Kuntavaalit 2017

Olen sitoutunut edistämään Vasemmistoliiton Lohjalla asettamia kunnallispoliittisia tavoitteita, mikäli tulen valituksi Lohjan kaupunginvaltuustoon. Olen puolueen jäsen. Näihin tavoitteisiin voi tutustua seuraavan linkin kautta:

https://lohjanvasemmisto.yhdistysavain.fi/kuntavaalit-2017/vasemmistoliiton-tavoitteet-lohj/

Puolueella on myös oma valtakunnallinen kuntavaaliohjelma, jonka tavoitteisiin voi tutustua seuraavasta linkistä:

https://lohjanvasemmisto.yhdistysavain.fi/kuntavaalit-2017/vasemmistoliito-kuntavaalit-2017/

Omina ”kuntavaalikärkinäni” pidän erityisesti lapsiperheiden asemaan (varhaiskasvatus ja perusopetus), kulttuurityön tukemiseen ja kehittämiseen sekä maankäyttöpolitiikkaan liittyviä asioita. Myös ympäristökysymykset ovat lähellä sydäntäni.

Lohjalla tulee pysäyttää varhaiskasvatukseen sekä perusopetukseen kohdennetut heikennystoimenpiteet: lähikoulut- ja päiväkodit on säilytettävä, ryhmäkokoja ei saa kasvattaa, tuntikehyksestä ei leikata ja henkilöstön työhyvinvointiin sekä jaksamiseen on panostettava. Mahdollisen SOTE-uudistuksen jälkeen on entistä tärkeämpää panostaa laatuun varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa. Myös henkilöstön osaamisesta ja jaksamisesta on entistä tärkeämpää pitää huolta. Tehdään Lohjasta maan paras pikkukaupunki pienille kaupunkilaisillemme! Tulevaisuus tehdään jo tänään.

Lohja on valtavan rikas kulttuurikaupunki jo nyt olemassaolevan tarjontansa puolesta. Meillä on laadukas kaupunginorkesteri, korkean tason teatteritoimintaa (niin kaupunginteatteri kuin pienemmät, itsenäiset toimijat), elävän musiikin tarjonta on erittäin laajaa ja korkeatasoista virkeän bändiharrastustoiminnan kautta ja kuvataiteitakin pystyy harrastamaan laajalti. Se mikä meiltä puuttuu, on kulttuurin monitoimitalo ja railakkaampi sekä elävämpi ote kulttuuritapahtumien suhteen. Lohjalla on suuret mahdollisuudet nousta Länsi-Uudenmaan ”kulttuuripääkaupungiksi”, jos vain niin haluamme. Pekka Puistosalo haluaa Lohjasta Suomen hauskimman kaupungin. No, miksi emme tekisi siitä sellaista? Vireä kulttuuritoiminta yhdistettynä upeaan luontoon antaa meille kaikki avaimet siihen. Tehdään Lohjasta hauska, luova ja ennakkoluuloton asuinpaikka! Niin toimissamme kuin ajatuksissammekin!

Maankäyttöpolitiikkaa haluan ehdottomasti viedä siihen suuntaan, jossa kaavoitus mahdollistaa meille jouhevat työpaikkatontit (esim. uuden ja ”vihreän” teknologian yrityksille) uusien työllistäjien sijoittumiseksi kaupunkiimme sekä uutta ajattelua asuntotuotantoon: se mitä tarvitsemme, ovat huokeat vuokra-asunnot. Sosiaalisen asuntotuotannon tarjontaa on ehdottomasti lisättävä ja rikottava ajattelua ”paremmista” ja ”huonommista” asuinalueista. Myös maahanmuuttoaspekti tulee ottaa huomioon näissä kysymyksissä. Viimeistään ilmastopakolaisuuden räjähtäessä käsiin (mikäli päättäjien viisaus ei tule riittämään ilmastonmuutoksen tehokkaaseen hillitsemiseen) myös Lohjan ilme tulee radikaalisti muuttumaan. Meidän on kaikkien mahduttava Lohjalle, niin uusien kuin vanhojen lohjalaisten. Varallisuus ja rakennusfirmojen etu ei saa ohittaa kuntalaisten tarpeita. Minä en siis kuulu niihin, jotka riemuitsevat isojen firmojen sunnitteluvarauksista, joiden tuloksena on vain ison rahan kerrostalo kaupungin parhaalla paikalla. Tulevien asuntomessujen suhteen oloni on odottava: pahoin pelkään, että aika ei tule riittämään messujen toteuttamiseksi vuonna 2021. Kantani messuihin on se, että joko kunnolla tai sitten ei ollenkaan. Aikaikkuna valitettavasti tuntuu perin ahtaalta, mikäli haluamme ne kunnon messut.

