Etusivu

Sörkka, Vartiokylä, Tapanila, Meilahti, Pasila, Mellunmäki, Haaga, Suutarila, Arabia. Siinä elämäni kaupunginosat. Ja kaupungin kanssa on kuljettu käsikädessä päiväkodit, koulut, neuvolat, hammashoitolat, terveysasemat, kirjastot, asumistukitoimisto…ensin itse edellä  ja myöhemmin omien lasten kanssa perässä.

Olen varsin tuore vasemmistolainen, liityin jäseneksi viime kesänä. Tulin mukaan toimintaan, koska halu osallistua, tietää ja vaikuttaa oman kaupungin asioihin heräsi. Nyt olen Pasila-Vallilan paikallisosaston jäsen ja sihteeri.

Minulle tärkeitä asioita Helsingissä ovat eriarvoistumisen ehkäisy, koulutus ja sivistys,  lasten ja nuorten varhainen tuki sekä kaikenikäisten hyvinvointia kannatteleva ehkäisevä työ.

 

 

 

 

 

 

 

Minä

Olen 52-vuotias helsinkiläinen, asun Arabiassa mieheni ja koirani kanssa. Olemme uusioperhe, kaikki lapsemme ovat kuitenkin jo lentäneet pesästä. Harrastan päivittäin koiran ulkoilutusta ja lukemista. Olen ahkera kulttuurin kuluttaja, käyn teatterissa, elokuvissa, konserteissa ja museokortti on käytössä jo toista vuotta.

Koulutukseltani olen sosiologi, VTM, kutsun itseäni yhteiskuntainsinööriksi. Työelämäni on mennyt hyvinvointia edistäviä ratkaisuja etsiessä.

Kaikki hyvin siis. Muttei kuitenkaan.

On väärin, että kaikki helsinkiläiset eivät saa tarvitsemaansa tukea riittävän ajoissa eri elämänvaiheissaan. Jokainen koulupudokas ja päihdeongelmainen on liikaa. Ongelmia voidaan ehkäistä, kun tarjolla on tukea riittävän aikaisessa vaiheessa. Ehkäisevä työ, ajoissa annettu tuki, on inhimillisempää ja taloudellisempaa kuin aiheutuneiden haittojen korjaaminen.

 

 

 

 

 

 

Kuntavaalit 2017

 

Koulutus, sivistys ja riittävän ajoissa annettu tuki kuuluvat kaikille helsinkiläisille

1. Nuoren kasvua on tuettava niin, että yksikään helsinkiläinen nuori ei jää ilman peruskoulutusta. Koulun oppilashuollolla on oltava riittävät resurssit nuoren tukemiseen riittävän varhaisessa vaiheessa. Nuorta pitää tukea heti, kun tuen tarve on havaittu.

2. Helsingin pitää löytää ne nuoret, jotka eivät ole koulutuksessa tai työssä, ja tarjota heille apua oman elämänhallinnan vahvistamiseksi. Siksi tarvitaan lisää sosiaalityöntekijöitä ja -ohjaajia tukemaan näiden nuorten kasvua ja jatkopolun löytymistä.

3. Ehkäisevä työ on kannattavaa inhimillisesti ja taloudellisesti. Ehkäisevää työtä on se, kun toimitaan ajoissa esimerkiksi nuorten koulupudokkuuden ehkäisemiseksi. Lasten ja nuorten tukeminen erityisesti on ehkäisevää työtä, koska se kantaa pitkälle tulevaisuuteen. Ehkäisevä työ kuuluu kaiken ikäisille, myös ikääntyneille. Kaupungin turva, apu ja ihmisen huomioiminen parantaa kaikkien hyvinvointia.

Tästä löydät Vasemmiston kuntavaalikärjet:

Hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/hyvat-sosiaali-terveyspalvelut-kaikille/

Maailman parhaat koulut ja varhaiskasvatus kaikille
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/maailman-parhaat-koulut-varhaiskasvatus-kaikille/

Kohtuuhintainen asuminen ja hyvä ympäristö
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/kohtuuhintainen-asuminen-hyva-ymparisto/

Parempi työllisyys ja hyvät työehdot
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/parempi-tyollisyys-hyvat-tyoehdot/

Blogi

Mun Arabia on hyvä paikka asua

Tunnen suurta kotiseuturakkautta Arabiaa kohtaan. Ja nimenomaan Arabiaa, vanhana helsinkiläisenä en osaa puhua luontevasti Arabianrannasta. Asuinalueessani yhdistyy kaupunkiasuminen ja luonto ihanteellisesti. Julkinen liikenne päätyy etuovelle ja viheralue alkaa takapihalta. Alue on onnistuttu rakentamaan ja kehittämään yhteisölliseksi. Ihmiset ovat avuliaita ja täällä tuntuu siltä, että huolehdimme toisistamme. Tämä koskee niin omaa taloamme kuin aluetta laajemminkin. Olisin …

Ehkäisevän työn puolesta

Allekirjoitin ehkäisevän työn teesit ja sitouduin ehkäisevän työn ehdokkaaksi. Teesejä on neljä: Toimitaan ajoissa – säästetään. Ehkäisevä työ lisää kuntalaisten hyvinvointia ja saa aikaan säästöjä. Hyvinvoivat ihmiset luovat arjen turvallisen yhteisön ja lähiympäristön. Luodaan kuntamme nuorille mahdollisuudet turvalliseen nuoruuteen. Ehkäisevä työ on kunnan kaikkien sektoreiden tehtävä. Tällä tavoin kaupunki voi pitää asukkaistaan huolta. Ehkäisevä työ …

Kolmas artikkeli

Tähän osaan voit kirjoittaa vaalikampanjan aikana kirjoituksia ajankohtaisemmista aiheista tai voit esimerkiksi kuvata tarkemmin ajatuksiasi vaaliteemoistasi tai muista ajankohtaisista poliittisista kysymyksistä. Kirjoitukset voivat käsitellä niin oman kotikuntasi asioita, valtakunnallista politiikkaa tai jopa kansainvälistä politiikkaa jne.

Yhteystiedot

Tuula Sundman

tuula.sundman@ehyt.fi
Facebook.com/tuulasundman
twitter: @SundmanTuula