Etusivu

Hei, olen ANTTI HONKONEN, kunnallisvaaliehdokas Tuusulasta.

Yhteiskunnallisessa toiminnassani olen aina palvellut kulloisenkin kotikuntani yhteisten asioiden hoitoa ja hyvinvoinnin lisäämistä. Sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta toimiminen on ollut keskeinen tavoitteeni. Siksi olen ylpeä presidentti Tarja Halosen vuonna 2011 minulle myöntämästä sosiaalineuvoksen arvonimestä.

Mielestäni juuri Vasemmistoliitto edustaa parhaiten tavallisten kuntalaisten etuja. Siksi olen ehdokkaana.

Merkittävän osan elämästäni olen toiminut sanomalehden toimittajana. Vuosina 1982 – 1994 olin Lahdessa Kansan Uutisten ja Oulussa Kansan Tahdon palveluksessa. Työni ohella tutkailin miltei puolen Suomen kunnallista elämää. Nyt olen vaarina Tuusulan joutsen-Jokelassa.

Olen voinut jo neljän eri vuosikymmenen aikana olla useilla asuinpaikkakunnillani mukana myös kunnan luottamustehtävissä; mm. Heinolassa, Lahdessa, Vantaalla ja Oulussa. Lisäksi olen toiminut Helsingin vapaaehtoistyön neuvottelukunnassa ja voinut siinäkin toteuttaa minulle tärkeää elämänohjetta eli välittää toisista ihmisistä ja auttaa heitä parhaiden kykyjeni mukaan.

Tiedän kokemuksistani yhteistyön voiman ja sen mahdollistaman viisauden: tuen Vasemmistoliiton yleisohjelmia, jossa huomioidaan myös pienyrittäjien ja yhä suurenevan ikäryhmäni/eläkeläisten edut.

Lisätietoja: ”Minä”-osassa.

Minä

Motto: Yhteisten asioiden edistäminen on vastuunottoa!

Perustietoja HonkosAntin keskeisistä elämänvaiheista:

Nimi: Antti Juhani Honkonen. Ikä: 71 v. Syntymäpaikka:  Jyväskylän mlk:n Tikkakoski. Lapsuus: Kasvanut lempeän karjalaisäidin ja idearikkaan saarijärveläisen sorvari-isän seitsenlapsisessa perheessä. Koulutus: Kansakoulu: 5/8, oppikoulu: 2/5.  Suurperheessä riittäneiden kotitöiden ja monien paikkakunnalta toiselle muuttojen lisäksi olen ollut palkkatöissä vuosina 1957-2013, vuotta 1995 lukuun ottamatta, jolloin olin satojentuhansien muiden tavoin työttömänä. Nyt olen eläkeläinen ja vaari. Naimisissa, 3 lasta ja 4 lastenlasta.

Työurasta ja muista asioistani lisätietoja löytyy eri nettisivuilta: esimerkiksi googlaus Antti Honkonen tai HonkosAntti tuottanee muutaman nimikaimani, joukossa ehkä meikäläisenkin…

Miksi ehdolle kunnan luottamustehtävään eli valtuutetuksi?

Kunnallisissa luottamustehtävissä olen kerännyt eri asuinpaikkakunnillani osaamista ja kokemusta seuraavissa luottamustoimissa: koulujen johtokuntia (puheenjoht.), liikuntalautakunta, nuorisolautakunta, opetuslautakunta (varaj.), terveyslautakunta, vaalitoimikuntia ja vapaaehtoistyön neuvottelukunta.

Kerroin jo toimittajuusvuosistani, joihin liittyi myös tutkivan journalismin työsarkaa, josta pari esimerkkiä: 1) kokosin v. 1982 syksyksi lähes koko Suomen kattaneen lääkekorruptiota käsittelevän laajan kantelun oikeuskanslerille ja 2) v. 1986 kirjoitin julki erään bisnesskaupunginjohtajan oudoista asuntokaupoista: miten em. kaltaisissa kohutapauksissa lopulta itse kullekin kävi, niistä voin tavatessamme keskustella lisää.

Sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistäminen: Olen kannattanut ”perusturvarikos”-lakiehdotusta, jolloin päättäjät voisivat vastuuttomista päätöksistä  joutua itse vastuuseen. Tilanteita tulee valtuustoissa alibudjetoitaessa menokohteita palveluista, joiden hoitamista lait edellyttävät.

Kun äänestäjäkunnan edustaja testaa tarkasti Tuusulan Vasemmiston vaaliteltan tarjoiluantia maanantaina 20.3.2017 Jokelan torilla, jokelalaisehdokkaat Antti Honkonen (vas,), Kati Turunen, Jukka Parkkima ja Sarita Põldmaa suorastaan hehkuvat hyvää yhteishenkeä. (kuvalahjoitus: Jari Hartikka, AKT ammattiosasto 009)

Elämyksiä ja jaksamista harrasteista, erityisesti Jokelan joutsenista!

Ykkösharrastukseksi on noussut vaimoni kera toteutettava mummo+vaari-ryhmätyö neljän lapsenlapsemme kanssa. Muuttoomme Tuusulaan ja Jokelaan vaikuttivat mainiot tuttavamme kehuessaan – aiheellisesti – lähialueen marja- ja sienimaastoja. Liikunta on ollut tärkeä osa elämääni kouluvuosista alkaen.

