Etusivu

Eläkeläisaktiivi valtuustoon!

240

Olen punavihreä eläkeläisaktiivi. Työelämässä olen toiminut pitkään opetusministeriössä luonnontieteellisen tutkimuksen, osaamisen ja sivistyksen edistämiseksi.  Siihen aikaan  Suomen hallituksetkin halusivat kohentaa tutkimusta ja koulutusta.

Ympäristötietoisuus ja ihmisten välinen solidaarisuus ovat minulle keskeisiä asioita.  Siksi olen Vasemmistoliiton ehdokkaana.   Numero on 240.

 

Kuva: Pia Parkkonen

Minä

Olen toiminut vasemmistolaisessa liikkeessä parikymppisestä lähtien.  Tärkeitä asioita minulle ovat rauha, ympäristö ja ihmisten tasa-arvo. Eläkkeelle siirryttyäni olen toiminut aktiivisesti Eläkeläiset ry:n yhdistyksissä, ensin Kallion – Vallilan Eläkeläisten  puheenjohtajana, sitten Eläkeläisten Helsingin Aluejärjestön puheenjohtajana.
Haluan puolustaa vähäosaisia eläkeläisiä, joita rikkaassa Helsingissäkin on paljon. Siksi olen nyt Helsingin Vasemmiston kuntavaaliehdokkaana.

Harrastan kirjoja, klassista musiikkia ja puutarhanhoitoa. Minulla on palsta ja mökki Kumpulan siirtolapuutarhassa, ja olen Kumpulan Siirtolapuutarhayhdistyksen puheenjohtaja.

 Minulla on kolme aikuista lasta ja neljä ihanaa lastenlasta.

Kuntavaalit 2017

Kuntavaalitavoitteitani

Kohtuuhintaisia palveluasuntoja ikäihmisille

Helsingissä on yli satatuhatta yli 65-vuotiasta. Suurin osa heistä asuu kodissaan, yli puolet yksin.  Kaupunki on vähentänyt kunnallisen palveluasumisen tarjontaa. Vain kaikkein pahimmin muistisairaille löytyy kunnallinen palveluasumispaikka.

Monet ikäihmiset asuvat hissittömissä kerrostaloissa. Palveluja ehkä tuodaan kotiin, mutta ihmisen pitää päästä myös ulos.

Hyvätuloisille on tarjolla kalllishintaista palveluasumista, jota tarjoavat firmat kiskovat suuria voittoja.  Myös pienituloisella pitää olla mahdollisuus päästä palveluasuntoon siinä vaiheessa, kun ei enää pärjää ilman apua kodissaan.

Lähipalveluiden puolesta

Kaikki tärkeät palvelut pitää olla lähellä, kävelymatkan tai enintään yhden ratikka- tai bussimatkan päässä.

Minulle henkilökohtaisesti kirjasto on ruokakaupan jälkeen tärkein lähipalvelu.

Julkinen liikenne kaikille

Julkinen liikenne  sopii kaikenikäisille.  Se  on taloudellisesti järkevää ja säästää ympäristöä.   Pienituloisille voivat kuitenkin  matkalippujen hinnat olla liian kalliita. Paras ratkaisu olisi kaikille maksuton julkinen liikenne. Ensi vaiheessa ainakin koululaisille ja kansaneläkettä saaville sekä lastenvaunujen, pyörätuolin tai rollaattorin kanssa kulkeville tulisi julkisen liikenteen olla maksutonta.

Julkisen liikenteen reitit ja vuorovälit pitää suunnitella niin, että julkinen liikenne palvelee kaikkia kuntalaisia.

Viheralueet säilytettävä

Helsingissä on hyviä puisto- ja metsäalueita, ja ne pitää säilyttää asukkaiden iloksi ja terveydeksi. Jokaisella pitää olla mahdollisuus ulkoiluun luonnossa lähellä kotiaan.

Siirtolapuutarhat ja viljelypalstat edistävät asukkaiden terveyttä ja viihtymistä sekä luonnonmukaista ruokakulttuuria.  Niistä on suuri kysyntä, joten niitä tulisi saada lisää.

Rantoja ja saaria  on valitettavasti viime aikona rakennettu ihan rantaviivaan saakka. Rantojen  pitäisi olla kaikille vapaata ulkoilutilaa.  Rannat ovat Helsingin rikkaus, joka kuuluu kaikille.

 

 

Blogi

Digitalisaatio – kenen ehdoilla?

Suurimman osan elämääni olen kirjoittanut käsin tai kirjoituskoneella. Tietokoneella kirjoittaminen yleistyi työelämässä 1990-luvulla. Siitä oli paljon apua. Tekstiä saattoi nyt luonnostella, muokata ja korjailla ihanan helposti. Saatiin myös sähköposti, jolla voi hoitaa asioita yllättävän sujuvasti. Ennen pitkää tietokoneet levisivät myös kotikäyttöön, ja  tietoliikenneyhteydetkin koteihin saatiin toimimaan, aluksi puhelinlankoja pitkin. Tästä on noin 30 vuotta.  Uusia …

Aktiivinen vanhuus ja hyvä kuolema

Vanhan ihmisen terveyteen, esim. muistisairauksien ehkäisyyn,  vaikuttavat  hyvin paljon liikunta, ravinto sekä henkinen ja sosiaalinen aktiivisuus.  Helsingissä on monipuoliset mahdollisuudet harrastaa ulkoilua ja liikuntaa. Kaupungin ja eläkeläisjärjestöjen toimet täydentävät toisiaan.  Maksullisia liikuntapalveluja on paljon,  maksuttomia pitäisi lisätä, jotta kaikilla olisi mahdollisuus harrastaa liikuntaa. Vanha ihminen voi jäädä yksinäiseksi, jos ei työyhteisön tilalle tule harrastus-,  ystävä-  …

Lisää palveluasuntoja vanhuksille

Helsinkiin pitäisi rakentaa edullisia yhteisöllisiä palveluasuntoja vanhoille ihmisille. Niihin tulisi päästä jo siinä vaiheessa, kun henkilö tarvitsee jonkin verran apua päivittäisissä toimissaan tai kun hänen on vaikea päästä ulos omatoimisesti.   Palveluja voitaisiin asteittain lisätä, jos asiakkaan kunto huononee. Tällaisia palveluasuntoja on varsin paljonkin, mutta ne ovat yksityisten omistamia ja hyvin kalliita.  Vanhuspalveluissakin on ”kahden kerroksen …

Yhteystiedot

 

Mirja Arajärvi

puh. 040 576 8733

mirja.arajarvi(at)welho.com

https://www.facebook.com/mirja.arajarvi

Lumikelloja ja talventähtiä