Äänestä kuntavaaleissa!

”Kuntavaaleissa voi valita oman ehdokkaansa viemään asioita eteenpäin arjen asioista. Kyse ei ole pormestarivaaleista.”

Nyt valitaan satoja kuntavaikuttajia. Kokoomus ja Vihreät yrittävät maksimoida vaalivoittoaan tekemällä kuntavaaleista pormestarivaalit. Kuntavaalit ovat vaalit, joissa valtuuston lisäksi ehdolla olleista henkilöistä valitaan edustajat lautakunnat korvaaviin jaostoihin sekä erilaisiin hallitus- ja johtokuntatehtäviin.

Tavoitteeni on päästä vaikuttamaan mm. liikenteen sujuvuuteen, joten jokainen ääni on minulle erityisen tärkeä. Liikkumisen puolesta!

YouTube: Vaalivideoni (21 s)

Kuka maksaa rakennusten aiheuttamat terveysongelmat?!

Kuva: Helsingin kaasukellon kattoa Kalasatamassa / Suvilahdessa. Lähde: rakennuslautakunnan kokousmateriaalista

Rakennustarkastuspäivillä Turussa 16. – 18.3. käsiteltiin mm. erilaisia rakennusten aiheuttamia haittatekijöitä, jotka altistavat suomalaisia monenlaisiin terveysongelmiin.

Homekoulut on vain yksi pieni osa tätä kokonaisuutta. Julkisen puolen rakennusten osalta arvio altistuvista henkilöistä oli yli 300000. Kuitenkin ongelma asuntojen osalta oli saman arvioijan mukaan noin puolen miljoonan suomalaisen verran. Korjaustarpeen suuruus liikkui 50 – 55 miljoonan euron luokassa (vrt. valtion budjetti 2017 55,5 M€).

Olen menneellä kaudella kritisoinut Helsingin kaasukellon suunnittelua Elmu ry:n ja Nuorisoasiainkeskuksen tiloiksi. Kyse on erittäin myrkyllisestä rakennuksesta, joka on huonossa kunnossa. Jos vuosien myötä paljastuu, että ihmisiä sairastuu kaasukellon terveysongelmiin, niin vastuu on niillä henkilöillä, jotka tämän päätöksen vievät eteenpäin. Mielestäni tuo päätös tulee perua!

YouTube: Rakennukset ja terveys: Kaasukellopäätös uusiksi! (1 min 8 s)