Naputeltua

Sipilä yksityistää nöyryytyksen
(Julkaistu 13.10.2016 Keskisuomalaisen mielipidepalstalla)
Kilpailukykysopimus on pitkin hampain saatu sovittua. Tuskin on muste on ehtinyt sopimuspapereiden allekirjoituksista kuivua, kun Sipilän, Orpon ja Soinin hallitus on sitä jo rikkomassa.
Lue lisää.

Vihdoin loppu lapsiorjatyölle
(Julkaistu TEAMspirit-lehdessä 22.5.2016)
Isot mediatalot omistavat ristiin mainosjakeluyhtiöitä, jotka ovat vuosia rikkoneet yleissitovan työehtosopimuksen ehtoja. Käytäntöä on perusteltu keskeneräisellä oikeusprosessilla liittyen työnantajien keltaiseen ammattiliittoon.
Lue lisää.

Sanomalehtien työnantajat tekopyhiä
(Julkaistu 18.5.2016 Keskisuomalaisen mielipidepalstalla)
Suomalainen sanomalehdistö tekee hienoa työtä puolustaessaan kansainvälistä sananvapautta ja työntekijöiden oikeuksia kehittyvissä maissa.
Lue lisää.

Ei rasismille
(Julkaistu TEAMspirit-lehdessä 18.11.2015)
Elokuun alussa 2015 Jyväskylässä äärioikeistojärjestön noin 30 hengen mellakka päättyi joukkopahoinpitelyyn, jossa uusnatsit hakkasivat erään vuoden 2013 kirjastopuukotuksen uhreista – keskellä päivää ja poliisin lähistöllä ollessa. Kaupunkilaisten mitta tuli täyteen.
Lue lisää.

Kaikilta leikataan: rikkailta veroja, meiltä muilta tuloja
(Julkaistu 1.6.2015 Keskisuomalaisen mielipidepalstalla)
Suomen uusi porvarihallitus on julkistanut hallitusohjelmansa ja hyytävän kylmää kyytiä on luvassa. Hallituksen leikkauslista on järkyttävää luettavaa – tätäkö äänestäjät oikeasti halusivat?
Lue lisää.

Duunarin ääntä tarvitaan EU:ssa
(Julkaistu 19.5.2014 Keskisuomalaisen mielipidepalstalla)
Eurovaalit? Ketä kiinnostaa, ei se minua kosketa… Näin moni palkansaaja ajattelee ja jättää äänestämättä – ja tekee pahan virheen. Seuraava europarlamentti tekee useita päätöksiä koskien suomalaista työelämää.
Lue lisää.

Sinä maksat loimaankassalaisen edut
(Julkaistu Intiim-lehdessä 29.1.2014)
Yleinen työttömyyskassa YTK eli Loimaan kassa syntyi yrittäjäjärjestöjen piirissä keskellä 1990-luvun alun lamaa. Pontimena oli ay-vastaisuus.
On siis helppo ymmärtää, miksi YTK markkinoi itseään televisiossa harhaanjohtavalla mainoskampanjalla.
Lue lisää.

Ay-liike vs. persut
(Julkaistu kolumnina TEAMspirit-lehdessä 28.11.2013)
Perussuomalaiset -puolueen edustajat ovat esittäneet julkisuudessa väitteitä, että he ajavat työntekijöiden asioita, minkä tehtävän ammattiyhdistysliike olisi unohtanut. Jotkut jopa väit­tävät persujen olevan työväenpuolue. Näillä väitteillä ei ole minkäänlaista todellisuuspohjaa.
Lue lisää.

Uskonto ei säätele työehtoja Suomessa
(Julkaistu 28.12.2012 Keskisuomalaisen mielipidepalstalla)
Joulumieltä ja lähimmäisenrakkautta ylitsevuotavasti rinnassaan tuntenut nimimerkki Miete (Ksml 23.12.) kysyi lyhyet-palstalla, miksi ateistit ja kirkosta eronneet saavat viettää kirkolliset juhlapyhät vapaalla.
Ensinnäkin työsopimuslaki, yhdenvertaisuuslaki ja Suomen perustuslaki kieltävät syrjinnän uskonnon perusteella.
Lue lisää.

Kaasuhyökkäys linja-autossa
(Julkaistu 29.8.2012 Keskisuomalaisen mielipidepalstalla)
Istun paikallisliikenteen bussissa ikkunasta katsellen. Auto kurvaa pysäkille ja muitakin aamun työmatkalaisia nousee kyytiin. He asettuvat paikoilleen ja jatkamme matkaa.
Hengitän sisään nenän kautta. Kipu iskee limakalvoille kuin veitsellä leikattaisiin. Silmät kirvelevät, nenä menee tukkoon, on vaikea hengittää.
Lue lisää.

Minimipalkka-ale ei ratkaisu
(Julkaistu 10.3.2012 Keskisuomalaisen mielipidepalstalla)
Päätoimittaja Pekka Mervola esitti kolumnissaan (Ksml 9.3.), että ay-liike ottaisi tavoitteekseen minimipalkkojen pienentämisen. Nuoren tempputyöllistäminen alle työehtosopimuksen taulukkopalkan ei suinkaan ole, Mervolan väitteestä huolimatta, yhteiskunnan tai nuoren etu, vaan vain ja ainoastaan työnantajan etu.
Lue lisää.

Ammattiliitot valvovat jäsentensä etuja
(Julkaistu 5.11.2009 Keskisuomalaisen mielipidepalstalla)
TNS Gallupin tekemän tutkimuksen mukaan kansalaisista vain 26% hyväksyy ay-liikkeen tuen puolueille (KSML 29.10.). Onkohan 1245 haastateltavan joukossa yhtään ammattiliittojen jäseniä vai eivätkö jäsenet enää tunne muodostamiensa liittojen tarkoitusta ja toimintaa?
Lue lisää.

Homouden kauhistus herättää kysymyksiä
(Julkaistu 31.3.2009 Keskisuomalaisen mielipidepalstalla, perustuu netissä kiertäneeseen tekstiin jota on muokattu ja johon on tehty lisäyksiä)
Päivi Tapper kirjoitti (25.3.) Jumalan sanan mukaan homouden olevan kauhistus. Arvatenkin hän viittaa 3. Mooseksen kirjaan (3. Moos. 18:22). Voisiko Jumalan ikuisen ja muuttumattoman sanan asiantuntija vastata minulle joihinkin Mooseksen 2. ja 3. kirjan herättämiin kysymyksiin, jotta voisin näitä lakeja kirjaimellisesti ja oikein elämässäni noudattaa?
Lue lisää.