Kuntavaalit Porvoossa Palmusunnuntaina ja Mikael Agricolan päivänä 9.4.

Ehdokasnumero: 242.

Mikko Nieminen, syntynyt 1961.

Asuinpaikka: Porvoo, Hinthaara.

Maamme nykyisen hallituksen meno on niin vastuutonta, että se pakotti minutkin ensimmäistä kertaa omalta osaltaan kantamaan yhteiskunnallisen vastuuni myös vaaleissa ja asettumaan sille vastavoimaksi.

Tärkeimmät yhteiskunnalliset arvot minulle ovat ihmisoikeudet, kansanvalta, yksilönvapaus ja taloudellinen tasa-arvo.

Vaaliteemani Porvoon kuntavaaleissa 9.4. 2017 ovat:

– Sotesta ei saa tehdä firmojen rahastusautomaattia!
– Homekoulut ovat seuraus koulutusleikkauksista ja julkisten investointien puutteesta!
– Länsiranta ei kuulu kaupalle vaan kaupunkilaisille!

 

Minä ihmisenä, perheeni, työni ja harrastukseni

Solmin avioliiton 30 vuotta sitten, olen toiminut pienyrittäjänä 25 vuotta ja nykyisin olen liikuntavammaisen adoptiolapsen isä. Perheeseemme kuuluvat myös musta Skotlannin terrieri ja valkoinen Skotlannin Ylämaan terrieri.

Ammatti ja luottamustoimet: Toimittaja, tiedottaja, museonjohtaja, Suomen Yleisurheiluarkiston hallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja, Suomen Urheiluliiton eettisen valiokunnan sihteeri, Hinthaaran Virin hallituksen jäsen, Suomen Urheiluhistoriallisen Seuran hallituksen jäsen ym.

Harrastuksiani ovat: Yleisurheilu, kaikenlainen kirjallisuus, 1800-1900-lukujen historia, luonnossa liikkuminen. Järjestötoiminta noin 15 kansalaisjärjestössä, joiden joukossa luonnonsuojelujärjestöjä (mm. Suomen Luonnonsuojeluliitto ja Maan Ystävät), ihmisoikeusjärjestöjä (mm. Amnesty International), lastensuojelujärjestöjä (mm. Pelastakaa Lapset), potilasjärjestöjä (mm. Diabetesliitto ja Lihastautiliitto) sekä ammattijärjestöni Suomen Journalistiliitto ja lukuisia urheilujärjestöjä. Ilman musiikkia en voisi elää.

Porvoon vapaaehtoinen harrastustoiminta ja arvokasta työtä tekevät eri kansalaisjärjestöt ansaitsevat nykyistä enemmän tukea ja maksuttomia kokoontumistiloja.

Joukkoliikenne maaseutu- ja rannikkokyliltä Porvoon keskustaan pitää saada sujuvammaksi, myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Parasta Porvoossa on maan ja veden ja taivaan liitto: Porvoonjoen, Mustijoen ja merenrannikon auringonlaskut koko päivän kestäneen vaelluksen jälkeen.

Sähköposti: mikko.nieminen@yahoo.com

Vahvan tehtävä on tukea heikkoa. Lapsi opettaa vanhempiaan.

 

 

Vaaliohjelma ja vaalikonevastaukset

Vasemmisto voittoon!

Kokoomuksen, keskustan ja perussuomalaisten oikeistohallitus on vienyt monelta Suomen kansalaiselta uskon poliittiseen päätöksentekoon. Porvoossa oikeisto kiirehti suuria päätöksiä juuri ennen demokraattisia vaaleja. Kuntavaalit 9.4. 2017 ovat tilaisuus protestoida eriarvoisuutta vastaan. Yhdessä voimme estää hätiköidyt suunnitelmat mm. sosiaali- ja terveyspalvelujen pakkoyhtiöittämisestä.

Vasemmisto (Vänstern) perustettiin vuonna 1990. Viime vuonna valittu uusi puheenjohtaja Li Andersson on Suomen historian nuorin eduskuntapuolueen puheenjohtaja. Andersson linjaa seuraavasti: ”Olemme moderni, punavihreä, 2010-luvun työväenpuolue, joka keskittyy entistä enemmän vahvuuksiinsa: työelämän parantamiseen, eriarvoisuuden poistamiseen ja julkisten palvelujen puolustamiseen.”

Pakkoyhtiöittäminen ei ole valinnanvapautta –

Hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille!

Sote-uudistukseen sisältyy vakava uhka demokratialle ja tasa-arvolle ja sote-palveluita tarvitsevien oikeuksille. On vaara, että ihmisiä ei enää kuunnella ilman demokraattisesti valittuja päättäjiä. Terveyskeskusjonoja ei pureta yksityistämällä ja pakkoyhtiöittämällä. Lastensuojelua ja perhetyötä ei saa leikkaamalla vaarantaa. Turvallinen ja arvokas vanhuus edellyttää riittävää hoitajamäärää!

Lastemme kouluverkko ei saa pettää alta –

Maailman parhaat koulut ja varhaiskasvatus kaikille!

Suomi tunnetaan maailman parhaista kouluista. Oikeistohallituksen leikkaukset koulutuksesta horjuttavat tärkeintä ylpeydenaihettamme. Porvoossa on kunnan omin voimin varmistettava, että varhaiskasvatuksen ja peruskoulun ryhmäkoot säilyvät. Oppilashuollosta, tukipalveluista ja kirjastoista ei ole varaa tinkiä senttiäkään. Henkilökunnan jaksamisesta ja työhyvinvoinnista on huolehdittava!

