Etusivu

Olen Orvokki tykkään lapsista ja vanhuksista.

 

Minä

Olen Orvokki Jokinen 61 -vuotias lähihoitaja Helsingin Veräjämäestä, Oulunkylän naapurista. Olen erikoistunut vanhustenhoitoon. Aiemmin olin sihteerinä, mutta työtilanne ei ollut kovin hyvä niinpä päädyin tuttavan suosituksesta opiskelemaan oppisopimuksella työn ohessa lähihoitajaksi. Tätä työtä olen nyt tehnyt kymmenen vuotta.

Kuntavaaleissa olen nyt viidettä kertaa ehdolla. Kerran olin myös ehdolla eduskuntavaaleissa. Nyt olen ensi kertaa ehdolla myös JHL:n edustajistoon. Pohjakoulutukseni on yo-merkonomi, lähihoitaja ja nyt pätkätyöläinen.

Olen naimisissa, minulla on kaksi aikuista tytärtä ja kolme lastenlasta. Helsinkiin olen muuttanut 1974 Simosta töihin Helsingin ev.lut.seurakuntien rahatoimistoon. Vuosina 2010-2012 olin töissä Pietarin Pääkonsulaatissa viisumivirkailijana. Olen aina ollut kiinnostunut kielistä ja muista kulttuureista.  Pietarissa tutustuin ukrainalaiseen perheeseen ja olemme vierailleet toistemme luona.

Ay-toiminta ja yleensäkin yhdistys- ja järjestötoiminta on aina ollut sydäntäni lähellä. Olen ollut Oulunkylä-Seuran johtokunnassa ja sihteerinä. Paikallisiin asioihin kuten kaavoitusasioihin kannattaa ottaa kantaa jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Keräsin kolmen naisen kanssa nimiä Ala-aste Veräjämäkeen, silloin kun lapseni olivat siinä iässä. Nyt Veräjämäeesä on Ala-aste ja päiväkoti.

Pietarissa liityin YPA:aan eli JHL yhdistykseen paikalta palkattuihin. Olin johtokunnassa ja työsuojeluvaltuutettuna. Saimme lomarahan ypalaisille, mikä oli uskomaton saavutus.

Elorg-Datan sihteerinä olin myös työpaikan luottamusmiehenä 1980-luvulla. Olen aina halunnut yksinhuoltajaäidin au-lapsena puolustaa heikompia ja ajaa heidän etujaan.

Kiinteistölautakunnassa olen ollut varalla. Eniten olen ollut Pohjois-Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnassa. Viimeksi olin lautakunnan alaisessa ensimmäisessä jaostossa.  Siirryin päiväkotiin kahdeksi vuodeksi töihin, koska olisin muuten ollut esteellinen lautakuntaan. Toki lasten hoitaminen on myös kiinnostanut minua. Mietin alkuvuodesta ryhtymistä perhepäivähoitajaksikin.

Olen lähipiiristäni saanut seurata mitä pikavippien ottaminen saa aikaan. Vastustan niitä jyrkästi. Suomesta pitäisi lopettaa pikavippifirmat kokonaan.

Kannatan homekoulujen ja päiväkotien saneeraamista ja korjaamista. Niistä on niin paljon haittaa myöhemmin terveydelle.

Jos haluatte muutosta nykyiseen menoon ja loputtomille leikkauksille, KIKYille ja palkan alennuksille äänestäkää Orvokki Jokinen JHL:n edustajistoon ja Helsingin valtuustoon.

 

 

 

 

 

Kuntavaalit 2017

Tässä  osassa kerrot kuntavaaliteemasi ja tavoitteesi mahdollisimman selkäesti ja laajasti. Voit kerrata poliittisia arvojasi, tavoitteitasi ja syyt, miksi olet ehdolla, vaikka olisit jo muissa osioissa niistä kertonut.

Kerro mitä asioita pidät tärkeinä, mitä aiot edistää kotikuntasi päätöksenteossa ja mitä muuten suomalaisessa politiikassa tai jopa kansainvälisesti. Kerro vaaliteemoistasi, mitä ne ovat ja miksi kyseiset asiat ovat sinulle tärkeitä.

Avuksi voi käyttää puolueen viestinnällisiä vaalikärkiä jotka löytyvät täältä.

 

Hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/hyvat-sosiaali-terveyspalvelut-kaikille/

Maailman parhaat koulut ja varhaiskasvatus kaikille
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/maailman-parhaat-koulut-varhaiskasvatus-kaikille/

Kohtuuhintainen asuminen ja hyvä ympäristö
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/kohtuuhintainen-asuminen-hyva-ymparisto/

Parempi työllisyys ja hyvät työehdot
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/parempi-tyollisyys-hyvat-tyoehdot/

Blogi

Toinen artikkeli

Hyvän blogikirjoituksen ohjeita: 1) Hyvä, kuvaava ja lukemaan innostava otsikko 2) Johdanto tai tiivistelmä, jossa kerrot, mitä kirjoitus käsittelee 3) Käytä kappalejakoa ja väliotsikoita, jotta tekstistä tulee selkeämmin luettava 4) Pidä kirjoitus tarpeeksi lyhyenä ja kevyenä lukea. Tällöin se  luetaan todennäköisemmin. 5) Hyvässä blogikirjoituksessa on usein käytetty listoja, alaotsikoita, taulukoita ja kuvia selventämään asiaa 6) …

Yhteystiedot

 

Orvokki Jokinen
orvokki@orvokkijokinen.fi
twitter: orkku61