Sinivihreä vai punavihreä Helsinki?

Ennakkoäänestyksen alkamisen kunniaksi alla muutama fakta vaaliasetelmista ns. ranskalaisin viiruin:

  • Päättyvällä valtuustokaudella Helsingin kaupunginvaltuustossa on vasemmistoliitolla, SDP:llä ja vihreillä yli puolet valtuustopaikoista, joten kuluneen kauden aikana Helsingissä olisi voitu harjoittaa hyvinkin punavihreää politiikkaa.

 

  • Tästä huolimatta politiikka on ollut hyvin sinivihreää, koska useissa merkittävissä asioissa vihreät ja kokoomus ovat löytäneet toisensa. Viime aikoina politiikka on ollut enemmänkin sinistä kuin sinivihreää, kun vihreät ovat tukeneet yleiskaavaa, joka mahdollistaa asuntorakentamisen mm. Keskuspuistoon, Vartiosaareen ja Pornaistenniemeen. Kaiken huippuna vihreät olivat tukemassa hyvin kyseenalaisen prosessin jälkeen erään arvokkaan Vuosaaren rantatontin luovuttamista rakennuskäyttöön eräälle teknologiayritykselle elinkeinopoliittista syistä, vaikka Helsingin rantojen suojelusta oli aiemmin jo kaikkien puolueiden kesken selkeästi sovittu. Tätä luovutusta ajoi merkittävimmin vihreiden nykyinen pormestariehdokas Anni Sinnemäki.

 

  • Viime aikoina meille kaikille helsinkiläisille on yritetty mediassa syöttää sitä kuvaa, että nämä kunnallisvaalit olisivat ensisijaisesti pormestarivaalit. Tämähän ei tietystikään pidä paikkaansa, koska kaikkein ratkaisevinta Helsingin tulevaisuuden kannalta on valtuuston koostumus. Jos tämä pormestarivaalipuppu menee läpi, hyötyvät siitä tietysti kahden todennäköisimmän pormestarikandidaatin puolueet ja yllätys yllätys siitä seurauksena olisi entistä sinivihreämpi (tai sinisempi) politiikka Helsingissä.

 

  • Älkää uskoko tätä sumutusta, vaan äänestäkää Helsingin kaupunginvaltuustoon sellaiset valtuutetut, että saadaan politiikan suunta muuttumaan punavihreämpään suuntaan.

 

  • Jos haluat punavihreämpää politiikkaa eli sitä, että hienossa kaupungissamme pidetään kaikista kaupunkilaisista hyvää huolta ja annetaan kaikille tasavertaiset mahdollisuudet koulutukseen, harrastuksiin, kulttuuriin, terveydenhuoltoon  jne. sekä turvataan viheralueemme meidän kaikkien käyttöön, älä äänestä sinistä, älä äänestä vihreää vaan äänestä punaista. Äänestä vasemmistoliittoa !!!