MIKSI PUOLUEENI ON VASEMMISTOLIITTO?

Liityin Vasemmistoliittoon reilu vuosi sitten, eduskuntavaalien jälkeen. Leikkausinto ja velkapelko olivat saaneet suomalaiset sekaisin ja hallitukseen päätyi kolmikko, jonka pelkäsin saavan suuria tuhoja aikaiseksi hyvinvointiyhteiskunnassamme. Halusin tuoda oman panokseni politiikkaan.

Puolueen valinta oli selvä, Vasemmistoliitto. Suvullani on pitkät perinteet vasemmistolaisessa politiikassa, joten olen kasvanut vasemmistolaisiin arvoihin. Solidaarisuus, tasa-arvo, yhdenvertaisuus, demokratia ja kestävä kehitys ovat aatteeni tukipilareita.

Olen kuitenkin joutunut vuosien saatossa myös kyseenalaistamaan arvoni. Ovatko ne tosiaan omiani vai tulevatko ne kasvatuksestani? En voi olla siitä koskaan varma, mutta kannan niitä arvoja mukanani ylpeänä. Kyseenalaistaminen on kuitenkin aina hyvästä, koska se vahvistaa hyviä asioita ja heittää romukoppaan huonot.

Suurin syy siihen miksi olen vasemmistolainen enkä minkään muun puolueen jäsen, on talouspolitiikka, jossa aina ensimmäisenä varjellaan ihmisen hyvinvointia. Sitä ei kaada suhdanteet eikä oman edun tavoittelu. Vasemmistoliiton talouspoliittiset ratkaisut ovat aina johdonmukaisia. Verotus ei ole ihmisten kiusaksi, se on siksi että saamme tarvitsemamme palvelut ja tuen kaikissa elämäntilanteissa, tuloistamme tai elämäntilanteestamme riippumatta. Sen tarkoituksena ei ole olla este rikastumiselle, vaan se mahdollistaa hyvän elämän edellytykset yhteiskunnassa. Kun saamme tarvitsemamme laadukkaat palvelut, voimme olla aidosti vapaampia ja onnellisempia.

Henkilökohtaisesti haluaisin elää yhteiskunnassa, jossa varallisuus ei olisi hyvinvoinnin tae.

Haluan elää yhteiskunnassa, jossa sosiaali- ja terveyspalvelut toimivat ja ne ovat kaikkien käytettävissä, sujuvasti ja ilman suuria kynnyksiä. Haluan, että yhteiskunnassa tehdään konkreettisia tekoja ennaltaehkäisemään terveydellisiä ja sosiaalisia ongelmia, asiantuntijoita kuunnellen.

Haluan, että lapset ja nuoret saavat laadukasta päivähoitoa ja koulutusta, jossa aikuisilla on aikaa nähdä yksilöt ryhmässä. Haluan, että korkeakouluopiskelijat voivat rauhassa kehittää tutkimusta ja työelämää ilman välitöntä tulosvastuuta. Ravinnon tulee olla laadukasta ja sen tulee tukea lähituotantoa.

Vanhuksista on pidettävä huolta yksilöllisesti ja heidän tarpeensa tulee huomioida monipuolisesti. Eri vanhuksille suunnattuja asumismuotoja tulee kehittää ja hoitajien ammattitaidolle ja näkemykselle tulee antaa tilaa ja arvostusta.

Haluan, että kaupungissa on mahdollista järjestää yhteisöllisiä tapahtumia. Taiteen ja kulttuurin tulee olla, sen eri muodoissa, suuressa osassa kaupunkielämää. Liikuntamahdollisuudet tulee turvata kaikille ikään katsomatta, niin harrastelijatasolla kuin tavoitteellisemminkin. Paikallisliikenteen ja pyöräilyreittien tulee olla sujuvia ja autottomuus mahdollista. Rakentamisessa täytyy ottaa huomioon esteettömyys ja palveluissa huomioida monikielisyys.

Vaasa on monikulttuurinen kaupunki. Suomien- ja ruotsinkieliset sekä romaniväestö ovat jo pitkään eläneet rintarinnan. Korkeakoulut tuovat opiskelijoita ulkomailta ja myös kansainvälinen suojelu on Vaasassa edistyksellistä. Ihanneyhteiskunnassani monikulttuurisuus nähdään rikkautena ja opimme toinen toisiltamme. Ihanneyhteiskunnassa voimme katsoa ihmistä ihmisenä ja jättää tuomitsemisen tuomioistuimille.

Vasemmistolaisella politiikalla on pitkä ja hyvinvointivaltion kehityksen kannalta ansiokas historia. Punavihreät periaatteet ovat tuoneet puolueen politiikan kokonaisuudessaan nykypäivään. Voin luottaa siihen, että puolue luo tavoitteideni kannalta tukevan arvopohjan poliittiselle toiminnalleni. Siksi puolueeni on Vasemmistoliitto.