Etusivu

Tervetuloa Ilkka Salosen ehdokassivustolle!

Hyvän kaupungin tunnusmerkit lyhyesti:

Työtä ja toimeentuloa, hyvä asuminen, helppo liikkua, toimiva terveydenhuolto ja koulutus, mahdollisuus virkistykseen ja harrastukseen. Kaikkien tarpeita kunnioitetaan. Meitä on moneksi.

                                                 339

Olen 60-vuotias ja ensi kertaa ehdolla kunnallisvaaleissa. Viimeaikaisen hallituspolitiikan takia olen aktivoitunut vastarintaan leikkauspolitiikkaa vastaan hyvinvointivaltion ja peruspalvelujen säilyttämiseksi. Olen ollut viime vuodet enimmäkseen työttömänä.

 

 

Minä

Olen entinen tutkija, radiotekniikka ja biofysiikka (TkT ja M.Sc), ja toiminut jonkin verran sijaisopettajana. Minua on vaivannut työttömyys ja olen kiinnostunut sen torjumisesta. Olen perheellinen ja harrastan mm. mökkeilyä.

Kaupunkiympäristö kiinnostaa minua  ja olen seurannut aktiivisesti kaavoitusta. Nykyrakentaminen on mielestäni liian ahdasta. Haluan väljempää rakentamista. Se onnistuu, jos korotamme rakennuksia 3-7-kerroksisiksi ja jätämme samalla puita väliin. Pilvenpiirtäjiä ei tarvita, eikä pientaloalueita pidä enää mahduttaa Helsinkiin. Rannat ja puistot pitää säilyttää. Metsiköitäkään ei saa tuhlata pois tarpeettomasti. Vartiosaari ja Ramsinniemi pitää jättää kokonaan rakentamatta. Jos tulevat sukupolvet näkevät rakentamistarpeet toisin, niin rakentakoot. Grynderit haluavat kuoria kermat päältä ja tehdä helppoa rahaa. Kaupunkilaisina meidän ei pidä sallia sitä.

Kuten tuli jo todettua, työllisyyskysymys koskettaa minua erityisesti. Työllisyyttä olen mm. ehdottanut parannettavaksi lailla minimityöllisyydestä ja päivittänyt ehdotukseni. Siitä kirjoitin oman tarinansa ehdokassivujeni Blogeihin. Kaupungin on parannettava työllisyyspolitiikkaansa. Jatkuva ulosheitto vaatii vastapainokseen paljon voimallisempaa sisäänheittoa.

Olen sielultani metromies, vaikka asun Länsi-Helsingissä. Pikaraitiotie ei korvaa metroa, vaan täydentää sitä. Poikittaismetro Kannelmäen ja Malmin kautta on mielestäni tavoiteltava asia. Pisararata tai sitä vastaava silmukkametro Pasilan kautta olisi myös tärkeä toteuttaa. Sipooseenkin pitäisi metro ulottaa. Länsimetron sotkut on selvitettävä ja avattava julkisuudelle. Avoimuus kaikessa päätöksenteossa on tarpeen yleisemminkin.

Kuntavaalit 2017

Olen ehdolla vaaleissa, koska haluan vastustaa nykyistä leikkauspolitiikkaa aktiivisesti. Mielipiteeni ovat monessa asiassa samat kuin puolueellani Vasemmistoliitolla. Erillisissä artikkeleissa olen halunnut tuoda tarkemmin esiin mielipiteitäni, erityisesti rakentamisesta, liikenteestä, työllisyydestä, terveydenhoidosta ja koulutuksesta. Tämän sivun alaosassa on linkit Vasemmistoliiton linjauksiin, joista voit katsoa puolueen linjanvetoja kuntavaaleissa. 

Puolueen viestinnälliset vaalikärjet:.

Hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/hyvat-sosiaali-terveyspalvelut-kaikille/

Maailman parhaat koulut ja varhaiskasvatus kaikille
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/maailman-parhaat-koulut-varhaiskasvatus-kaikille/

Kohtuuhintainen asuminen ja hyvä ympäristö
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/kohtuuhintainen-asuminen-hyva-ymparisto/

Parempi työllisyys ja hyvät työehdot
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/parempi-tyollisyys-hyvat-tyoehdot/

Blogi

Дорогой участник голосования!

Дорогой участник голосования! Я, Илкка Салонен, стал кандидатом в городской совет (kaupunginvaltuusto) потому, что считаю своим долгом дать отпор политике правительства Юха Сипиля. Это правительство ведет экономическую политику правого экстремизма, цель которой получить максимальную прибыль владельцам предприятий за счет простого народа. Положение рабочих, пенсионеров, студентов и особенно безработных в результате проводимой политики значительно ухудшается: реальная …

Omia teesejä vaalikamppailuun

Omia teesejä vaalikamppailuun, päivitys 18.2.2017 Liikenne: Metro Kannelmäkeen osana kehä I:tä mukailevaa poikittaismetroa Kaupungin tukea myös piensähkökulkuneuvoille  (sähköskootteri, sähkömopoauto) Jalankulku ja julkinen liikenne etusijalla Ei ruuhkamaksuja, lisää kävelyalueita ja nopeusrajoituksia Melusuojeluun satsattava, meluvallit paras vaihtoehto Kruunuvuoren silta on liian kallis Kehärata Espooseen ja Sipooseen Liityntäpysäköintiä lisää, esim. Vantaalle Kivistön asemalle Nurmijärveläisiä varten Kannelmäen kauppakeskus Kaaren …

Ehdotukseni työllistämispolitiikan vauhdittamiseksi minimityöllisyyslailla

Työllistämiseen tehoa Työttömille täytyy järjestää oikeaa palkkatyötä. Tämän hetken toimiva järjestelmä on palkkatuki,  jonka käyttöä tulee lisätä. Olen ehdottanut muutamia kertoja työttömien järjestöille ja joillekin kansanedustajille minimityöllisyyslakia, jolla palautettaisiin työttömille yhteiskunnan takaama oikeus työhön.  Vastaava laki oli säädettynä 90-luvun lamaa ennen ja toimi vielä laman aikanakin (ns.  Lex Leppänen). Laista luopuminen johti pitkäaikaistyöttömyyden rajuun kasvuun. …

Yhteystiedot

Alla on sähköpostiosoitteeni äänestäjiä varten.

Ilkka Salonen
ehdokas.ilkkasalonen@gmail.com