Etusivu

Olen Laura Lintula, 39-vuotias musiikkiopiston rehtori ja freelance- muusikko Vallilasta.

Olen ehdolla Vasemmistoliiton listoilla. Tärkein tavoitteeni kuntavaaleissa on ehdottomasti tulevaisuuden päättäjien, eli lasten ja nuorten turvallisen ja tasa-arvoisen polun turvaaminen niin koulutuksen kuin harrastustenkin osalta.

Kaikilla Helsinkiläisillä pitää olla mahdollisuus vaikuttaa kotikaupunkinsa tulevaisuuteen. Eriarvoistuminen eri kaupunginosien välillä pitää pysäyttää ja turvata meille kaikille tasa-arvoiset lähipalvelut yhteisessä Helsingissämme.

 

 

 

Minä

Minä olen Laura Lintula, 39-vuotias Vallilalainen.

Työskentelen Meri-Helsingin musiikkiopiston rehtorina ja viulunsoitonopettajana, sekä esiinnyn säännöllisesti freelance- muusikkona.

Musiikki on ollut koko elämäni keskeisin elementti jo varhaislapsuudesta lähtien. Nelivuotiaan päättäväisyydellä valitsin soittimekseni viulun, enkä siitä enää hellittänyt. Viulunsoiton diplomitutkinnon suoritin keväällä 2002.

Musiikin lisäksi olen opiskellut kasvatustieteitä, pätevöitynyt rehtoriksi, täydennyskouluttautunut ja tällä hetkellä opiskelen julkisoikeutta ja ympäristöpolitiikkaa työn ohella.

Työhistoriaani mahtuu kolmentoista rehtorivuoden lisäksi lähemmäs tuhat esiintymistä muusikkona, viidentoista vuoden kesätyö kauppapuutarhalla, koulun musiikinopettajan työ sekä sekalaisia pätkätöitä opiskeluaikana. Lisäksi teen vuosittain  vapaaehtoistyötä Itä-Afrikassa erilaisten koulutusprojektien parissa.

Rehtorintyöni puitteissa olen seurannut kunnallispolitiikkaa kiinteästi ja etenkin koulutuspoliittisissa asioissa pyrkinyt aktiivisesti vaikuttamaan päätöksenteossa. Olen kuntavaaleissa ehdolla ensimmäistä kertaa.

Päättäjänä haluan panostaa nimenomaan lapsiin ja nuoriin sekä heihin, jotka eniten kaupungin tukea tarvitsevat.  Koulutuksen tasa-arvoisuus ja tasapuoliset harrastusmahdollisuudet tulee turvata kaikille, sillä lapsen tulevaisuus ei saa määrittyä sen perusteella, millaiseen kaupunginosaan tai perhetaustaan hän syntyy.  Koulutuksen lisäksi kaikille tulee taata toimivat lähipalvelut sekä panostaa kulttuurin saavutettavuuteen.

Kehittyvässä Helsingissä haluan kiinnittää huomiota toimivaan kaavoitukseen ja joukkoliikenteen kehittämiseen, sillä se edistää kestävää kehitystä ja säästää ympäristöä.

Vihreä Helsinki kaupunkimetsineen on minulle tärkeä. Vapaa-ajallani harrastan lenkkeilyä, joogaan, pyöräilen, pelaan erilaisia mailapelejä, käyn salilla ja oikeastaan mitä vaan, missä tulee hiki. Urheilun lisäksi soitan sinfoniaorkesterissa, luen, piirrän ja kirjoitan. Ja puhun politiikasta kaikille, jotka saan kiinni.

Ihmisenä olen aikaansaava ja aktiivinen. En pelkää tarttua uusiin haasteisiin, eikä työtuntien laskeminen kuulu tapoihini.  Mottoni on, että ihminen oppii tekemään ihan mitä haluaa, kun vain tarttuu toimeen.

Minun Helsinkini on kaupunki, jonka asukkailla, eli meillä kaikilla on asiat hyvin.

 

 

 

 

 

 

 

Kuntavaalit 2017

Työssäni musiikkiopiston rehtorina olen seurannut lasten ja perheiden arkea vuosituhannen alusta tähän päivään. Opistollamme on 22 toimipistettä Keskustasta Vuosaareen, joten jokaisen kaupunginosan erityispiirteet ovat vuosien varrella tulleet tutuksi.

