Ei töitä valmistumisen jälkeen

Olen nyt ollut valmis IT-tradenomi noin puolitoista viikkoa ja etsinyt aktiivisesti töitä. Pääsin yhteen työhaastatteluun, mutta työpaikka kariutui siihen, että minulla ei ole tarpeeksi kokemusta alalta. Hain myös TE-keskuksen rahoittamaan koulutukseen, jonka kesto olisi 100 päivää ja joka tähtää työllistymiseen Varsinais-Suomessa sijaitsevaan IT-yritykseen. Paikkoja koulutukseen on jaossa 15.

Pitkäksi käy aika, kun ei ole tyttöystävääkään, jonka kanssa voisi viettää aikaa. Olen lukenut kirjoja, pelannut Nintendoa ja roikkunut netissä päivät, illat ja yöt. Suosikkikonsolini on Nintendo 3ds, jossa pelaan tällä hetkellä Gunman Clive 2, Memagan Legacy Collectionia, sekä Pacman 2 The Ghost Adventure-pelejä. Ne on vielä kesken.  Alien Chaos 3d on ihan ok räiskintäpeli, jossa täytyy löytää oikea ajoitus ja strategia, jotta ehtii keräämään pisteitä myös jälkien siivoamisesta räiskinnän jälkeen ilman, että terveys kärsii. Olen pelannut 18 tasoa siten, että olen saavuttanut parhaan mahdollisen kultamitalitason pisteissä, 19:s taso on hopean arvoisesti suoritettu, ja sitten vielä ollisi 6 tasoa  räiskintää jäljellä, jotta pelin tarinatila on pelattu siten, että kaikki palkkiot on kerätty.

Jos joku etsii jotain pelattavaa, jossa on hyvä meininki, hyvä musiikki ja eikä ole paljoa rahaa käyttää peleihin, suosittelen ehdottomasti tutustumista Gunman Clive –pelisarjaan. Kakkososassa on loistava soundtrack, ja se on ehdottomasti yksi parhaista elämäni parin euron sijoituksista. Kolusin ykkösosan joka kulman kaikilla vaikeusasteilla ja hahmoilla silloin, kun peli oli uudempi, ja nyt vihdoin sain säästettyä rahaa kakkososan hankintaan, niin johan kelpaa.

Vaaleihin aikaa noin kuukausi, ja en lähtenyt tänään kampanjoimaan Varissuolle tai Lausteelle. En odota huimaa äänimäärää, mutta kaupungilla saan vastaantulijoilta tervehdyksiä aivan tuntemattomiltakin ihmisiltä, että kyllä joku minut sentään tuntee Turussa.

Jatkan aktiviisesti töiden etsintää, ja haen yhteishaussa opiskelemaan todennäköisesti Data-Analyysiä, tai sitten hakeudun suorittamaan toista AMK-tutkintoa. Toisaalta tekisi mieli saada 3 vuoden työkokemus alalta, ja kokea elämän ensimmäinen palkkapäivä, jotta voisi hakea sitten ylempään AMK, YAMK-tutkintoon liiketalouden johtamisen ja kirjasto-ja tietopalvelun ylempään AMK-tutkintoon johtavaan koulutukseen kunhan työkokemus on ensin hankittu.