Tradenomi-vähemmistössä

Valmistuttuani tradenomiksi muutama viikko takaperin olin myös yhteydessä Tradenomiliitto TRAL:iin ja päivitin jäsentietoni. Nyt olen kyseisessä tradenomien edunvalvontajärjestössä hopeajäsenenä eläkeläisen vuosimaksulla.

TRAL on koonnut jäsenistönsä kuntavaaliehdokkaina olevien tietoja omille kuntavaalisivuilleen. Toistaiseksi tietoja heille on antanut ainoastaan 2 vasemmistoliiton jäsentä. Minun lisäkseni taloushallinnon tradenomi Sanna Kerminen Järvenpäästä on ainoana TRAL-jäsenenä vasemmistoliitossa.

Puoluejakaumasta päätellen, jos siitä voisi päätellä jotain yleisesti tradenomien suuntatumisesta, tradenomit ovat aika oikeistolaista porukkaa. Tämä siitä päätellen, että ehdokaslistalla eniten tradenomeja löytyy kokoomuksen riveistä, vihreissäkään ole, kuin 4 ehdokasta ja SDP:kin on eddustettuna ainoastaan kolmella ehdokkaalla.

Toisaalta havaitsin tämän myös opintojen kuluessa, sillä en löytänyt juuri hengen heimolaisia opintojen edetessä, paitsi muutamia hyviä kavereita. No,  tradenomi-opiskelu-aikakausi on nyt elämästäni ohitse, jos en joku päivä palaa YAMK-tradenomi-opintojen pariin, mutta seuraava askel on todennäköisesti Data-Analyysin Filosofian maisterin tutkinto Turun yliopistossa.

Turkulaisia ehdokkaita TRAL-esittelyissä ei toistaiseksi juuri ole. Minun lisäkseni kokoomukselta löytyy rahoitus-ja vakuutuspalvelujen tradenomi Rasmus Rantanen ja palvelupäällikkö Niko Aaltonen. Hänkin on kokoomuksesta. Jos joku haluaa äänestää nimenomaan tradenomia valtuustoon, joutuu tekemään valinnan Turussa heidän tai minun väliltä todennäköisesti.

Mikä on yllättävää ehdokasasettelun osalta, piraattipuolueesta ei löydy yhtään tradenomia. Itselläni on piraattipuolueesta se kokemus, että monet IT-alan ihmiset ja luonnontieteilijät suosisivat piraattipuoluetta, mutta ei ainakaan toistaiseksi ole TRAL-esittelyissä yhtään piraattia.

Linkki Tradenomiliito TRAL:in kuntavaaliehdokas-esittelyihin. (Vasemmistoliitto, ja muut)