Etusivu

Olen raumalainen tradenomi, kolumnisti, yrittäjä ja kahden koululaisen äiti. Olen sitoutumattomana ehdokkaana Vasemmistoliiton listoilla vuoden 2017 kuntavaaleissa.

Minulle tärkein kunnallispolitiikan alue on kasvatus- ja opetustoimi. Kaupungin tulee varmistaa kaikille kouluille ja opintoasteille riittävät resurssit tarjota tuki oppimisen haasteisiin ja opettajien työssäjaksamiseen.

Uskon yhteisöllisyyteen, solidaarisuuteen ja hyvän kiertämiseen. Haluan palauttaa inhimillisen tekijän yhteiskunnalliseen päätöksentekoon.

 

Minä

Olen 37-vuotias osa-aikainen kotipalveluyrittäjä, perheenäiti ja kulttuurin moniharrastaja. Laulan kuorossa, harjoitan kuvataiteita, luen, uin ja teen käsitöitä vapaa-ajallani.

Minut ajaa ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa uskoni yhteisön voimaan tukea heikoimpiaan ja kunkin velvollisuuteen tehdä parhaansa kokonaisuuden eteen. Kun jokainen kykyjensä mukaan kannattaa yhteisöä, yhteisö kantaa yksilöä.

 

Kuntavaalit 2017

Nykypäivän päätöksenteossa on unohdettu ihminen kokonaan; rankka oikeistolainen talouspolitiikka tuottaa huonovointisen yhteiskunnan. Omassa ajassamme näkyvä eriarvoistuminen ja jakaantuminen luokkiin juontaa juurensa 90-luvun lamaan. Jos teemme edelleen rankkoja taloudellisia ratkaisuja sosiaalipolitiikan kustannuksella, huonovointisuus kertautuu potenssissa.

Jos vasemmistolainen talouspolitiikka on lapsellista, voi väittää oikeistolaisen sosiaalipolitiikan olevan tunnekylmää. Jos yhteiskunta on perhe, jossa päättävät elimet ovat vanhempia ja kansalainen on lapsi, onko tärkeämpää, että lapsella on turvattu olo, vai että vanhemmilla on omaisuutta? Nykyhallituksen mielestä ei ole mahdollista saada molempia, vaikka ihanteellista olisi niiden tasainen jakaantuminen.

Hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/hyvat-sosiaali-terveyspalvelut-kaikille/

Maailman parhaat koulut ja varhaiskasvatus kaikille
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/maailman-parhaat-koulut-varhaiskasvatus-kaikille/

Kohtuuhintainen asuminen ja hyvä ympäristö
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/kohtuuhintainen-asuminen-hyva-ymparisto/

Parempi työllisyys ja hyvät työehdot
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/parempi-tyollisyys-hyvat-tyoehdot/

Blogi

Onko ammattitaidolla arvostusta?

Länsi-Suomi uutisoi sunnuntaina 19.3. kotihoidon hälytyksiin vastaamisen siirtyneen alihankintana vartiointipalvelun tehtäväksi. Tämä herättää kysymyksen, mikä on vanhusten ja mikä on ammattitaidon arvostus nykypäivänä? Kun vanhus asuu yksin kotonaan, kuten ajan vaatimus on siitä huolimatta, että samalla usein turvattomuus ja yksinäisyys kasvavat, hänen ainoita kontaktejaan saattaa olla hoitajan käynnit. Näihin tilanteisiin tiivistyy paljon muutakin kuin konkreettinen …

Yritykset sponsoroimaan katujen siivoustalkoita

Otin viime keväänä yhteyttä eri tahoihin Raumalla ja ehdotin seuraavanlaista yhteistyötä koulujen ja yritysmaailman välillä. Silloin asia ei ottanut tuulta, mutta toivottavasti tämä kirjoitus tavoittaa asiassa eri tavoin mukana olevat: Alakouluissa järjestetään katujen siivouspäiviä keväisin ja syksyisin osana ympäristökasvatusta. Raumalaiset yritykset voisivat tulla mukaan sponsoroimalla koululuokkia talkoissa sopivalla summalla, ehkäpä 200e per luokka, jolla saa …

Koulutus, kasvatus ja omaishoidon tukeminen – vastaus äänestäjän kysymykseen

Rauman vasemmistolta kysyttiin, miten sen edustajat aikovat pitää huolta lapsista ja nuorista, sekä omaishoitajien jaksamisesta. Ensimmäiseen osioon on helppo vastata: panostamalla koulutukseen, kasvatukseen ja harrastamiseen vähennetään väliinputoamisen mahdollisuutta. Joka koulutus- ja ikätasolla pitää olla mahdollisuus eriyttää opetusta niille, jotka kokevat sen haastavaksi sekä niille, jotka kaipaavat lisähaasteita. Tämä onnistuu ryhmäkokoja pienentämällä, koulunkäyntiavustajia ja resurssiopettajia palkkaamalla, …

Yhteystiedot

Essi Vaikkinen

email: essi.vaikkinen(at)gmail.com

facebook: @suvakkihumanisti