Etusivu

Lähihoitaja/ohjaaja toimintakeskuksessa
– Kaupunginvaltuutettu Järvenpäässä
– Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen
– Pääluottamusmies SuPer
– Varatyösuojeluvaltuutettu
– Kolmen teinin ja yhden alakoululaisen äiti
– Harrastuksina kuntonyrkkeily ja lukeminen

Minulle Vasemmisto on vahvaa solidaarisutta, ihmisistä ja ympäristöstä huolta pitämistä. Haluan yhteiskuntamme olevan tasa-arvoinen niin ettei elämänlaatua, oikeutta hyvään koulutukseen ja palveluihin, määritä vain varallisuus.

Huolen pitäminen ei saa perustua hyväntekeväisyyteen, vaan sen on oltava yhteiskunnan rakenteissa.

 

 

 

Minä

Olen 39-vuotias lähihoitaja, kaupunginvaltuutettu, ammattiyhdistys- ja järjestöaktiivi Järvenpäästä.

Työskentelen toimintakeskuksessa työtoiminnan ohjaana, sekä SuPerin pääluottamusmiehenä.  Yksityiselämässäni olen neljän lapsen äiti; kolmen teinin ja yhden alakouluikäisen.

Lasten ja perheen lisäksi ystävät, ihmisten kohtaaminen ja keskustelut, hyvä ruoka, kuntonyrkkeily, kirppisten penkominen, lukeminen sekä yhteiskunnallisen keskustelun seuraaminen ovat elämässäni tärkeitä elementtejä.

Lukuun ottamatta vuotta Saksassa kolmekymppisenä, olen asunut Järvenpäässä kolmevuotiaasta saakka. Vuonna -81 muutimme toiseen kaupungintaloa vastapäätä olevista kerrostaloista. Metsä radan vieressä oli valtava sekä siellä saattoi viettää tuntikausia leikkien, kunnes rakennustyöt alkoivat ja metsä raivattiin. Asuntomme ikkunat helisivät räjäytystöistä kun Järvenpää-taloa ja kirjastoa alettiin rakentaa.

Ajat muuttuvat, muistot säilyvät ja kehitys on hyvä asia.

Minun rakas Järvenpääni on näinä lähes neljänäkymmenenä vuotena kehittynyt ja kasvanut paljon. Pidän monesta paikasta kaupungissamme, mutta Rantapuiston  koen olevan jo jollain tavoin osa sielunmaisemaani. Se tarjoaa jotain kaikille, vauvasta ikäihmisiin.

Olen asunut Järvenpäässä useammassa kaupunginosassa sekä työskennellyt niin päiväkodissa kuin terveydenhuollon puolella.

Kyrölässä asuessa on nyt vierähtänyt jo lähes kymmenen vuotta ,viihdyn täällä erittäin hyvin.

Liityin Vasemmistoliittoon ns. jytkyn seurauksena eduskuntavaaleissa 2011. Alkoi tuntua yhä tärkeämmältä aktivoitua, vaikka Vasemmistoa olin jo vuosia vaaleissa äänestänyt. Aloitin järjestötoiminta-aktiivina hyppäämällä lähes suoraan Järvenpään Vasemmiston puheenjohtajaksi. Opettelua oli paljon, mutta olen onnellinen että uskalsin ottaa haasteen vastaan. Toimin puheenjohtajana kaksi vuotta, siihen ajanjaksoon sisältyi presidentivaalit sekä kunnallisvaalit, joissa saimme vaalivoiton ja yhden lisäpaikan valtuustoon. Viime vuodet olen toiminut paikallisosaston johtokunnan varsinaisena-  sekä varajäsenenä.

Olen saanut niin tuttuja kuin ystäviä järjestötoiminnan kautta, saanut olla mukana monessa kampanjassa, tavata ihmisiä ja jutella heidän kanssaan niin toreilla kuin erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa.

