Minä

Minä olen Laura Lintula, 39-vuotias Vallilalainen.

Työskentelen Meri-Helsingin musiikkiopiston rehtorina ja viulunsoitonopettajana, sekä esiinnyn säännöllisesti freelance- muusikkona.

Musiikki on ollut koko elämäni keskeisin elementti jo varhaislapsuudesta lähtien. Nelivuotiaan päättäväisyydellä valitsin soittimekseni viulun, enkä siitä enää hellittänyt. Viulunsoiton diplomitutkinnon suoritin keväällä 2002.

Musiikin lisäksi olen opiskellut kasvatustieteitä, pätevöitynyt rehtoriksi, täydennyskouluttautunut ja tällä hetkellä opiskelen julkisoikeutta ja ympäristöpolitiikkaa työn ohella.

Työhistoriaani mahtuu kolmentoista rehtorivuoden lisäksi lähemmäs tuhat esiintymistä muusikkona, viidentoista vuoden kesätyö kauppapuutarhalla, koulun musiikinopettajan työ sekä sekalaisia pätkätöitä opiskeluaikana. Lisäksi teen vuosittain  vapaaehtoistyötä Itä-Afrikassa erilaisten koulutusprojektien parissa.

Rehtorintyöni puitteissa olen seurannut kunnallispolitiikkaa kiinteästi ja etenkin koulutuspoliittisissa asioissa pyrkinyt aktiivisesti vaikuttamaan päätöksenteossa. Olen kuntavaaleissa ehdolla ensimmäistä kertaa.

Päättäjänä haluan panostaa nimenomaan lapsiin ja nuoriin sekä heihin, jotka eniten kaupungin tukea tarvitsevat.  Koulutuksen tasa-arvoisuus ja tasapuoliset harrastusmahdollisuudet tulee turvata kaikille, sillä lapsen tulevaisuus ei saa määrittyä sen perusteella, millaiseen kaupunginosaan tai perhetaustaan hän syntyy.  Koulutuksen lisäksi kaikille tulee taata toimivat lähipalvelut sekä panostaa kulttuurin saavutettavuuteen.

Kehittyvässä Helsingissä haluan kiinnittää huomiota toimivaan kaavoitukseen ja joukkoliikenteen kehittämiseen, sillä se edistää kestävää kehitystä ja säästää ympäristöä.

Vihreä Helsinki kaupunkimetsineen on minulle tärkeä. Vapaa-ajallani harrastan lenkkeilyä, joogaan, pyöräilen, pelaan erilaisia mailapelejä, käyn salilla ja oikeastaan mitä vaan, missä tulee hiki. Urheilun lisäksi soitan sinfoniaorkesterissa, luen, piirrän ja kirjoitan. Ja puhun politiikasta kaikille, jotka saan kiinni.

Ihmisenä olen aikaansaava ja aktiivinen. En pelkää tarttua uusiin haasteisiin, eikä työtuntien laskeminen kuulu tapoihini.  Mottoni on, että ihminen oppii tekemään ihan mitä haluaa, kun vain tarttuu toimeen.

Minun Helsinkini on kaupunki, jonka asukkailla, eli meillä kaikilla on asiat hyvin.