Etusivu

Jouni Takkinen Vasemmistoliitto

Perheenisä ja putkimies Säynätsalosta lähti mukaan politiikkaan.

Olen 52-vuotias työnjohtaja/LVI-asentaja Säynätsalosta ja nyt Jyväskylässä Vasemmistoliiton kuntavaaliehdokkaana. Kun ehdokasasettelun viimeisinä päivinä kutsu kävi, en päätöstä pitkään pohtinut. Olin ajatuksissani valmistautunut tähän jo vuosia, viimeajan muutokset suomalaisessa asenneilmapiirissä pistivät todella miettimään mitä oikeasti voisin osaltani tehdä.

 

”CAPSLOCKit päällä huutaminen verkossa ei todellakaan auta! Tolkun ihmisinä hiljaa vierestä seuraamalla hyväksymme yhteiskuntamme arvojen kovenemisen. Nyt on noustava toimimaan, siksi olen tässä !”

 

Minä

Maalaispoika tuli kaupunkiin

Vuonna 1988 Jyväskylään opiskelemaan tullessani maailma oli kasvukäyrällä. Äänekosken lukion ylioppilaana pääsin peruutuspaikalle painopinnanvalmistajan koulutukseen silloiseen Keski-Suomen Ammattioppilaitokseen ja tulevaisuus kutsui. Nousukausi porisi kuumana ja lopulta kiehui yli. Kahden vuoden aikana graafisen alan avoimet työpaikat katosivat koko Suomesta lähes nollaan, oltiin laman kourissa. Kaikki kävi kovin äkkiä.

Yhteiskunnan ja yhteisöjen turvaverkot

Siitäkin selvittiin yhteiskunnan ja vanhempien tuella, kokemusta tosin kertyi niin työttömyydestä kuin asunnottomuudestakin. Hyviä kokemuksia kertyi järjestötyöstä Jyväskylän Elävän Musiikin yhdistyksessä ja yhteisöllisyydestä Tanssisali Lutakossa elettyinä vuosina. Ja pian huomasin olevani ravintolayrittäjänä Vakiopaine -baarissa, seuraavaksi media-assarina vanhaa graafisen alan koulutusta hyödyntäen.

Jatka lukemista ”Minä”

Kuntavaalit 2017

Suomen ilmapiiri 2017

Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Juhlavuosi ei ole kaikin osin alkanut sellaisissa merkeissä mitä monellakin mittarilla yksi maailman parhaista yhteiskunnista ansaitsee. Verkon keskustelupalstat täyttyy vihapuheesta, rasistisia kommentteja huudetaan ihmisille päin naamaa. Kaduilla marssivat natsit ja muut kiihkokansalliset liikkeet joiden kokoontumista ministeri käy kunnioittamassa! Eikä hallitus suostu selkeästi sanoutumaan irti tapahtumista, ei minun #Suomi100 ole tällainen.

Laman lapset

Sain itse kokea 90-luvun laman juuri valmistuneena ammattiin, jolla töitä ei löytynyt mistään. Nyt olen päässyt elämässäni toiseen talouslamaan. Globaalikapitalismi järjestelee työpaikkoja uudelleen ympäri maailman ja moni suomalainen teollisuuden työpaikka on kadonnut tässä myllerryksessä. Pitkään jatkunut talouslama on luonut pohjan pahoinvoinnille ja populististen liikkeiden nousulle. Euroopan kevät tuo mukanaan Hollannin, Ranskan ja Saksan vaalit joissa äärioikeisto tavoittelee nousua.

Jatka lukemista ”Kuntavaalit 2017”

Blogi

Yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista

Kuntavaaleihin 2017 on aikaa reilu kolme viikkoa ja kisa äänestäjien suosioista käy yhä kiivaammaksi. Vaan ketä kuntavaalit edes kiinnostaa? Vain kolmannes kuntalaisista luottaa päättäjiinsä Kuntalehden mukaan ja tulevan äänestysprosentin ennakoidaan jäävän jopa alle 50% (Yle Uutiset 14.3.) Ääniä kalastellessa on siis käytettävä yhä houkuttelevimpia täkyjä jos aikoo saalistaan kasvattaa, luvata vähintään se yhdeksän hyvää ja …

Yhteystiedot

Jouni Takkinen
puh. 0500 542 184
j.i.takkinen@gmail.com

facebook: @TakkinenJouni
twitter: @TakkinenJ