Etusivu

Tervetuloa kuntavaalisivulleni!

Olen Matleena Käppi ja Vasemmistoliiton ehdokkaana  kuntavaaleissa  2017 Jyväskylässä. Äänestysnumeroni on 414.

Toimin ihmisoikeuksien, ympäristön ja kasvissyönnin puolestapuhujana. Jyväskylässä aion edistää mielenterveyspalveluiden saatavuutta, turvapaikanhakijoiden oikeuksia sekä kulttuurielämää.

Tärkeitä arvojani politiikassa ovat edellämainittujen lisäksi korruptiovastaisuus, avoimuus ja kriittisyys. Haluan toimia kansan äänitorvena ja tuoda päätöksenteon ymmärrettäväksi kaikille.

 

 

Minä

Olen 21-vuotias jyväskyläläinen biologian ja musiikin opiskelija ja kansalaisaktivisti. Olen vaikuttanut ihmisoikeuksien, ympäristön ja kasvisyönnin puolesta useissa eri järjestöissä kuten Amnestyssä, Unicefissa, Suomen Luonnonsuojeluliitossa, Animaliassa ja Vegaanihaasteessa. Tällä hetkellä toimin varapuheenjohtajana sekä Keski-Suomen Vasemmistonuorissa että puolueosastossani Tulevassa Vasemmistossa. Lisätietoa minusta löytyy Facebook-sivuiltani: www.facebook.com/matleenakappi2017.

 

Kuntavaalit 2017

Vaaliteemani:

Stop ilmastonmuutokselle

Jyväskylän tulee osallistua ilmastonmuutoksen hillintään lopettamalla saastuttavien fossiilisten polttoaineiden, hiilen ja turpeen käyttö. Vaihtoehtoisia uusiutuviin energianlähteisiin perustuvia lämmöntuotannon muotoja ovat esimerkiksi maalämpö, ilmalämpöpumput ja lämmön kausivarastointi. Energiansäästäminen ja energiatehokas rakentaminen ovat myös merkittävä osa ratkaisua. Tehdään Jyväskylästä energiatehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden esimerkkikaupunki! Jyväskylän tulee myös helpottaa pyörällä ja julkisilla kulkuvälineillä liikkumista ja tarjota enemmän hyvää ja terveellistä kasvisruokaa joukkoruokaloissa ja kouluissa. Ilmastoystävällisyys tulisi huomioida kaikessa päätöksenteossa.

Mielenterveyspalvelut kuntoon

Mielenterveyspalveluiden on oltava helposti kaikkien saatavilla! Riittävät resurssit tulee turvata ja kaikkien tarvitsijoiden – myös yhteiskunnasta syrjäytettyjen on saatava hoitoa. Erityisesti ennaltaehkäiseviin palveluihin on investoitava, sillä ne säästävät kaupungin menoja tulevaisuudessa ja vähentävät työelämästä syrjäytymistä ja äärimmäistä pahoinvointia etukäteen.

Asunto kuuluu kaikille

Jyväskylän kaupungin pitää rakentaa ja tarjota edullisia vuokra-asuntoja, jotta vuokrien nousu pidetään kurissa. Valtion päättäjien leikatessa pienituloisilta asumistukea tulee meidän kuntatasolla helpottaa vuokralaisten toimeentuloa mahdollistamalla kohtuuhintainen asuminen.

Maksuton ehkäisy nuorille

Jyväskylän tulee tarjota maksuton ehkäisy kaikille alle 25-vuotiaille nuorille. Tämä sekä lisäisi hyvinvointia että säästäisi kaupungin terveydenhoitomenoja aborttien ja sukupuolitautien vähetessä. Allekirjoita kuntalaisaloite maksuttoman ehkäisyn puolesta: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/3678

Vaalikoneet

Vaalikonevastauksiini voi tutustua muun muassa Ylen vaalikoneessa, Keskisuomalaisen vaalikoneessa, Helsingin sanomien vaalikoneessa sekä Eläinpoliittisessa vaalikoneessa.

Katso täältä myös luettelo sitoumuksista, jotka olen allekirjoittanut.

Blogi

Mielenterveyspalveluihin pääsy kaikille tarvitsijoille – riittävät resurssit turvattava!

Syrjäyttävä politiikka on lopetettava! Jyväskylän kaupunginvaltuutettuna haluan ensisijaisesti vähentää nuorten pahoinvointia ja syrjäytymistä parantamalla ennaltaehkäiseviä palveluita ja turvaamalla riittävät resurssit kaikkien apua tarvitsevien mielenterveyspotilaiden hoitoon. Poliittisilla päätöksillä voidaan suoraan vaikuttaa kansanterveyteen, syrjäytymiseen ja itsemurhatilastoihin. Yhteiskunnan tukipalveluiden heikentäminen murskaavilla leikkauksilla ja yksityistämisellä lisää pahoinvointia ja tulee siten myös kalliiksi. Haluan nähdä tulevaisuuden Jyväskylän tukipalvelut esimerkillisinä ja …

Oma koti on yhä liian kallis

Yleinen asuntojen vuokrataso on ollut kuuma peruna Jyväskylän paikallispolitiikassa jo vuosikaudet. Kaupungissamme on pulaa vuokra-asunnoista, jonka johdosta varsinkin yksityisen puolen vuokrat ovat paisuneet kestämättömän korkeiksi. Hintakilpailua ei ole tarpeeksi. Tämän tilanteen johdosta pienituloisilla ei ole varaa valita asuinaluettaan ja kaupunkiin on muodostunut erillisiä hyvä- ja huono-osaisten kaupunginosia. Tällainen kehitys lisää eriarvoistumista ja rapauttaa kaupunkiyhteisöä, sillä …