Etusivu

Kivistöön ja Vantaalle Helsingin kautta kotiutunut ja juurtunut ex-turkulainen 🙂 Työpaikkamme pääluottamusmies ja työsuojeluvaltuutettu.

Kuntavaaleissa 2017 ehdolla Vantaalla Vasemmistoliiton listalla numerolla 416

  • Palvelut on turvattava
  • Lasten ja nuorten liikunta- ja harrastusmahdollisuudet pidettävä kaikkien saatavilla ja monipuolisina
  • Eriarvoistumista estettävä (asuinalueiden eriytyminen, sosiaalinen eriytyminen)

 

”Kunta on kaikkia kuntalaisia varten.”

 

Minä

Itsestäni jos jotain kerron niin Turussa synnyin vuonna 1984, aurinkokaupunki Naantalissa kasvoin ja kävin kouluni, kunnes täysi-ikäistyttyäni Suomen Pariisi kutsui takaisin. Sieltä päädyin vuosikymmen sitten Helsinkiin minkä vilskeestä reilu vuosi sitten päätimme puolisoni kanssa paeta ”maalle”  Vantaan Kivistön rauhaan ja puhtaaseen ilmaan.

Politiikasta ja yhteiskunnallisista asioista opin jo kotona puhumaan (ja väittelemään). Oikeudenmukaisuuden -käsite askarrutti jo nuorena ja kenties sen takia aioinkin lukion jälkeen oikeustieteelliseen. Tämä kuitenkin vaihtui nopeasti kiinnostukseen kauppatieteihin. Ehkäpä Karl Marxin ja Adam Smithin alustama ristiriita yhteiskunnan resurssien jaosta tuntui oikeudenmukaisuuden kannalta konkreettisemmalta lähestyä. Kauppa”tiede” alkoi kuitenkin nopeasti tuntua yksipuoliselta, ja nykyään koenkin kiinnostavampana  humanistiset aiheet.

Työelämässä oikeudenmukaisuuden puute kun on välillä käsinkosketeltavaa, sai se minut tilaisuuden edessä rohkaistumaan ja tarttumaan työsuojeluvaltuutetun -tehtäviin pari vuotta sitten. Nykyään toimin myös pääluottamusmiehenä ja huomatessani miten tärkeää työtä pääsen tekemään ja siitä myös nauttivani, koin luonnollisena lähteä kuntavaaleihin mukaan tukemaan omalta osaltani Vasemmistoliiton toimintaa.

Maailmantalouden taantuman aiheuttama yleisen ilmapiirin ja arvojen koveneminen on mielestäni huolestuttavaa. Tuntuu että monilla on kaipuu ajassa taaksepäin. Oikeistopopulismin ja nationalismin nousu ympäri Eurooppaa ja Yhdysvalloissa vaarantavat ihmisoikeudet ja tasa-arvon. Asenneilmapiirin jyrkkeneminen lisää eriarvoisuutta ja polkee heikommat jalkoihinsa. ”Oikeudenmukaisuus” saa loputtomasti muotoja – jokainen määrittelee omansa.

Suomessakin taisteltiin pitkään jotta saatiin luotua nykyisenlainen hyvinvointivaltio. Naiset ovat saaneet samoja oikeuksia kuin miehet, vähemmistöjä huomioidaan ja pyritään kohtelemaan täysipainoisina yhteiskunnan jäseninä, valtion sosiaalinen turvaverkko pitää huolta niistä ketkä horjuvat, koulutus on kaikille ilmaista ja työelämässä on myös työntekijöillä oikeuksia. Koen nämä kaikki oikeudenmukaisuuden kannalta tärkeinä elementteinä toimivassa yhteiskunnassa ja näiden eteen tehtyä työtä ei tule hukata vaan päinvastoin jatkaa. Suhdannevaihteluiden aiheuttaman taloudellisen taantuman ei tulisi aiheuttaa taantumaa oikeudenmukaisuudessa.

Vantaalle olemme puolisoni (ja koiramme) kanssa kotiutuneet todella hyvin ja viihdymme erinomaisesti. Olisin mielelläni mukana kehittämässä Vantaata tulevaisuudessa vieläkin paremmaksi. Talous on yksi iso haaste mutta mielestäni palveluita ei tule silti sen alttarille uhrata.

Blogi

Koirapuisto Kivistöön!

Kolmisen kuukautta koiranomistajana lenkkeiltyäni ympäri Kivistöä on koirapuiston tai koira-aitauksen puute ihmetyttänyt – ei vain itseäni vaan myös muita tapaamiani koiranomistajia. Reilun vuoden alueella asuneena viihdyn päivä päivältä enemmän ja pidän alueen monista uusrakentamisratkaisuista. Lapsille on runsaasti leikkikenttiä ja vähän vanhemmille urheilu -ja harrastusmahdollisuuksia. Alueen kasvuun peilaten tuntuu oudolta ettei alueelle ole vielä tullut uutta …

Yhteystiedot

 

Juri Tolonen

Etusivu