Etusivu

Ehdokas Jaana Haapasalo Youtubessa: https://www.youtube.com/watch?v=cbDzg4djjXE

Olen 56-vuotias psykologi, psykoterapeutti, psykologian tohtori ja oikeus- ja kriminaalipsykologian dosentti. Aikaisemmin olen ollut kaksi kautta Jyväskylän kaupunginvaltuutettuna, ja nyt päätin lähteä taas mukaan kuntapolitiikkaan uudessa kotikunnassani Salossa.

Pitkä työurani psykologina eri sovellusalueilla auttaa asettumaan monenlaisten ihmisten asemaan. Olen työskennellyt muun muassa tutkijana, opettajana, vankilapsykologina, lastensuojelussa, kuntoutustyössä ja aikuispsykiatriassa. Asiakkainani ovat olleet lapset, nuoret, aikuiset ja perheet.

Yhteiskunnalliset ilmiöt kiinnostavat minua ja haluan vaikuttaa asioihin. Yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja ihmisoikeudet ovat tärkeitä arvojani. Haluan säilyttää julkiset palvelut ja kehittää niitä kaikkien kuntalaisten parhaaksi. Hyvinvointiyhteiskuntaa ei saa romuttaa. Kaikkialle tunkeutuvat yksityistämispyrkimykset on torjuttava. Vasemmistoliiton toiminta vastaa parhaiten näitä tavoitteita, joten siksi vasemmisto on puolueeni.

Katso poliitikkosivuni Facebookissa:

https://www.facebook.com/haapasalojaana/?ref=aymt_homepage_panel

Twitteristäkin löydyn: https://twitter.com/jkhaapasa

Katso Puhuva pää -vaalivideo Youtubesta: https://www.youtube.com/watch?v=_Hb2kBvRjKs

Jaana ja CV

Keräilylöytöjä

Olen koulutukseltani laillistettu psykologi, psykoterapeutti (erityistason perheterapeutti) ja psykologian tohtori. Valtiotieteen maisteriksi ja psykologiksi valmistuin Turun yliopistosta vuonna 1983 ja psykologian tohtoriksi Jyväskylän yliopistosta vuonna 1992.

Oikeus- ja kriminaalipsykologian dosenttina olen ollut vuodesta 2000 lähtien Turun yliopiston oikeustieteellisessä ja Itä-Suomen yliopiston filosofisessa tiedekunnassa. Psykologin työtä olen tehnyt tutkijana ja eri sovellusaloilla yli 30 vuotta. Tässä työssä olen saanut paljon tietoa ja kokemuksia siitä, miten ihmiset yhteiskunnassamme voivat ja mitä he asioista ajattelevat.

Olen julkaissut alaltani kolme oppikirjaa (Väkivallan kierre; Todistajanpsykologia ja todistajankuulustelu; Kriminaalipsykologia) ja lukuisia tiedejulkaisuja. Kirjoittaminen ja lukeminen ovat osa jokaista päivääni.

CV-tietoni löydät tästä: CV2017

Harrastan kuntoliikuntaa – erityisesti uintia – ja kirppisten kiertelyä. Käyn mielelläni myös antiikki- ja keräilytapahtumissa ja keräilen muun muassa suomalaista lasia (Nanny Still, Helena Tynell) ja Arabian posliinia.

Yhteiskunnalliset kysymykset ovat aina kiinnostaneet minua, ja siksi lähdin kuntapolitiikkaan ensimmäisen kerran Jyväskylässä 2000-luvun alussa. Olin kaksi kautta Jyväskylän kaupunginvaltuutettuna ja mukana myös eduskunta- ja eurovaaleissa.

Asun Salon ydinkeskustassa uudehkossa kerrostalokaksiossa. Autottomana pidän siitä, että pääsen kävellen nopeasti Salon palvelujen piiriin – kirjastoon, uimahalliin, kirppiksille ja iki-ihanalle kesätorille.

 

 

Kuntavaalit 2017

Keskeisiä arvojani ovat yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja heikomman puolustaminen. Kaikille kuuluvat samat ihmis- ja perusoikeudet eikä ketään saa syrjiä tai jättää yhteiskunnan ulkopuolelle.

Kaupunginvaltuutettuna haluaisin turvata kaikille kuntalaisille hyvät julkiset palvelut ja torjua yksityistämisvillitystä. Sosiaalisiin ongelmiin tulee vastata tarjoamalla sosiaalista tukea ja yksilöllistä apua – ei rangaistuksia, pakkoa tai kuria.

Meillä on mahdollisuus köyhyyden, asunnottomuuden ja muun kurjuuden lievittämiseen. Kyse on päätöksenteon etiikasta ja päättäjien arvoista. Mihin sinä haluaisit, että veroeurosi käytetään?

Vasemmisto ajaa kuntapolitiikassa seuraavia asioita:

Hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille

http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/hyvat-sosiaali-terveyspalvelut-kaikille/

Maailman parhaat koulut ja varhaiskasvatus kaikille
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/maailman-parhaat-koulut-varhaiskasvatus-kaikille/

Kohtuuhintainen asuminen ja hyvä ympäristö
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/kohtuuhintainen-asuminen-hyva-ymparisto/

Parempi työllisyys ja hyvät työehdot
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/parempi-tyollisyys-hyvat-tyoehdot/

Blogi

Hyvä veli -verkostojen suhmuroinnit näkyviin

Hyvä veli -verkostot ovat arkea monilla yhteiskunnan alueilla kuntapolitiikasta yliopistoihin. Kirjoitin jokin aika sitten Helsingin Sanomien mielipiteisiin tiukkasävyisen kirjoituksen yliopistojen korruptiivisista käytännöistä. Mielipide kirvoitti kommentteja ja keskustelua, ja toimittaja Marjo Valtavaara teki aiheesta tutkivan journalismin otteella laajemman jutun sunnuntain lehteen 26.2. Voit tutustua mielipiteeseen tässä: http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005093880.html Marjo Valtavaaran juttu on tässä: http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005103708.html