Kuntavaalit 2017

Vaaliteemani:

Stop ilmastonmuutokselle

Jyväskylän tulee osallistua ilmastonmuutoksen hillintään lopettamalla saastuttavien fossiilisten polttoaineiden, hiilen ja turpeen käyttö. Vaihtoehtoisia uusiutuviin energianlähteisiin perustuvia lämmöntuotannon muotoja ovat esimerkiksi maalämpö, ilmalämpöpumput ja lämmön kausivarastointi. Energiansäästäminen ja energiatehokas rakentaminen ovat myös merkittävä osa ratkaisua. Tehdään Jyväskylästä energiatehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden esimerkkikaupunki! Jyväskylän tulee myös helpottaa pyörällä ja julkisilla kulkuvälineillä liikkumista ja tarjota enemmän hyvää ja terveellistä kasvisruokaa joukkoruokaloissa ja kouluissa. Ilmastoystävällisyys tulisi huomioida kaikessa päätöksenteossa.

Mielenterveyspalvelut kuntoon

Mielenterveyspalveluiden on oltava helposti kaikkien saatavilla! Riittävät resurssit tulee turvata ja kaikkien tarvitsijoiden – myös yhteiskunnasta syrjäytettyjen on saatava hoitoa. Erityisesti ennaltaehkäiseviin palveluihin on investoitava, sillä ne säästävät kaupungin menoja tulevaisuudessa ja vähentävät työelämästä syrjäytymistä ja äärimmäistä pahoinvointia etukäteen.

Asunto kuuluu kaikille

Jyväskylän kaupungin pitää rakentaa ja tarjota edullisia vuokra-asuntoja, jotta vuokrien nousu pidetään kurissa. Valtion päättäjien leikatessa pienituloisilta asumistukea tulee meidän kuntatasolla helpottaa vuokralaisten toimeentuloa mahdollistamalla kohtuuhintainen asuminen.

Maksuton ehkäisy nuorille

Jyväskylän tulee tarjota maksuton ehkäisy kaikille alle 25-vuotiaille nuorille. Tämä sekä lisäisi hyvinvointia että säästäisi kaupungin terveydenhoitomenoja aborttien ja sukupuolitautien vähetessä. Allekirjoita kuntalaisaloite maksuttoman ehkäisyn puolesta: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/3678

Vaalikoneet

Vaalikonevastauksiini voi tutustua muun muassa Ylen vaalikoneessa, Keskisuomalaisen vaalikoneessa, Helsingin sanomien vaalikoneessa sekä Eläinpoliittisessa vaalikoneessa.

Katso täältä myös luettelo sitoumuksista, jotka olen allekirjoittanut.