Kuntavaalit 2017

  • Runosmäkeen tulee saada apteekki! (Joka on varmaan toteutunut jo vaalien alla?)
  • Terveyskeskusmaksu pitäisi poistaa kokonaan!
  • Sivarien oikeudet ihmisläheisimmiksi ja ajan tasalle päivittäminen!
  • Turku älykaupunkien etulinjaan!
  • Yleinen vasemmistoliiton linja.
  • Toriparkki-hanke jäihin lopullisesti.
  • Autoton ydinkeskusta.
  • Kirjastoon ei tule asettaa vuosimaksua eikä muitakaan maksuja!

Yllä listastin joitain jo aiemmin perustamassani blogissakin esille tuomiani vaaliteesejä. Viihtyisä punavihreä turkulainen ympäristö jokaiselle turkulaiselle ikään, sukupuoleen tai yhteiskunnalliseen asemaan katsomatta on kaiken perusta.

Mitä tulee terveyspalveluihin, ne pitäisi hoitaa siten, että jokaisella olsii mahdollisuus varallisuuteen katsomatta tasa-arvoiseen palveluun, joskin nykyinen porvarihallitus toisin yrittää asiaa ajaa. Nykyisen yksityistämispolitiikan ansiosta hinnat tulevat jatkossakin nousemaan, jos terveyspalveluita yksityistetään enemmän. Se ei voi jatkua näin.

Mitä koulutukseen tulee, haluaisin, että Turku voisi ylpeänä esitellä maailmalle peruskoulujärjestelmän toimivuutta monikulttuurisen ja tasa-arvoisen, kaikille ilmaisena ja avoimena järjestelmänä, jossa kasvatetaan vastuuntuntoisia kansalaisia. Mitä korkeakouluihin tulee, niin toivoisin Turun Yliopiston, Åbo Akademin, Turun kauppakorkeakoulun ja Turun AMK:n jatkossakin toimivan maailman johtavina tieteentekijöinä. joka houkuttelee Turkuun ulkomaisista yliopistoista huippututkijoita ja tohtoriopiskelijoita ja muita opiskelijoita tänne Turkuun samalla palvellen paikallista elinkeino-elämää korkealla tasolla.

Jotta korkeakoulupolitiikkani tepsisi, se osaltaan vaatii opintojen maksuttomuutta ja ennen muuta tasa-arvoisuutta opiskelijavalinnoissa.

Työllisyys

Nykyhallitus ajaa työttömyyslukuja sen perusteella alemmas, että työttömistä tehdään nk. ”pakko-yrittäjiä”. Tämä on ehdottoman väärä suunta. Esimerkiksi uutiset lumenluonnin verovapaudesta ovat pelkkää silmän lumetta, sillä tosiasiassa vain ehkä harvalla työttömällä on taloudellista kanttia tai riittävää osaamista ryhtyä pyörittämään kannattavaa lliketoimintaa, kun se ei monelta kokeneeltakaan tekijältä onnistu.

Oman kokemuksen mukaan, kun olen hakenut aktiivisesti töitä rekrytointifirmoista, joista nykyään en valehtelisi, jos väitä, että 60-70% työpaikoista on tarjolla, niin niistä on sitä vaikeaa löytää erityisesti jos on syystä tai toisesta ollut edes jonkun vuoden ulkona työmarkkinoilta. Ei auta edes korkeakoulutus, jos on esimerkiksi sairauden tähden ollut jonkin vuoden ulkona työmarkkinoista, voi työpaikan löytäminen olla jopa mahdotonta.