SANDRA HAGMAN

Hei! Olen Sandra, 34-vuotias historiantohtori, seksuaalisuudentutkija, sosiaalityöntekijä ja kirjailija. Olen kahden teinitytön äiti ja afganistanilaisen pojan madare. Olen myös suomalaisen hyvinvointivaltion potra lapsi, sen hellässä huomassa kasvanut, sen kiitollinen kannattaja.

Olen ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon Vasemmistoliiton listalta. Politiikkaan minua ajaa huoli suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan tietoisesta alasajosta. Haluan olla aktiivisesti toimimassa oikeudenmukaisemman, luonnonmukaisemman ja kirjavana sykkivän Helsingin puolesta!

 

Sano mua…

 

Sano mua…

Sä saat sanoa mua suvakiksi, kaikenmaailmantohtoriksi, fattanakaksi, landespedeksi. Sä saat sanoa mua kukkahattutädiksi, femakoksi, sanoa että mä tuun punaviherkuplasta.

Otan sanat ylpeänä osaksi itseäni, identiteettiäni. Pidän niitä arvoniminä, kunnianosoituksina.

Mie tiedän mistä tulen ja missä joukossa seison.

Mielestäni politiikassa on tärkeää asemoida itsensä.  Mikään ei ole vaarallisempaa, kuin demokratiassa annetut valheelliset mielikuvat ja katteettomat lupaukset.  Itsensä asemoiminen ei tarkoita poteroitumista, tai sitä ettei pystyisi vuoropuheluun toisin asemoituneiden kanssa. Päinvastoin. Se kirkastaa ja tekee näkyväksi oman toiminnan arvopohjan ja tarkoituksen.

 

Lähtökohdat…

  1. Sano mua suvakiksi…
  Helsinkiin on tulossa tuhansia oleskeluluvan saaneita kotoutujia. Kaupungin täytyy mitoittaa kotoutumispalvelut realistisesti ja panostaa alkuvaiheen kotoutumiseen täysillä ja uusia keinoja keksien, jotta tulijoista saadaan helsinkiläisiä aktiivisia ihmisiä.
  2. Sano mua fattanakaksi…
  Sosiaalityö on yhteiskuntaan ja yksilöihin vaikuttavaa muutostyötä, johon täytyy panostaa. Sosiaalialan ammattilaisista on pulaa ja työssä väsytään nopeasti. Helsingin on turvattava motivoitunut ja pätevä sosiaalityö panostamalla henkilöstön koulutukseen ja työoloihin aidosti ja ammattikuntaa arvostaen.
  3. Sano mua kaikenmaailmantohtoriksi…
  Koulutuksesta ei saa leikata. Helsingin tasolla voimme päättää olla laittamatta voimaan maan hallituksen leikkauksia. Koulutuksesta leikkaaminen tarkoittaa tulevaisuudesta leikkaamista, lasten ja nuorten unelmista leikkaamista.
  4. Sano mua kukkahattutädiksi…
  Helsingissä virtaa energiaa, ja sitä täytyy ruokkia mahdollistamalla erilaisia toimitiloja taiteen, tieteen ja muun kulttuurin toimijoille. Ruokitaan taloudellisin ja materiaalisin resurssein sitä, mikä kasvaa intohimosta, luovuudesta ja yhteisöllisyydestä helsinkiläisten hyväksi.
  5. Sano mua landespedeksi…
  Yli 60 prosenttia helsinkiläisistä on kotoisin muualta kuin Stadista. Me landespedet tarvitsemme luontoa lähelle, mustikka- ja sienimetsiä, paikkoja jonne paeta mietiskelemään. Lähimetsiä on suojeltava. Tulitpa Baghdadista tai Joensuusta, on Helsingin tehtävä kaikkensa, jotta se tuntuisi kodilta meille jokaiselle.
  6. Sano mua femakoksi…
  Olipa kyse sitten poikien koulumenestyksen romahduksesta, tai kaavoituksesta, täytyy ratkaisuja pohtia ja päätöksiä tehdä feministisesti tarkastellen. Helsingin tulee olla edelläkävijä seksuaalisen ja sukupuolisen tasa-arvon alalla, jokaisessa virastossa, kaikessa toiminnassa.
  7. Sano et tuun punaviherkuplasta…
  Punaisuus tarkoittaa minulle sitä, että pidetään aina heikoimman puolta ja kaikki samassa veneessä. VIhreys tarkoittaa sen tunnustamista, että olemme osa luontoa ja ilman sitä emme mitään. Luonto on ihmisen käsittelyn armoilla ja siksi meidän täytyy toimia sen elinvoimaisuuden säilyttämiseksi, suojelemiseksi ja ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Helsinkiä tulee rakentaa uusiutuivien enerigiaratkaisujen suuntaan, kevyen ja julkisen liikenteen esimerkkikaupungiksi maailmassa.

Kirjoituksia

Avioliittolaista, vallasta ja Tom of Finlandista

”Vuonna 2015 juhlittiin tasa-arvoista avioliittolakia sateenkaarilippujen liehuessa ja rakkauslaulujen raikuessa. Eeron sukupolven aloittama taistelu oli kantanut kauas. Mitäköhän olisivat juhlahumusta ajatelleet muut veljeksistä: opettaja-Juhani, punainen Tuomas tai intellektuelli Aapo? Olisiko hengittänyt vapautuneemmin reppana-Simeoni, vääpeli-Timo tai kaksoiselämää elänyt Lauri? Niin pitkä matka oli tähän käyty. Moni oli elänyt salassa, moni oli muuttanut Ruotsiin, niin moni oli tiellään …

Selkokielellä kuntavaaleista

Helsinki on Suomen suurin kunta. Helsingin asioista päättää kaupunginvaltuusto. Kaupunginvaltuustossa on 85 ihmistä. He ovat yli 18-vuotiaita helsinkiläisiä. Helsinkiläiset asukkaat äänestävät siitä, ketkä 85 ihmistä ovat kaupunginvaltuustossa ja päättävät helsinkiläisten asioista. Kaupunginvaltuusto päättää esimerkiksi kouluasioista, terveysasioista ja sosiaaliasioista, päiväkodeista, lasten harrastuksista ja siitä mihin rakennetaan uusia taloja. leikkipuistoja ja teitä. Helsingin kuntavaaleissa saa äänestää, jos on …

”Paholaisen siittiö tämä ruma lehmä on”

”Tämä lehmä on yks niistä jotka pilaa tän maan ja myrkyttää tän maan lasten mieliä. Hän on itse seksuaalisesti kieroon kasvanut ja koittaa tehdä muille saman. Paholaisen siittiö tämä ruma lehmä on, näkee ho tosta sairaasta katseesta, mikä sillä on.. Saunan takapiha kutsuu neitiä” Näin minua kommentoi ja uhkaili Tuomo Piirainen -nimen takana toimiva trolli, …

Yhteystiedot

Sandra Hagman
puh.044-0709016
sandra.p.hagman(at)gmail.com

instagram: sandrapauliina_
facebook: Sandra Hagman