Ilkka Porttikivi

Olen ehdolla kunnallisvaaleissa 2017 Tampereelta vasemmistoliiton listoilta. Olen Tampereen kaupunginvaltuuston varajäsen.

Valtuustokauden aikana olen työskennellyt lasten ja nuorten palveluiden lautakunnassa, Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnassa sekä yhdyskuntalautakunnan jätehuoltojaostossa.

 

Minä

37-vuotias kolmen lapsen isä Lentävänniemestä Tampereelta.
Työskentelen Rikosseuraamuslaitoksella rikoksista tuomittujen ihmisten parissa. Olen erikoistunut työskentelemään seksuaali- ja väkivaltarikoksista tuomion saaneiden parissa. Minulla on työkokemusta myös lastensuojelusta sekä päihde- ja nuorisotyöstä. Politiikassa sydäntäni lähellä ovat tasa-arvokysymykset, lasten ja nuorten palvelut, kohtuuhintainen asuminen, hyvä ja toimiva joukkoliikenne sekä kaavoitukseen liittyvät asiat.

 

 

Kuntavaalit 2017

Olen mukana kunnallispolitiikassa, koska haluan vaikuttaa kotikaupunkini Tampereen asioihin. Teen politiikkaa arvojeni pohjalta. Minulle tärkeitä arvoja elämässä ovat tasa-arvo, luonnon  ja elämän kunnioittaminen, rehellisyys ja tasapuolisuus.

Haluan Tampereesta esimerkki kaupungin, jossa jokaisesta ihmisestä pidetään huoli ja jossa kaikilla on mahdollisuus toteuttaa itseään haluamallaan tavalla. Ensisijaisen tärkeää ovat hyvät ja nopeasti saatavilla olevat palvelut. Lääkäriin pitää päästä ajoissa, päiväkodeissa ja kouluissa pitää olla sopivan kokoiset ryhmät, vanhuksille mahdollistetaan arvokas vanhuus ja kaupunki pitää huolta työntekijöistään ja heidän hyvinvoinnistaan.

Tampereen tulee olla kaupunki, jossa kunnioitetaan vanhaa ja kehitetään samalla urbaania uutta kestävän kehityksen mittapuut täyttävää kaupunkikuvaa. Joukkoliikenteen tulee olla tehokasta ja edullista. Kaupungin tulee kaavoittaa runsaasti enemmän sosiaalista asuntotuotantoa ja pitää asumisen kustannukset hallinnassa. Jokaiselle uudelle asuinalueelle tulee rakentaa niin laadukkaita ja kalliita asuntoja, kuin edullisia vuokra-asuntojakin.  Tampereen tulee aktiivisesti tehdä töitä, että kaupunginosat ovat tasapainoisia ja asukkaidensa osalta mahdollisimman heterogeenisiä.

Tässä linkkejä vasemmiston kunnallisvaaliteemoihin:

Hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille

http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/hyvat-sosiaali-terveyspalvelut-kaikille/

Maailman parhaat koulut ja varhaiskasvatus kaikille
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/maailman-parhaat-koulut-varhaiskasvatus-kaikille/

Kohtuuhintainen asuminen ja hyvä ympäristö
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/kohtuuhintainen-asuminen-hyva-ymparisto/

Parempi työllisyys ja hyvät työehdot
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/parempi-tyollisyys-hyvat-tyoehdot/