Etusivu

Olen 33-vuotias turkulainen IT-tradenomi, joka vastustaa nykyhallituksen porvaripolitiikkaa. Olen punavihreä paljasjalkalainen turkulainen, joka haluaisi, että saisimme Turusta kaikille viihtyisän ja sosio-ekonomiseen taustaan katsoen monikulttuurisen kotikunnan elää tavallista arkea. Politiikan pitäisi olla läpinäkyvää ja tavallisten ihmisten ja kuntalaisten mielipiteet huomioivaa toimintaa.

Syrjäytyneenä työelämästä tavoitteeni on jatkaa opintojani Turun yliopistoon filosofian maisterin tutkintoon Data-Analytiikassa hakukriteerinäni nykyinen AMK-tutkintoni, ja olen motivoitunut myös tieteelisiin jatko-opintoihin yliopistossa maisterivaiheen jälkeen, mikäli mahdollisuus avautuu.

Mikäli en pääse kevään 2017 yhteishaussa tradenomitutkinnollani yliopistoon, mahdollisesti harkitsen toisen ammattikorkeakoulututkinnon suorittamista.

Minä

Olen 33-vuotias paljasjalkalainen turkulainen, joka valmistui Liedon lukiosta vuonna 2002. Kokeiltuani opiskelua eri aloilla, päädyin syrjäydyttyäni työelämästä työkyvyttömyyseläkkeen turvin Turun ammattikorkeakouluun tietojenkäsittelytieteen liiketalous-puolelle vuonna 2014, josta valmistuin helmikuussa 2017.
Koen rakkaan kotikuntani Turun asiat läheisiksi ja erityisesti pienituloisten asiat vieläkin lähemmiksi. Itse elän takuueläkkeen ja pienen asumistuen turvin Runosmäen lähiössä vuokrayksiössä.
Pienituloiset, kuten eläkeläiset, työttömät, yksinhuoltajat, pienituloiset perheet, asunnottomat, yms. ihmisryhmät ovat jääneet nykyhallituksen harjoittaman politiikan tähden heitteille ja ulkopuolelle. Nykyhallitus antaa rikkaille entistä enemmän, ja ottaa köyhiltä pois ja se on mielestäni väärin. Esimerkiksi terveyskeskusmaksukin nousi taas Turussa joulukuun alussa, vaikka hintojen pitäisi laskea.
Äänestämällä minua Turun kunnallisvaltuustoon 2017 saatte tavallisen kansalaisen äänen valtuustoon ja se ääni on ehdottomasti punavihreä, joka kuuntelee äänestäjiään ja jolla on aito laitakaupungin ääni valtuustossa.

Kuntavaalit 2017

  • Runosmäkeen tulee saada apteekki! (Joka on varmaan toteutunut jo vaalien alla?)
  • Terveyskeskusmaksu pitäisi poistaa kokonaan!
  • Sivarien oikeudet ihmisläheisimmiksi ja ajan tasalle päivittäminen!
  • Turku älykaupunkien etulinjaan!
  • Yleinen vasemmistoliiton linja.
  • Toriparkki-hanke jäihin lopullisesti.
  • Autoton ydinkeskusta.
  • Kirjastoon ei tule asettaa vuosimaksua eikä muitakaan maksuja!

Yllä listastin joitain jo aiemmin perustamassani blogissakin esille tuomiani vaaliteesejä. Viihtyisä punavihreä turkulainen ympäristö jokaiselle turkulaiselle ikään, sukupuoleen tai yhteiskunnalliseen asemaan katsomatta on kaiken perusta.

Mitä tulee terveyspalveluihin, ne pitäisi hoitaa siten, että jokaisella olsii mahdollisuus varallisuuteen katsomatta tasa-arvoiseen palveluun, joskin nykyinen porvarihallitus toisin yrittää asiaa ajaa. Nykyisen yksityistämispolitiikan ansiosta hinnat tulevat jatkossakin nousemaan, jos terveyspalveluita yksityistetään enemmän. Se ei voi jatkua näin.