Luonto- ja ympäristökysymykset ovat myös lähellä sydäntäni. Pidän ulkoilusta luonnossa ja tämän suhteen Lohja onkin loistava asuinpaikka. Luonto on vastassa heti kotioven ulkopuolella. Edellä jo mainitsinkin uuden teknologian yritykset; näitä haluaisin houkutella aktiivisesti Lohjalle. Tässä yhdistyisivät kätevästi niin imago- kuin työllistymisnäkökulmatkin. Hauskuuden, luovuuden ja ennakkoluulottomuuden lisäksi Lohja voisi aivan hyvin olla laajalti tunnettu ympäristöystävällisyydestään. Tämä tarkoittaa myös kaupungin hankintapolitiikan uudelleenarvioimista: mieluummin läheltä ja laadukasta kuin kaukaa ja halvalla. Keskusta-alueella voitaisiin lähteä ennakkoluulottomasti kokeilemaan kävelykatua ja vaikkapa autottomia päiviä (esim. kerran kuussa). Lohja on lyhyiden välimatkojen kaupunki ja haluaisin tukea myös entistä enemmän lihasvoimin toteutettavaa liikkumista kaupunkikeskustan alueella. Keskustan saavutettavuutta reuna- ja kyläalueilta tulee helpottaa toimivan ja kattavan joukkoliikennejärjestelmän avulla. Tulevaisuudessa myös ns. tunnin juna tulee ehdottomasti olemaan yksi alueemme valtteja. Kuntapolitiikan yksi tärkeimpiä tehtäviä on kiinnittää huomiota terveysasioihin ja kuntalaisten jaksamiseen. Liikuntapalvelut- ja paikat ovat meillä hyvässä kunnossa, mutta aina on varaa parantaa. Laitetaan siis ennakkoluulottomasti paukkuja liikkumista ja terveyttä edistäviin ”tempauksiin!” Ja se kuuma peruna: Porlaa tulee kehitää etupäässä kaikkien kaupunkilaisten yhteisenä virkistysalueena ja alueen herkkä luonto huomioonottaen! Aurlahden aluetta lähtisin kehittämään enemmän kaupallisesta näkökulmasta: uusi ravintola- ja kahvilakokonaisuus, polttoaineen myyntipiste veneilijöille, tapahtumia ym. Muistetaan kuitenkin, että Aurlahti on pohjimmiltaan kaikille avoin virkistysalue ja sitäkin tulisi käsitellä tämä seikka huomioiden: kaiken kaupallistaminen ei aina ole se tavoitetila nro 1.

Luovuus. Huumori. Ennakkoluulottomuus. Uskallus. Yhteistyö. Visio. Idea. Kommunikaatio.

Nuo sanat liittyvät olennaisesti omaan persoonaani ja näiden sanojen kautta haluan hahmottaa myös omaa poliittista persoonaani. Ollaan rohkeita. Mennään eteenpäin ja otetaan pieni ihminen aina huomioon. Meistä pienistä se kaupunki ja lopulta koko maailmakin muodostuu.

Lopuksi haluan todeta, että pidätän itselläni oikeuden olla lupaamatta mitään. Ymmärrän poliittisen toiminnan realiteetit ja yksittäisen ihmisen osan palana koneistoa. Politiikka vaatii kokonaisuuksien hahmottamista ja yhteistyötaitoja. Yleensä laiha kompromissi odottaa oven takana. Joku pieni asia voi sitten olla se ”suuri voitto” vuosien työn aikana.

Mutta sen lupaan, että persoonallani teen työtä parhaiksi uskomieni tavoitteiden eteen. Maailmankuvastani en tingi pätkääkään. Se voi joskus vaatia myös ryhmäpäätöksistä lipeämistä, mutta se on demokratiaa.

#90 #vasemmisto #liberte #egalite #fraternite