Ei enää Länsimetroa..

Nyt on kunnallisvaalien kampanjointi käynnissä. Toivoa voi vain, että äänestäjät huomioivat, että Länsimetron tekemistä valvoo Helsingin konsernijaoksessa yhdeksän poliittista päättäjää, joista kuusi edustaa valtuuston voimasuhteiden mukaisesti oikeistopuolueita!

Länsimetron selvityskin on lopultakin valmistunut, tosin siis myöhässä. Parempi siis näin kuin ei milloinkaan. Tosin sanotaan, että ”aika kultaa muistot”. Toivottavasti ei itse selvityksessä.

Huomattavaa asiassa on, että siitä ei tule sellaisenaan ikinä julkista- ainakaan tällä valtuustokaudella! Espoon ja Helsingin konsernijaostot saavat sen kuitenkin tutustuttavakseen. Jaostojen tehtävänähän on vastata kaupungin osakeyhtiöiden omistajaohjauksesta.

Näiden jaostojen lausunto ja näkemys tulee olemaan ”sitä sun tätä”, mutta totuutta ei voida kertoa- tullaan vetoamaan Swecon, projektijohtokonsultin, osaamattoman projektijohtamisen myötä syntyneisiin urakoitsijoiden nostamiin kanteisiin ja niistä seuraaviin vuosia kestäviin ja Helsingille kalliiksi tuleviin oikeudenkäynteihin. Soppa on siis valmis ja tilattua selvitystä ei tulla julkaisemaan.

Oma noloutensa on molempien kaupunkien konsernijaosten toiminta. Osaamatonta ja kyvytöntä. Ei ole osattu ohjata omistajana Länsimetron toimintaa vaan ollaan hyväksytty tapa toimia.

Jos tuleva valtuusto on voimasuhteiltaan samanlainen, emme tule koskaan saamaan oikeuden eteen Länsimetro- projektissa virheellisesti menetelleitä henkilöitä, tahoja tai yrityksiä. Vaan Helsingin kukkaro tullaan pitämään auki ja tulevaisuudessakin vielä vuosia maksetaan vastuuttomasta vallankäytöstä- tai oikeastaan ”vallankäyttämättömyydestä”!

Kannattaa miettiä, kenelle valtuustoon haluavalle äänensä antaa!

Kari Kälviä
287
Vasemmistoliitto
Helsinki