Vaikka haluaisimme ajatella, että hyvinvointiyhteiskunta tarjoaa kaikille samat mahdollisuudet, on ikävä kyllä todettava, että tämä ei ole enää totta. Tähän meidän tulee reagoida välittömästi lisäämällä panostusta huonommin pärjäävien alueiden varhaiskasvatuksessa ja peruskouluissa positiivisen erityiskohtelun avulla. Toisen asteen koulutuksen tulee olla kaikkien nuorten saatavilla ja opiskelumateriaalin tulee olla maksutonta opiskelijoille. Lisää tavoitteistamme: http://helsinki.vasemmisto.fi/vaalikarjet/tasa-arvoista-kasvatusta-koulutusta/

Jokaiselle lapselle ja nuorelle tulee taata mahdollisuus harrastaa vanhempien sosioekonomisesta tilanteesta riippumatta. Kulttuuri- ja liikuntaharrastusten järjestäminen lähellä perheiden arkiympäristöä, kouluilla ja nuorisotaloilla madaltaa kynnystä osallistumiseen. Harrastustoiminta lisää lasten hyvinvointia, sosiaalista kanssakäymistä ja arjen osallisuutta perheissä. Kulttuuri kuuluu meille kaikille. Lisää aiheesta: http://helsinki.vasemmisto.fi/vaalikarjet/kulttuuri-liikunta-kuuluvat-kaikille/

Asuntotuotannossa tulee ottaa huomioon kohtuuhintaisten pienten vuokra-asuntojen tarve ja panostaa täydennysrakentamiseen. Toimiva Helsinki vihreine kaupunkimetsineen ansaitsee tehokkaan ja edullisen joukkoliikenteen.  Lisää joukkoliikenteen kehittämisestä:  http://helsinki.vasemmisto.fi/vaalikarjet/edullinen-joukkoliikenne-toimiva-kevyen-liikenteen-verkosto/

Lisätietoa tärkeistä aiheista sosiaali- ja terveyspalveluiden ja työllisyyden osalta löydät sivuiltamme: http://helsinki.vasemmisto.fi/vaalikarjet/sosiaali-terveyspalvelut-kuntoon/ sekä http://helsinki.vasemmisto.fi/vaalikarjet/tolkkua-tyoelamaan-toimeentuloon/

 

 

Blogi

Torstain kuulumisia vaalikampanjoinnin keskeltä

Aktiivista vaalikampanjaa on nyt muutamia viikkoja takana ja huipennus alkamassa, joten ajattelin jakaa hieman kokemuksia matkan varrelta. Ensikertalaisena minulla ei ole vertailukohtaa aiemmista vaaleista, joten en osaa sanoa onko tällä kertaa kampanjointi lähtenyt käyntiin hitaammin tai laiskemmin kuin aiemmin. Lehdistä on saanut lukea, että kuntavaalit eivät kuulemma kiinnosta – syyksi on esitetty milloin tulevia maakuntavaaleja …

Koulushoppailusta ja eriarvoistumisesta

Yksi tärkeimmistä syistä, joiden takia pyrin nyt kaupunginvaltuustoon, on eriarvoistumiskehityksen pysäyttäminen. Helsinkiläisten lasten ja nuorten eriarvoistuminen näkyy nimittäin parhaimmillaan ja pahimmillaan koulumaailmassa. Asuinalueiden eriytyminen johtaa väistämättä eroihin oppimistuloksissa. Koulushoppailu on arkipäivää ja erityispainotettujen koulujen suosio on jo vaikuttanut koulujen oppilasmateriaalin jakautumiseen. Sitäkö me todella haluamme? Ymmärrämmekö oikeasti, mitä eriarvoistumiskehitys tarkoittaa käytännössä ja mihin se johtaa? …

Muusikon arjesta

Keikkailen muusikkona työni ohella säännöllisesti. Eilen viihdytin kuulijoita tamperelaisessa ravintolassa ohjelmatoimistoni työllistämänä pianoa soittaen. Pidän esiintymisestä ja koen tärkeäksi, että voin omalta osaltani saada ihmiset viihtymään ja samalla tuottaa mukavia muistoja iltaansa viettäville asiakkaille. Ilta sujuikin mallikkaasti ja suurehko, jo hiukan varttuneemmista henkilöistä koostunut seurue kuunteli 50-60- luvun swing-klassikoita tyytyväisinä. Poistuessaan moni heistä kiittikin laittamalla …

Yhteystiedot

 

Laura Lintula
puh. 050 3707173
email. laura.lintula@gmail.com
twitter: https://twitter.com/laura_lintula
facebook: https://www.facebook.com/lauralintula2017/
instagram: https://www.instagram.com/laura_lintula/