Kunnallisvaaleissa 2012 syksyllä minut valittiin 1. varavaltuutetuksi Järvenpään valtuustoon sekä sosiaali- ja terveyslautakunnan jäseneksi. Viimeisen vuoden valtuustokaudesta olen toiminut varsinaisena valtuutettuna.

Päätöksenteko ja perehtyminen asioihin on aikaa vievää, opettavaista ja laaja-alaista. Olen oppinut kunnallisesta päätöksenteosta ja prosesseista valtavan paljon viimeisen reilun neljän vuoden aikana. Olkoonkin ajoittain kankeaa ja aikaa vievää, se on myös kiehtovaa ja antoisaa, yhteistyötä niin oman valtuustoryhmän kuin myös muiden puolueiden valtuutettujen kanssa.

Pidän kiinni arvoistani, kuunnellen myös muiden mielipiteitä. Demokratia on yhteen hiileen puhaltamista.

 

Kuntavaalit 2017

 

Järvenpää – rento ja turvallinen kotikapunki.

Joka antaa kaikille lapsille ja nuorille hyvät eväät elämään, tekee ratkaisuja jotka vähentävät yhä kasvavaa eriarvoisuutta.

Ymmärtää nuorten olevan voimavara, joiden ääni pitää saada kuuluviin heitä koskevissa päätöksissä.

    • Nuorten aidosti mukaan ottaminen päätöksentekoon ei ole sitä että järjestetään heille vain tilaisuus tulla kuulluksi, vaan osallistutetaan nuoria mukaan suunnitteluun ja päätöksentekoon.

Noudattaa kaikessa päätöksenteossa kestävän kehityksen periaatteita.

  • Ekologinen, sosiaalinen ja taloudellinen kestävyys päätöksenteon pohjana huomioi myös tulevaisuuden sukupolvet.

On hyvä työnantaja, joka kuuntelee työntekijöitään, noudattaa lakeja ja huomioi laadukkaan henkilöstön johtamisen merkityksen.

    • kaupunki on suuri työnantaja, hyvinvoiva henkilöstö on rikkaus, niin työntekijöiden kuin työnantajankin näkökulmasta

Laadukkaat ikäihmisten palvelut jotka eivät ole lompakon paksuudesta kiinni.

  • Jokaisella ihmisellä on oikeus hyviin palveluihin, riippumatta varallisuudesta.

Kulttuuri- ja vapaa-ajanpalvelut ei ole ylimääräinen hyödyke josta tingitään herkästi, vaan hyvinvointia tuova tärkeä osa kuntaa.

  • Järvenpää on kulttuurikaupunki, pidetään se sellaisena.

Toimiva julkinen liikenne vaatii  satsauksia – siksi HSL

  • Vain tekemällä todellisia muutoksia niin reittisuunnitteluun kuin vuorojen lisäämiseen, saamme julkisesta liikenteestä aidon vaihtoehdon autoilulle.

Rantapuisto  säilyy kaikkien kuntalaisten yhteisenä virkistysalueena

    • kehitetään sitä kuntalaisten ehdoilla

 

 

 

 

Blogi

Ajatuksia päätöksenteosta

Usein kuulee sanottavan että päätökset tehdään kabineteissa ja hyvä veli-verkostot ovat vallalla. En voi kieltää, etten olisi koskaan kuntapolitiikassa törmännyt ilmiöön. Uskon että se on riskinä aina, kaikissa yhteisöissä. Valtuustokin on yhteisö joka muodostuu erilaisista ihmisistä erilaisine arvoineen. Yhteistä konsensusta haettassa helposti muodostuu ydinjoukko vahvoja ihmisiä, ja junttaamismeininki lähtee kehittymään. Tämä tapahtuu usein tietoisesti, mutta …

Yhteystiedot

Mimmi Asikainen
0405790771
mimmi.asikainen@wippies.fi

https://www.facebook.co/mimmi.asikainen
Instagram: @mimmimarjaana

#viehätyvasemmistosta