Etusivu

Antti Kemppainen, 37 vuotta

Vasemmisto, Hämeenlinna,

Anna äänesi numerolle 5.

  • Näyttelijä, teatteriohjaaja ja yrittäjä

Olen politiikkaa aktiivisesti seuraava kaupunkilainen, isä, yrittäjä ja  intohimoinen teatterin tekijä.

Halusin lähteä ehdolle kuntavaaleissa, koska katson, että Hämeenlinnan kulttuurielämä tarvitsee puolestapuhujan, jolla on kokemusta niin taiteilijuudesta kuin sen tuottamisesta. Vasemmisto puolueena on myös  lähinnä minun omaa arvomaailmaani. Ihmisistä on pidettävä huolta, myös niistä joille elämä ei ole näyttänyt parhaita puoliaan.

Kemppainen YLEn Vaalikoneessa

Kemppainen HS:n Vaalikoneessa

Kemppainen IS:n Vaalikoneessa

 

 

Minä

Olen 37 – vuotias,  teatterintekijä ja  isä.  Perheeseeni kuuluu puolisoni lisäksi 6, 10 ja 12 vuotiaat lapset ja asumme Asemantakana.

Hämeenlinnassa olen aina pitänyt sen kompaktista koosta:  etäisyydet ovat lyhyet, ruuhkia ei ole ja tarvittavat palvelut  löytyvät useimmiten kävelymatkan päässä. Täällä on helppo asua.

Saadakseen kulttuurialalla leivän pöytään on pidettävä monta rautaa tulessa yhtä aikaa: näyttelen, ohjaan, kirjoitan ja tuotan teatteria. Yritykseni Hurja Tuotanto on toiminut yli kymmenen vuotta. Tällä hetkellä työskentelen tässä kaupungissa Hämeen Kuninkaallisessa Nukketeatterissa näyttelijänä, ohjaajana, tuottajana ja käsikirjoittajana, Arx-stage teatteriryhmän ohjaajana sekä Tuulimylly Teatterin tuottajana ja ohjaajana. Eikä pidä unohtaa Leppäkosken Voiman näytelmäryhmän ohjaustyötä.

Minun kaupunkini panostaisi koulutukseen, homerakennusten korjaamiseen, taiteeseen ja kulttuuriin sekä lisäisi toimia, joilla sosiaalista epäoikeudenmukaisuutta voitaisiin vähentää. Minun kaupunkini kehittäisi päivähoitoa sitä rajaamatta ja toimintaa karsimatta.  Eikä pahitteeksi olisi ulkotekojään rakentaminen Pullerille.

 

 

 

Kuntavaalit 2017

Kuntapolitiikka on kiinnostavaa ja merkityksellistä, koska siellä päätetään meidän arkisista asioistamme. Olemalla mukana voin olla vaikuttamassa kaupungin tulevaisuuteen. Aion olla vahvasti taiteen ja kulttuurin puolestapuhuja.

Kaupunkimme tarvitsee selkeän suunnitelman ja yhdessä tekemisen hengen kulttuuritoimintaan. Kaupunkimme vahvuus on hyvät taiteen ja kulttuurintekijät, jotka voisivat pelastaa tämän kaupungin totaaliselta hiipumiselta. Tunnen hyvin kaupungin kulttuurikentäntekijöitä monelta alalta, niin itse tekijänä kuin kuluttajana joten minulla on hyvät edellytykset myös viedä asioita eteenpäin.

Perheellisenä olen myös huolissani päivähoitoon kohdistuvista muuutospaineista. Paineita tulee monelta taholta, päiväkoteja halutaan keskittää,  ostopalveluita lisätä, ryhmäkokoja kasvattaa ja subjektiivista päivähoito-oikeutta supistaa.  Turvallinen ja hyvä työympäristö hoitajille takaa tyytyväiset lapset,  joten ei kasvateta ryhmäkokoja eikä rajata oikeutta vain työssäkäyville.

Olen huolissani  myös kouluverkkoon kohdistuvista muutospaineista. Homekoulut ja laitokset tulee korjata välittömästi kuntoon eikä kouluverkkoa tule enempää keskittää.

Hämeenlinna on profiloitunut lapsiystävällisenä kaupunkina, joten miksi se ei voisi oikeasti olla sitä panostamalla opetukseen, kiinnittämällä huomiota ryhmäkokoihin ja tarjota lähikouluja ja päiväkoteja keskittämisen sijaan.

Toisen ja kolmannen asteen koulutuspaikkoja pitäisi lisätä tai ainakin pitää ennallaan. Nuoret tuovat kaupunkiin elinvoimaa: jos kaikki mielenkiintoiset koulutusmahdollisuudet häviävät, menetämme myös nuoret.

Kulttuuri, koulutus,  lähikoulut ja päiväkotien pienryhmät voisivat olla meille vetovoimatekijä iänikuisen asuntotuotannon lisäämisen ja toriparkkikeskustelun sijaan.

Ennaltaehkäisevään työhön tulisi panostaa huomattavasti nykyistä enemmän.

Olen päässyt tutustumaan työttömien asemaan ja arkeen maamme byrokratiaviidakossa Tuulimylly Teatterin osallistujien kautta. Voin vakuuttaa että heidän kohtelunsa ei aina ole ihmisarvoista. On käsittämätöntä kuinka paljon ihmisiä voidaan kyykyttää tässä maassa.

Kaupungissamme on tehty myös hyviä asioita työttömien tilanteen parantamiseksi esimerkiksi OVAT ryhmien muodossa.  Ryhmissä työttömät pääsevät osallistumaan itse tekijöinä, niin liikunta – kuin taidetoimintaan. Monien työkyky ja työkunto on saatu näiden avulla kohennettua. Uskon, että Hämeenlinnan kehittämästä OVAT -mallista puhutaan vielä tulevaisuudessa myös muissa kaupungeissa.

 

Blogi

Kulttuuri ja laadukas opetus ovat tärkeitä vetovoimatekijöitä

Tämän viikonlopun Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa oli AP Sarjannon tekemä haastattelu minusta vasemmiston ehdokkaana kuntavaaleissa.  Juttusarjassa haastatellaan joka puolueesta yhtä ehdokasta ja arpaonni oli suosinut minua. Haastattelu tehtiin Pyöräverstaan kahvilassa hyvässä hengessä. Keskustelua riitti erityisesti kulttuuripolitiikasta ja kaikeahan ei tietysti mahtunut tuohon muuten niin mainioon juttuun. Juttu luettavissa täältä Kaupunkiuutisten verkkolehdestä.

Yhteystiedot

 

Antti Kemppainen

044 3560036
hurjatuotanto@gmail.com