Ilmastonmuutoksen aika: Kaikki ei ole kaupan –

Kohtuuhintainen asuminen ja hyvä ympäristö!

Asumisen hintakin laskee, kun rakennusliikkeiden valtaa kaavoitukseen kontrolloidaan paremmin. Homekoulujen korjausrakentaminen on kestävää kehitystä ja työllistää. Kävely, pyöräily ja bussit on taattava ja kaupunkiympäristön esteettömyyttä parannettava. Ilmastonmuutos, ruokaturva ja eläintenoikeudet ovat 2010-lukua. Jättimarketin kiirehtiminen ennen vaaleja on uhka kansanvallalle ja sen lainvoimaisuus on vahvistamatta!

Työttömien kyykytys ja kiky-kurjistus? –

Ei, vaan parempi työllisyys ja hyvät työehdot!

Työttömät tarvitsevat työtä ja tukea eivätkä nöyryyttämistä. Pätkätyöntekijöitä ja itsensätyöllistäjiä ei saa jättää lainsuojattomaan asemaan. Kunnan tulee hankinnoissaan tukea paikallisia ja vastuullisia eri alojen pienyrittäjiä, mukaan lukien viljelijöitä, puutarha-alaa ja kalataloutta. Kiky heikentää työehtoja erityisesti naisvaltaisilla aloilla – sitä ei tasa-arvosyistä voi hyväksyä. Työntekijän pitää elää palkallaan!

Paikalliset vaalikonevastaukseni:

Itäväylä: https://www.itavayla.fi

Porvoon nuorten vaalikone: https://etsiehdokas.fi

Uusimaa: http://www.uusimaa.fi/vaalikone

Östnyland: https://vaalikone.yle.fi/kuntavaalit2017

Kansalliset vaalikonevastaukseni:

Amnesty International: https://www.amnesty.fi/Kuntavaaliehdokas/nieminen-3

Eläinpoliittinen vaalikone: http://vaalikone.elainpolitiikka.fi/Ehdokas/Nayta/1595

Hangö Tidningen & Hufvudstadsbladet & Loviisan Sanomat & Maaseudun Tulevaisuus & Suomen Kuvalehti & Uusi Suomi & Västra Nyland: http://www.vaalikone.fi/kunta2017

Helsingin Sanomat: http://www.vaalikone.fi/kunta2017

Ihmisoikeusliitto: https://ihmisoikeusliitto.fi/kuntavaalivetoomus

Ilta-Sanomat: http://www.vaalikone.fi/kunta2017

Reilu kauppa: http://www.vastuullisethankinnat.fi

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto: http://www.selry.fi/kotimaista-ruokaa

Suomen Latu: https://www.suomenlatu.fi/yhdistyspalvelut/kuntavaalit-2017.html

Terveysehdokas (Yksi elämä -terveystalkoot): http://www.terveysehdokas.fi/ehdokas/mikko-nieminen

Vegelupaus: http://www.vegelupaus.fi/sitoutuneet-ehdokkaat/mikko-nieminen

Yleisradio (myös video): https://vaalikone.yle.fi/kuntavaalit2017

Tämä iskulause on tuttu 2000-luvun Suomen suurimmista poliitisista mielenosoituksista.

Blogi

Kuntavaalit 2017 olivat punavihreä murrosvaali

Kuntavaaleissa 2017 kaikki kolme hallituksen oikeistopuoluetta hävisivät koko maassa lähes tuhat valtuustopaikkaa ja voittajia olivat punavihreät. *** Porvoon Vasemmiston äänimäärä kasvoi 680 äänestä 785 ääneen, missä on kasvua runsas 15 %. Yksi valtuustopaikka uusittiin. Kahteen valtuustopaikkaan olisi tarvittu 884 ääntä eli se jäi 99 äänen päähän. Äänimäärä oli Porvoon Vasemmiston tämän vuosituhannen toiseksi suurin. 2000-luvun …

Sote on ammatti-ihmisten asia!

Sosiaali- ja terveyshuolto eli ”sote” on ala, jonka menestyminen riippuu hyvistä työntekijöistä. Hyvät sotepalvelut eivät toimi ilman osaavia ja työlleen omistautuneita ammattilaisia, joilla on myös vaikutusvaltaa omaan tekemiseensä. Esimerkkinä Porvoon sairaala. Ammatti-ihminen on oman työnsä paras asiantuntija! Ilman riittäviä resursseja työtä ei voi tehdä sellaisella alalla, missä huonoon työjälkeen ei ole varaa. Ihmisten kanssa peruspalveluissa …

Ryhti pitää! Rohkeutta kohdata!

Lauantai 18.3. oli vaalityön perusduunia. Ennen aamuyhdeksää pystyttämään vaalitelttaa Porvoon torille ja auttamaan sekä roudarina että välillä keittiötyöntekijänäkin. Kuntavaaliehdokas Joonas Dachinger oli itse valmistanut ärhäkästi chilillä maustetun pataruoan, joka sopi myös vegaanista ruokavaliota noudattaville. Kylmä viima viitisen metriä sekunnissa vähensi toriympäristön kävijämäärää erityisesti aamun ensimmäisinä tunteina. Kuntavaaliehdokas Tero Hakolan kanssa pysyttelimme lämpiminä kulkemalla kauppa- ja …