Etusivu

Juri Nummelin, 44, kirjailija, filmihullu, kulttuuriaktivisti, joukkoliikenteen suurkäyttäjä, kolmen lapsen isä, yhden naisen puoliso ja kissan omistaja. Ehdolla Turun kunnallisvaltuustoon 2017 Vasemmistoliiton riveissä. Tasa-arvoisen kulttuurin ja kasvatuksen puolestapuhuja!

Kuva. Emmi Syrjä / Pimiö Lounge

 

Juri Nummelin, kirjailija ja kulttuuriaktivisti

Olen Juri Nummelin, 44-vuotias turkulainen kirjailija ja kulttuuriaktivisti. Olen ollut vuosikymmeniä tekemisissä erilaisten kulttuuriasioiden kanssa, ja kirjat, kirjastot, elokuvat ja elokuvateatterit ovat minulle pyhiä asioita. Kolmen lapsen isänä (joista yksi on ns. erityislapsi) koen myös varhaiskasvatus- ja kouluasiat tärkeiksi.

Olen koulutukseltani filosofian maisteri, mutta olen valmistumisen jälkeen kirjoittanut usean väitöskirjan verran tekstiä kulttuurin eri alueista. Valmistuin Tampereen yliopistosta, mutta olen asunut Turussa kohta 20 vuotta ja kaupunki on tuttu monine hyvine ja huonoine puolineen. Olen keskustalainen, asun nimittäin rautatieasemaa vastapäätä – Turun yksi hyviä puolia on, että silpputyöläinenkin voi näin elää. Olen ollut mukana monenlaisissa kulttuuririennoissa elokuvakerhoista alkaen aina läänin taidetoimikuntaan. Perhetaustaltani olen vasemmistolainen, minkä etunimestäni voinee päätellä, ja solidaarisuuden ja tasa-arvon vaatimukset ovat minulle olennaisia. Samalla vihreät asiat ruoantuotannon eettisyydestä ja ekologisuudesta alkaen aina joukkoliikenteen asti ovat minulle tärkeitä.

Lähdin kuntavaaleihin ehdolle ensimmäistä kertaa eläissäni vuonna 2017, kun koin, että minun on tehtävä edes jotain pysäyttääkseni ne eriarvoistumisen prosessit, jotka Turussakin jylläävät. Olin ehtinyt jo passivoitua ja vaipua apatiaan puoluepoliittisen vaikuttamisen suhteen, mutta uskoni vasemmiston mahdollisuuksiin ovat 2010-luvulla palautuneen.  Jos minut valitaan, lupaan taistella tasa-arvoisen varhaiskasvatuksen ja kulttuurin puolesta.

 

Juri Nummelinin kuntavaaliteemoja 2017

Olen useamman polven vasemmistolainen, sekä isän että äidin puolelta. Isänisäni oli ulosottomies ja torivalvoja, joka harrasti viulunsoittoa, äidinisäni ja äidinäitini olivat pikkukaupungin tehtaalaisia, isäni on ollut toimittaja vasemmistolaisessa sanomalehdessä, äitini on ollut sekatyöläinen ja lopulta pienyrittäjä. Olen kirjailijana ja kulttuurialan monitoimijana tehnyt luokkamatkan, mutta yhteiskunnallisessa asemassa en ole juuri noussut ylöspäin, vaikka minut varmasti voikin laskea monessa mielessä eliittiin. Taloudellisesti olen kaukana eliitistä.

Koska olen kolmen lapsen isä (ja yksi lapsista on ns. erityislapsi eli erityistä tukea tarvitseva oppija), kasvatusasiat ovat minulle tärkeitä. Maksuton 40 viikkotunnin varhaiskasvatus tulee taata kaikille sitä tarvitseville, ja subjektiivisesta päivähoito-oikeudesta tulee pitää kiinni. Varhaiskasvatuksen ja kouluryhmien koot tulee pitää kohtuullisina, se on järkevää niin lasten kuin kasvattajienkin näkökulmasta. Erityistä tukea tarvitseville lapsille pitää olla tarjolla laadukasta ja tasa-arvoista huoltoa ja tukipalvelua. Pansion vuosia sitten luvattu yläkoulu pitää ehdottomasti rakentaa, ja Turun päiväkoti- kouluverkostosta tulee muutenkin pitää huolta. Päivähoitopalvelujen yksityistämiselle täytyy tulla loppu.

