttajana olen ratkaisukeskeinen, yhteistyökykyinen sekä sinnikäs ja periksiantamaton kun pyrin ajamaan oikeaksi kokemaani asiaa.

 

 

Kuntavaalit 2017

Sitoudun toteuttamaan vasemmistoliiton kuntavaalikärkien mukaista politiikkaa toiminnassani. Löydät ne alla olevien linkkien takaa.

Maailman parhaat koulut ja varhaiskasvatus kaikille
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/maailman-parhaat-koulut-varhaiskasvatus-kaikille/

Kohtuuhintainen asuminen ja hyvä ympäristö
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/kohtuuhintainen-asuminen-hyva-ymparisto/

Parempi työllisyys ja hyvät työehdot
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/parempi-tyollisyys-hyvat-tyoehdot/

Ajatuksiani

Annetaan nuorille tulevaisuus!

(Tämä juttu on kirjoitettu yhteistyössä Mia Heinosen kanssa, joka on Hämeenlinnassa Sdp:n kuntavaaliehdokkaana ja toimii Hämeenlinnan työväenyhdistyksen aktiivina. Olemme toimineet kuluvan vaalikauden yhdessä Koulutuskuntayhtymä Tavastian valtuustossa. Juttu julkaistu Kaupunkiuutisissa 18.3.2017 ja Hämeen Sanomissa 20.3.2017 ) Olemme saaneet kuluvan valtuustokauden seurata ammatillisen koulutuksen kehitystä koulutuskuntayhtymä Tavastian valtuustosta käsin. Jokavuotiset, aina entistä isommat leikkaukset, heikentävät oppilaitosten mahdollisuuksia …

Moninaista elämää lähiössä

(Juttu on kirjoitettu yhteistyössä Marianna Roineen kanssa, joka on vihreiden kuntavaaliehdokkaana Hämeenlinnassa. Juttu on julkaistu Hml Kaupunkiuutisissa 15.3. ja Hämeen Sanomissa 17.3.) Lähiö on Hämeenlinnassakin aika monen ihmisen koti. Meidän pitää yhdessä ryhtyä työhön, joka tuo palvelut takaisin ihmisten lähelle ja myös tukee ihmisiä toimimaan aktiivisemmin oman asuinympäristönsä parantamiseksi.Syksyllä keskusteluun noussut kotipaikkani Katuma on hyvä …

Huomisen Hämeenlinna

  Elämä ei aina mene niinkuin oli tarkoitus. Tulee asioita joihin ei voi vaikuttaa, vaikka kuinka tekisi kaiken oikein. Jokainen meistä voi tulla riippuvaiseksi toisten avusta.  Siksi on tärkeää, että meillä on julkiset tukiverkot, joihin jokaisella on tasavertainen oikeus. Avun saaminen ei saa olla kiinni asemasta, varallisuudesta tai yksityisten osakkeenomistajien voitto-odotuksista. Riittävillä resursseilla, ennaltaehkäisyllä ja …

Yhteystiedot

Hanna Rokkanen

puh. 040 721 7977
hanna.rokkanen@gmail.com
facebook: Hanna-Kaisa Rokkanen