Kansalaistoiminta on lähellä sydäntäni: toimin Kunnon Elämä ry:n vapaaehtoissihteerinä: www.kunnonelama.fi. Kannan toteutusvastuita mm. kolmesta Suomi 100- juhlavuoden hankkeesta: Kesällä Kainuussa toteutettavasta Kävelypässien patikoinnista Vuokattiin, Käsivarren Lapissa jo 72. Kilpisjärven elämyksellisestä liikuntajuhannuksesta (kesäkauden Saanan valloituksineen) ja  Jokelan yhteisten laulujoutsenten 10-vuotisjuhlasta (yhteistyössä Jokelan joutsenryhmä ja muita paikallistoimijoita) Suomen Luonnon ensimmäisenä liputuspäivänä la 26.8.2017.

 

 

 

Kuntavaalit 2017

Oma elämänkokemukseni ja -osaamiseni on ollut täysillä mukana, kun Tuusulan Vasemmisto on hyvässä yhteistyössä pohtinut ja sitten asettanut oheiset 10 tärkeätä vaaliteesiä vuodeksi 2017:
  1.  Kokemustemme mukaan keskeisiä arvoja kotikuntalaisillemme ovat mm. tasa-arvo, demokratia, sivistys, julkisten palvelujen kehittäminen ja oikeudenmukaisuus. Ne ovat myös Tuusulan Vasemmiston arvot.
  2. Kannatamme Tuusulan ja Järvenpään yhdistymistä Tuusulanjärven kaupungiksi vuoden 2019 alusta.                     
  3. Pormestarihallintoa emme ole kannattaneet, mutta valtuuston enemmistö on päätöksen tehnyt. Siksi myös meillä on oma, hyvä pormestariehdokas, Pekka Heikkinen. . 
  4. Sote- ja maakuntauudistuksen yhteydessä on turvattava tuusulalaisten lähipalvelut.
  5. Vuoden 2019 jälkeisen kunnan perustoimintoja ovat sivistys- ja kasvatusasioista huolen pitäminen. Tuusulan Vasemmistolla on näyttöä tämän sektorin asiaosaamisesta.
  6. Joukkoliikenteessä kannatamme HSL:ään liittymistä. HSL on pitkällä tähtäimellä kestävä alusta joukkoliikenteen kehittämiseksi myös Tuusulassa vaikka siirtymävaiheessa ilmenisi ongelmia.
  7. Kaavoituksessa kannatamme nykyisten kolmen keskustan, Hyrylän, Jokelan ja Kellokosken hallittua tiivistämistä ja Rykmentinpuiston uusrakentamista.
  8. Kunnan omaa vuokra-asuntokantaa on lisättävä ja hoidettava hyvin. Asuminen on käytännön elämämme keskeinen perusoikeus. 
  9. Kotikuntamme luonto; vesistöt, metsät ja peltoaukeamat ovat Tuusulan vahvuus. Ne ovat punavihreän toimintamme erityisessä suojeluksessa.
  10. Itsenäisyytemme juhlavuotena, Suomen täyttäessä 100 vuotta, on kuntatasollakin yhteinen vastuu ja tehtävä huolehtia heikommassa asemassaolevista. Se olisi oikeata isänmaallista yhteisvastuuta.

Lisäksi teemme parhaamme Vasemmistoliiton asettamien tavoitteiden toteuttamiseksi myös Tuusulassa. Oheisena linkkejä:
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/hyvat-sosiaali-terveyspalvelut-kaikille/

Maailman parhaat koulut ja varhaiskasvatus kaikille
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/maailman-parhaat-koulut-varhaiskasvatus-kaikille/

Kohtuuhintainen asuminen ja hyvä ympäristö
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/kohtuuhintainen-asuminen-hyva-ymparisto/

Parempi työllisyys ja hyvät työehdot
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/parempi-tyollisyys-hyvat-tyoehdot/

Blogi

Tein Vegelupauksen!

Ilmastokestävää kasvisruokailua edistämällä voidaan konkreettisesti kannustaa ihmisiä omaksumaan terveellisemmät ruokailutottumukset ja toimimaan ympäristöystävällisemmän Suomen puolesta – myös Tuusulassa. Tekemällä Vegelupauksen sitoudun edistämään ilmastokestävän kasvisruoan parempaa saatavuutta ja laatua kunnallisissa ruokapalveluissa. Edistämällä kasvisruokailua tuen kuntalaisten ravitsemuksellista tasa-arvoa sekä kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä. Sitoumuskseni tarkoittaa kasvisruokailun edistämistä omassa kotikunnassasi Tuusualssa monin tavoin. Voin esimerkiksi tehdä aloitteita, tukea muiden tekemiä …

Tasapuolisuus vaalikentällä on täyttä aprillia!

Hoi toverit, Aprillipäivän jälkeisen sunnuntain vaaliaineiston jako- ja näkökokemuksista muutama havainto: -Postilaatikoista ja –luukuista keskimäärin miltei puolet oli EI MAINOKSIA –kyltein, josta oli hyvänä seurauksena se, että sai kilometreinä tehdä noin puolet pidemmän jakelupäivän. – Kun edellistä ilmiötä vasten katsoo eli sananmukaisesti näkee mihin Tuusulassa nyt muut vaalityössä satsaavat, se on roskaantumisen lisäämistä,  liikenteen vaarantamista …

Objektiivinen aamututkimusraportti Tuusulasta keskiviikkona 22.3.2017 klo 9.30: VASemmisto johtaa kaikkia muita Tuusulan ryhmiä 1- tai peräti 11-0, ainakin kunnan vaaliehdokastaulujen täytön ja käytön perusteella! Muut valintamahdollisuudet näyttävät utuisilta, ihan kuin kuin sote-suunnitelmissa.  (f: HonkosAntti)”

Yhteystiedot

Antti Honkonen
puh. 040 529 5283
email. antti.honkonen@hotmail.fi

Olen facebookissa