Ei sinivihreälle säästöpolitiikalle !!

Vaalikontilla, teltoilla ja muissa tapahtumissa monet äänestäjät ovat kyselleet vasemmistoliiton ja vihreiden merkittävimmistä eroista Helsingin kunnallispolitiikassa.

Eilisessä Helsingin Sanomien pormestaritentissä asia kävi erittäin selväksi:

Pormestariehdokkaista sekä Jan Vaaavuori että Anni Sinnemäki sanoivat kannattavansa ensi valtuustokaudellakin ns. tuottavuustavoitetta, mikä hienosta nimestään huolimatta tarkoittaa sitä, että tulevaisuudessakin Helsingissä tulee heidän mielestään jatkaa säästöpolitiikkaa.

Tämä siitä huolimatta, että Helsingin kaupunki teki viime vuonna yli 450 miljoonan positiivisen tuloksen (lähemmäs 600 miljoonaa, jos otetaan kaupungin yhtiöiden tulos huomioon). Kokoomus on jo aiemmin ehdottanut säästöpolitiikan jatkamista ja positiivisen tuloksen kanavoimista veronalennuksiin. Tämä tietysti hyödyttäisi eniten hyvätuloisia työssä käyviä helsinkiläisiä ja vastaavasti leikkauspolitiikka kohdistuisi jälleen kaikista heikoimmassa asemassa oleviin.

Nyt näytää siltä, että vihreät tulevat jatkossakin tekemään Helsingissä politiikkaa, joka hyödyttää nimenomaan hyvätuloisia, kun samalla leikataan edelleen vanhuspalveluista, mielenterveydestä, homekoulujen korjaamisesta, kulttuuripalveluista jne.

Vaalipaneeleissa ja keskusteluissa vihreät ovat koko ajan korostaneet olevansa tasa-arvoa, koulutusta ja kulttuuria tukeva puolue, mutta vimeistään eilinen pormestaritentti paljasti totuuden, kun Anni Sinnemäki otti kantaa säästöpolitiikan jatkon puolesta.

Vasemmistoliitto vastustaa mahdollisen ylijäämän käyttöä veronalenuksiin, vaan tällä rahalla voitaisiin esimerkiksi laittaa kuntoon monta homekoulua, säilyttää pienet ryhmäkoot varhaiskasvatuksessa ja kouluissa, tukea omaishoitajia ja panostaa hyviin mielenterveys- ja vanhuspalveluihin.

Helsinki on vauras kaupunki ja viime valtuustokaudella vasemmistoliitto oli ainoa puolue, joka vastusti yksimielisesti tuottavuustavoitetta ja systemaattista järjetöntä säästöpolitiikkaa. Eilisen perusteella monen muunkin puolueen pormestariehdokkaat ovat tulleet järkiinsä (ja toivottavasti pitävät myös lupauksestaan kiinni). Epäinhimillistä säästöpolitiikkaa olisivat viemässä eteenpäin vain kokoomus ja vihreät.

Sinivihreä tai vihersininen vaihtoehto olisi siis kaikista huonoin vaihtoehto tulevaisuuden Helsingille. Äänestä siis punaista!
Äänestä vasemmistoliittoa !!!