Mitä koulutukseen tulee, haluaisin, että Turku voisi ylpeänä esitellä maailmalle peruskoulujärjestelmän toimivuutta monikulttuurisen ja tasa-arvoisen, kaikille ilmaisena ja avoimena järjestelmänä, jossa kasvatetaan vastuuntuntoisia kansalaisia. Mitä korkeakouluihin tulee, niin toivoisin Turun Yliopiston, Åbo Akademin, Turun kauppakorkeakoulun ja Turun AMK:n jatkossakin toimivan maailman johtavina tieteentekijöinä. joka houkuttelee Turkuun ulkomaisista yliopistoista huippututkijoita ja tohtoriopiskelijoita ja muita opiskelijoita tänne Turkuun samalla palvellen paikallista elinkeino-elämää korkealla tasolla.

Jotta korkeakoulupolitiikkani tepsisi, se osaltaan vaatii opintojen maksuttomuutta ja ennen muuta tasa-arvoisuutta opiskelijavalinnoissa.

Työllisyys

Nykyhallitus ajaa työttömyyslukuja sen perusteella alemmas, että työttömistä tehdään nk. ”pakko-yrittäjiä”. Tämä on ehdottoman väärä suunta. Esimerkiksi uutiset lumenluonnin verovapaudesta ovat pelkkää silmän lumetta, sillä tosiasiassa vain ehkä harvalla työttömällä on taloudellista kanttia tai riittävää osaamista ryhtyä pyörittämään kannattavaa lliketoimintaa, kun se ei monelta kokeneeltakaan tekijältä onnistu.

Oman kokemuksen mukaan, kun olen hakenut aktiivisesti töitä rekrytointifirmoista, joista nykyään en valehtelisi, jos väitä, että 60-70% työpaikoista on tarjolla, niin niistä on sitä vaikeaa löytää erityisesti jos on syystä tai toisesta ollut edes jonkun vuoden ulkona työmarkkinoilta. Ei auta edes korkeakoulutus, jos on esimerkiksi sairauden tähden ollut jonkin vuoden ulkona työmarkkinoista, voi työpaikan löytäminen olla jopa mahdotonta.

Blogi

Haastatteluni kirjastokierrokselta julki 2.4.2017

Käväisin kirjastokierroksella, joka oli hienosti Turun AMK-kirjasto ja tietopalvelualan opiskelijoiden järjestämä miellyttävä tilaisuus. Haastattelumme tehtiin pääkirjaston kahviossa. Linkki Kitin blogista löytyvään haastatteluun löytyy osoitteesta http://kititapahtumapassi.blogspot.fi/2017/04/yksilohaastattelu-jere-sumell.html

Levy-soittimeni on Winamp

Tajusin juuri Jaloviinan Froikkareilta. Tai oikeastaan tajustin sen eilen viettäessäni iltaa humanistipubissa ja soittaessani lopulta englanniksi väitellääkseni jukeboksista musiikkista: Vastapuoli vastoi suomeksi loppujen lopuksi, johon minä vielä jatkoin englanniksi. ”It’s all yours”, sanoin lopulta läimäyttessäni jukeboksin taka-kantta sen jälkeen, kun tämä oli selättänyt ensin 3 euroa sisään, ja lopulta kävi ilmi, että minun automaattipelivoitot, jotka …

Tradenomi-vähemmistössä

Valmistuttuani tradenomiksi muutama viikko takaperin olin myös yhteydessä Tradenomiliitto TRAL:iin ja päivitin jäsentietoni. Nyt olen kyseisessä tradenomien edunvalvontajärjestössä hopeajäsenenä eläkeläisen vuosimaksulla. TRAL on koonnut jäsenistönsä kuntavaaliehdokkaina olevien tietoja omille kuntavaalisivuilleen. Toistaiseksi tietoja heille on antanut ainoastaan 2 vasemmistoliiton jäsentä. Minun lisäkseni taloushallinnon tradenomi Sanna Kerminen Järvenpäästä on ainoana TRAL-jäsenenä vasemmistoliitossa. Puoluejakaumasta päätellen, jos siitä voisi …

Yhteystiedot

Jere Sumell
puh. 0443639289
email. jere.sumell@edu.turkuamk.fi
twitter: https://twitter.com/jere_sumell

linkedin: https://fi.linkedin.com/in/jere-sumell-51b008a5

(Virallinen vaalikuvani – Otettu Valokuvaamo Pimiö Loungessa 15.2.2017 Kristinaankadulla Turussa)