Valmistuin IT-tradenomiksi

Tämäkin päivä on nähtävä: Saan päästötodistuksen Turun AMK:sta ennen laskettua aikaa. Valmistun muutaman kuukauden etuajassa Turun Amattikorkeakoulusta liiketalouden koulutusohjelmasta tietojenkäsittelytieteen tradenomiksi, joka vastaa luonnontieteiden kandi-tutkintoa ihan pätevästi.

Olen aktiivisesti hakenut töitä: Olen lähettänyt tammikuun alusta lähtien niin pysyviin paikkoihin, kuin kesätöihinkin kymmeniä hakemuksia, mutta olen ollut vain yhdessä haastattelussa ja sinnekkään en päässyt. Saa nähdä nyt, miten vireillä olevien hakemusteni käykään.

Jos saisin pysyvän työpaikan, voisin jopa harkita hankkivani tarvittavan työkokemuksen, joka on 3-5 vuotta omalta alalta, ja sitten palata AMK:hon suorittamaan nk. YAMK-tutkinto, jonka kesto olisi kaksi vuotta.

Kauppakorkeaan haen joka tapauksessa, mutta jos en pääse sinne, myös data-analyysi kiinnostaa yliopistossa sivuaineina biologia, kemia ja matematiikka. Noiden edellä mainittujen opintojen siivittämänä voisin tehdä gradu-tutkielman solu-automaateista.

Kuitenkin koulu alkaa aikaisintaan ensi elo-syyskuussa, joten tässä on nyt hyvää aikaa latailla akkuja, ja mikä sopisikaan paremmin akkujen latailuun, kuin lukea hyvää kirjallisuutta. Sain Suomalaisesta kirjakaupasta viime vuoden ostoksistani kanta-asiakas –bonussetelini tänään postissa, ja tuhlasin sen oitis pokkarikampanjaan, joka kaupassa oli: Tilasin mm. Ville Haapasalon tarinaa kertovan kirjan, ja sitten teoksen, jossa kuvaillaan, mistä porvarit vaikenevat kapitalismissa.

Olen myös harkinnut journalismi-opintojen pariin hakua, koska kirjoittaminen kiinnostaa, ja olen siitä lähtien kirjoittanut, kun oppisin kirjaimet 5-6 –vuotiaana. Kirjoittaminen tuntuu hyvältä, joten siitäkin voisi saada ammatin lopulta. Toisaalta Data-analyysi ja soluautomaatti-maisteri-opinnot tuntuvat jokseenkin myös mielenkiintoisilta, mikäli ei kauppiksen ovet aukea.