Etusivu

 

Hauskaa kun tulit sivulleni! 

Olen Minna, ja haluan tehdä Turusta tasa-arvoisemman, demokraattisemman ja ympäristöystävällisemmän kaupungin – siksi olen Vasemmistoliiton kunnallisvaaliehdokkaana tänä keväänä.

Olen 37-vuotias järjestöammattilainen, palavasieluinen järki-ihminen, aktivisti, 2010-luvun arvoliberaali mutta luokkatietoinen sosialisti, intersektionaalinen feministi, vegekokki, kirjoittaja ja mutsi.

 

Minna

Olen Minna Sumelius, 37-vuotias järjestö- ja pedagogiikka-alan sekaduunari, freelancerkirjoittaja, vegekokki, intersektionaalinen feministi, palavasieluinen elämäntapa-aktivisti ja aikaansaava draivityyppi.

Valmistuin vuonna 2009 Humanistisesta ammattikorkeakoulusta yhteisöpedagogiksi (amk). Suuntauduin järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen, ohjaamiseen ja johtamiseen. Sitä olenkin sen jälkeen tehnyt; työtaustani painottuu erilaisiin projektinhallintatöihin monenlaisissa järjestöissä, kuten esimerkiksi Suomen Luonnonsuojeluliitossa, Rakennusliitossa ja Vasemmistonuorissa.  Lisäksi olen erilaisille järjestötoimijoille hyvän ryhmätoiminnan työpajoja.

Yhteisöllisyys ja sen edistäminen on siis tavallaan ammattini.  Se on myös ideologinen valinta; haluan pystyä vaikuttamaan maailmaan työni kautta. Joskus se myös on tarkoittanut kohdallani silpputöitä tai työttömyyttäkin. Tällä hetkellä yritän myös opiskella pikku hiljaa ja vaihtelevalla menestyksellä kansalaistoiminnan ja nuorisotyön ylempää ammattikorkeakoulututkintoa avoimessa korkeakoulussa.

Toiselta ammatiltani olen kokki, ja niitä töitä olen myös tehnyt paljon. Nykyään kokkaamiseni rajoittuu vegeruokaan, ja olen sitä tehnyt mm. Turun Kirjakahvilassa, Kasvis-ravintolassa sekä itsenäisinä catering-tilauksina.

Olen myös sivutyönäni kirjoittanut freelancerina erilaisiin lehtiin vuodesta 2008 asti. Pääpainotukseni on yhteiskunnallisissa teksteissä, ja nimeni olet saattanut bongata vuosien varrella mm. lehdistä nimeltä Kansan Uutiset, Voima, Tulva, Kulttuurivihkot ja Libero.  Unelmani on ehtiä kirjoittamaan enemmän; se on työtä, jossa koen sieluni olevan mukana pohjiaan myöten.

Olen sydämeltäni aktivisti. Olen parikymppisestä asti osoittanut mieltäni,  vallannut taloja, järjestänyt tapahtumia ja kirjoittanut pamfletteja. Historiaani mahtuu mm. Greenpeacen, Luonto-Liiton, Amnestyn, Uusi Tuuli ry:n, Vasemmistonuorten ja feministisen liikkeen toimintaa.

Aktivismini on lähtenyt parikymppisenä siitä, kun tajusin kunnolla mikä on ilmastonmuutos ja miten katastrofaalisesti meille kaikille käy, jos emme saa sitä hallintaan. Tämä sai minut heräämään laajemminkin yhteiskunnallisesti, ja prioriteettilistalleni nousivat ympäristön rinnalle sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja ihmisoikeudet.

Viime vuosina, osittain varmaankin Sipilän porvarihallituksen sekä rasistisen toiminnan pelottavan normalisoinnin myötä, olen kokenut erityisen ahdistavaksi  ihmisten eriarvoisuuden.  Omassa kaveri- ja tuttavapiirissäni ja omassa elämässäni olen huomannut hyvin konkreettisesti, miksi esimerkiksi feminismiä tarvitaan, tai sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen puolesta täytyy puhua kovalla äänellä.

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on minulle hyvin paljon; työ, harrastus ja hyvin suuri osa tarkoituksellisuutta. Toki elämääni mahtuu silti muutakin; päällimmäisenä tärkein ihmiseni eli viisivuotias lapseni, jonka kanssa puuhaillessa menee suurin osa vapaa-ajastani.

Kun ehdin, teen myös muita juttuja eli luen kirjoja ja katson sarjoja intohimoisesti (tällä hetkellä kirjoista menossa Donna Tarttin ‘Pieni ystävä’ ja sarjoista Girls), lenkkeilen mieluiten luonnossa, ajan pyörällä, ja käyn indie-, elektro- tai rapkeikoilla. Rakastan kissoja, ja toivon, että perheeni kasvaa pian 1-2 kissanpennulla. Suhtaudun intohimoisesti suolakurkkuihin.

 

 

 

 

 

Vaaliteesini 2017

MINNA JA KUNTAVAALIT 2017

#1 YHDENVERTAINEN TURKU!

   • Tasa-arvoiset palvelut kaikille
   • Nollatoleranssi kaikelle syrjinnälle, häirinnälle ja rasismille
   • Lue lisää teemasta #1 täällä!

#2 DEMOKRAATTINEN TURKU!

 • Päätöksenteko kansan käsiin
 • Stoppi korruptiolle
 • Lue lisää teemasta #2 täällä!

#3 YMPÄRISTÖKAUPUNKI TURKU!

 • Energiansäästöä ja uusiutuvia hiilenpolton ja ydinvoiman tilalle
 • Turku pyörille ja raiteille
 • Lue lisää teemasta #3 täällä!

Yhteystiedot

Ota ihmeessä minuun yhteyttä kaikissa mieltäsi askarruttavissa koskevissa kysymyksissä! – Ja äänestä!

045-2373907
minnasumelius@gmail.com

Jos tykkäät, tule tykkäämään myös pääjulkaisukanavallani Facebookissa.

Nähdään!

Sydämellisesti, Minna.