Myös kulttuuri Turussa on lähellä sydäntäni. Turku mainostaa itseään elokuvakaupunkina, mutta täällä ei ole silti yhtään kansainväliset mitat täyttävää art house -elokuvateatteria. Logomo, jossa mm. elokuvakerhojen esityksiä järjestetään, ei monistakaan syistä täytä tätä tarvetta, elokuvateatterien tulee sijaita keskustassa. Kunnallisista kinoista ei juuri enää puhuta, mutta Turku voisi ottaa tässä aloitteen ja ryhtyä rakentamaan mahdollisuuksia art house -elokuvateatterin perustamiselle. Samalla Turkuun mahtuisi elävän kuvan museo, joka olisi erinomainen kansainvälinen vetonaula. Hyvin hoidettuna se toisi nopeasti siihen laitetut investoinnit takaisin.

Vasemmistoliiton yleisistä kuntavaalikärjistä voi lukea alla olevista linkeistä:

Hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille

http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/hyvat-sosiaali-terveyspalvelut-kaikille/

Maailman parhaat koulut ja varhaiskasvatus kaikille
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/maailman-parhaat-koulut-varhaiskasvatus-kaikille/

Kohtuuhintainen asuminen ja hyvä ympäristö
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/kohtuuhintainen-asuminen-hyva-ymparisto/

Parempi työllisyys ja hyvät työehdot
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/parempi-tyollisyys-hyvat-tyoehdot/

Blogi

Kiitos äänestäjilleni ja tukijoilleni

Sain kuntavaaleissa 103 ääntä, mikä riitti Vasemmistoliiton viimeisen varavaltuutetun paikkaan. Tärkeintä on, että Vasemmistoliitto lisäsi valtuustopaikkojaan kolmella ja voi näin jatkossa haastaa paremmin Kokoomuksen ja SDP:n sanelu- ja sopimuspolitiikan. Kiitos kaikille äänestäjilleni ja tukijoilleni sekä minua eri tavoin vaaleissa auttaneille!

Kolme vaaliteemaa: vaalilehteni pääkirjoitus

Vaalit lähestyvät jo kovaa vauhtia enkä välttämättä ehdi tänne enää postata kovin paljon materiaalia, mutta tässä kuitenkin vielä vaalilehteni pääkirjoitus: JURI 70 on vaalilehti, jossa on sarjakuvia ja karikatyyreja. En tiedä, saanko sillä kenenkään ääniä, mutta haluan kokeilla. Omat vaaliteemani kiteytyvät muutamaan lauseeseen: 1) kulttuurin on oltava tasa-arvoista, 2) varhaiskasvatuksen on oltava tasa-arvoista (ja lopulta …

Juri Nummelin, kulttuuriaktivisti

Julkaisin vaaleja vauhdittaakseni pienen lehden, jossa on Aapo Kukon piirtämä kaksisivuinen sarjakuva. Sen tarkoitus on esitellä minua ja poliittista elämääni, edeltäviä ja tulevia sukupolvia myöten. (Sarjakuva löytyy täältä, varsinaisesta blogistani, sillä vaikuttaa siltä, että WordPress ei sulata isoja kuvatiedostoja.) En tiedä, käykö sarjakuvasta kauhean hyvin ilmi se, mitä muuta teen kuin olen kirjailija. Olen käyttänyt …

Yhteystiedot

Juri Nummelin

juri.nummelin@gmail.com

040 554 1630

Tukiyhdistyksen tilinumero lahjoituksille ym.: FI65 8312 3710 0315 76

Kuva. Iida Törmä / Pimiö Lounge

 

PS. Sivun yläkuva Jason Heuser, kuvamanipulaatio Haron Walliander ja J.T. Lindroos.