Etusivu

Olen kolmen lapsen äiti, aikuiskouluttaja ja opiskelija. Olen Vasemmiston ehdokkaana Helsingissä. Haluan vaikuttaa siihen, että köyhyys ja osattomuus eivät jatkaisi kasvuaan kunnassamme.

 

Minä

Olen toiminut 20 vuotta ammatillisessa aikuiskoulutuksessa kouluttajana, ohjaajana, kehityspäällikkönä, koulutuspäällikkönä ja yritysvalmentajana.

Koulutukseltani olen kasvatustieteiden maisteri, opinto-ohjaaja ja näyttötutkintomestari. Valmistun kohta teologian maisteriksi ja erityisopettajaksi.  Yhteishuollan kolmea ihanaa lasta. Harrastan joogaa, pilatesta ja kirjankirjoittamisesta haaveilua. Olen juuri aloittanut kuorolaulun, mutta uskallan laulaa lähinnä kolmelle kissallemme. Ikoninmaalaus- ja taichiharrastus ovat telakalla. Puhun suomea, savoa, espanjaa ja englantia ja yritän oppia arabiaa.

Paneudun huolellisesti päätettävien asioiden taustoihin, tavoittelen oikeudenmukaisia ja eettisesti pitäviä, vastuullisia ratkaisuja ja suhtaudun tekemiisiini vakavasti.

Kuntavaalit 2017

Vaaliteemani on köyhyyden ja osattomuuden torjunta. Köyhyyttä voidaan lieventää mm. kohtuuhintaisella asumisella, ruokahävikin hyötykäytöllä ja osittain maksuttomalla joukkoliikenteellä. Osattomuuteen voi vaikuttaa edullisilla harrastusmahdollisuuksilla, maksuttomilla lukio- ja ammatillisten oppilaitosten oppikirjoilla, nollatoleranssilla koulu- ja työpaikkakiusaamiseen, lastensuojelun kehittämisellä ja yksinäisyyttä torjuvalla verkostotyöllä.

Vasemmistolaiseen identiteettiini kuuluu ymmärrys itsemääräämisoikeudesta, saman arvoisuudesta, keskinäisestä kunnioituksesta ja sosiaalisesta vastuusta niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Tutustu Vasemmiston vaalikärkiin:

Hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille

http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/hyvat-sosiaali-terveyspalvelut-kaikille/

Maailman parhaat koulut ja varhaiskasvatus kaikille
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/maailman-parhaat-koulut-varhaiskasvatus-kaikille/

Kohtuuhintainen asuminen ja hyvä ympäristö
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/kohtuuhintainen-asuminen-hyva-ymparisto/

Parempi työllisyys ja hyvät työehdot
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/parempi-tyollisyys-hyvat-tyoehdot/

Blogi

Vaali-Räp

Köyhyys ahdistaa kurkusta kuristaa elämän pienentää toivon tuupertaa köyhyys tappaa. Haaveilen kodista jossa saa nukkua johon voin saapua jossa oon turvassa haaveilen kodista. Se nälkä pyörryttää leipäjono hävettää viisi pullaa kirkkokahveilta kahvia vaaliteltalta mutta mitä vien lapsille?

Vastustan kaikkea

Vastustan köyhyyttä. Vastustan asunnottomuutta. Vastustan sitä, että raha ei riitä ruokaan ja lääkkeisiin. Vastustan vanhusten ala-arvoista hoitoa. Vastustan lasten pitämistä homekouluissa ja päiväkodeissa. Vastustan viheralueiden rakentamista. Vastustan rasismia. Vastustan työelämän huonontumista. Vastustan kirjastomaksuja. Vastustan ammatillisen koulutuksen vähentämistä. Vastustan harvojen valtaa. Kannatan koteja kaikille. Kannatan hävikkiruoan hyötykäyttöä. Kannatan vuokrakattoa. Kannatan viheralueiden säilyttämistä. Kannatan arvokasta vanhuutta. Kannatan …

Työn imua!

Muistatko, kun nuorena posket punoittavat ylpeydestä, kun taskussa oli ensimmäinen itse ansaittu palkka? Uuteen maahan muuttanut voi samalla ylpeydellä todeta, että on vihdoin osa tätä yhteiskuntaa. Kehitysvammainen voi onneksi edes joskus laulaa, että ”aina mun pitää – käydä töissä”. Työ on kaikkien perusoikeus. Työ on osallisuutta, itsensä toteuttamista, arvokkuutta. Olen työskennellyt 20 vuotta ura- ja …

Yhteystiedot

 

Carita Cruz
puh. 046 9697 995 (klo 18-19, ei to)
vasemmistocarita.cruz@gmail.com
https://www.facebook.com/cruzcarita/