Kuntavaalit 2017

Kuntavaalitavoitteitani

Kohtuuhintaisia palveluasuntoja ikäihmisille

Helsingissä on yli satatuhatta yli 65-vuotiasta. Suurin osa heistä asuu kodissaan, yli puolet yksin.  Kaupunki on vähentänyt kunnallisen palveluasumisen tarjontaa. Vain kaikkein pahimmin muistisairaille löytyy kunnallinen palveluasumispaikka.

Monet ikäihmiset asuvat hissittömissä kerrostaloissa. Palveluja ehkä tuodaan kotiin, mutta ihmisen pitää päästä myös ulos.

Hyvätuloisille on tarjolla kalllishintaista palveluasumista, jota tarjoavat firmat kiskovat suuria voittoja.  Myös pienituloisella pitää olla mahdollisuus päästä palveluasuntoon siinä vaiheessa, kun ei enää pärjää ilman apua kodissaan.

Lähipalveluiden puolesta

Kaikki tärkeät palvelut pitää olla lähellä, kävelymatkan tai enintään yhden ratikka- tai bussimatkan päässä.

Minulle henkilökohtaisesti kirjasto on ruokakaupan jälkeen tärkein lähipalvelu.

Julkinen liikenne kaikille

Julkinen liikenne  sopii kaikenikäisille.  Se  on taloudellisesti järkevää ja säästää ympäristöä.   Pienituloisille voivat kuitenkin  matkalippujen hinnat olla liian kalliita. Paras ratkaisu olisi kaikille maksuton julkinen liikenne. Ensi vaiheessa ainakin koululaisille ja kansaneläkettä saaville sekä lastenvaunujen, pyörätuolin tai rollaattorin kanssa kulkeville tulisi julkisen liikenteen olla maksutonta.

Julkisen liikenteen reitit ja vuorovälit pitää suunnitella niin, että julkinen liikenne palvelee kaikkia kuntalaisia.

Viheralueet säilytettävä

Helsingissä on hyviä puisto- ja metsäalueita, ja ne pitää säilyttää asukkaiden iloksi ja terveydeksi. Jokaisella pitää olla mahdollisuus ulkoiluun luonnossa lähellä kotiaan.

Siirtolapuutarhat ja viljelypalstat edistävät asukkaiden terveyttä ja viihtymistä sekä luonnonmukaista ruokakulttuuria.  Niistä on suuri kysyntä, joten niitä tulisi saada lisää.

Rantoja ja saaria  on valitettavasti viime aikona rakennettu ihan rantaviivaan saakka. Rantojen  pitäisi olla kaikille vapaata ulkoilutilaa.  Rannat ovat Helsingin rikkaus, joka kuuluu kaikille.