Etusivu

Olen Olli Kohonen, 36-vuotias sairaanhoitaja ja filosofian maisteri matkalla Oulun kaupunginvaltuustoon Vasemmistoliiton riveistä. Tätä nykyä toimin Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallituksen jäsenenä ja muun muassa oman puolueosastoni Oulun VasemmistoPlus ry:n puheenjohtajana.

Minulle tärkeitä asioita ovat järkkymätön oikeudenmukaisuus ja heikoimmassa asemassa olevien huomioiminen. Minun Ouluni on iloinen, tulevaisuuteen kasvava, elinvoimainen ja ympäristöstään huolehtiva kaupunki, jossa huolehdimme toisistamme.

Ollista sanottua:

”Olli on älykäs, sanavalmis ja empaattinen tyyppi. Hän on aina valmis auttamaan ihmisiä ja korottamaan ääntään epäkohtien edessä. Olli on todella ahkera ja aikaansaava ihminen joka tekee mitä lupaa. Olli olisi hyvä valtuutettu, sillä hän tuntee politiikkaa ja kunnan toimintaa monelta eri kantilta. Politiikka on yhteistyötä ja Olli jos joku on yhteistyökykyinen ihminen. Olisi ilo saada toimia Ollin kanssa Oulun kaupunginvaltuustossa!”
Vasemmistoliiton 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Hanna Sarkkinen

Olli on lämmin ja huumorintajuinen toiminnan ihminen, joka ymmärtää aidosti ympäröivää maailmaa ja ihmisten erilaisuutta. Parasta Ollissa on vilpitön ihmisten auttamisen halu.”
Lukiokaveri Tero Anttila

”Olen toiminut Ollin kanssa kuluneen kauden maakuntahallituksessa. Hän on ahkera, asiantunteva ja idearikas päättäjä. Ollilla on selkeät punavihreät arvot ja kyky yhteistyöhön myös eri tavalla ajattelevien ihmisten kanssa. Näitä avuja tarvitaan mikäli politiikassa haluaa oikeasti vaikuttaa ja korjata maailman pieniä ja suuria epäoikeudenmukaisuuksia!”
Pohjois-Pohjanmaan maakuntavaltuuston puheenjohtaja, Oulun yhdyskuntalautakunnan puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Risto Kalliorinne

 

 

 

Minä

Olen pyrkimässä toista kertaa Oulun kaupunginvaltuustoon. Sinne pyrin tosimielellä tavoitteenani tulla valituksi. Tähän tarvitsee kaupungissamme ja ehdokaslistaltamme ainakin 300 ääntä, mikä mielestäni realistinen tavoite allekirjoittaneelle. Olen tehnyt kuluneet neljä vuotta kovasti töitä luottamustehtävissä toimien muun muassa Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallituksessa. Olen oppinut vaikuttamaan asioihin perustelemalla näkemyksiäni, tuomaan ne selkeästi esiin ja kertomaan myös oman vaihtoehdon. Kynttilää ei tule pitää vakan alla.

Vaikka kannatan yhteistyötä, haluan tuoda myös oman näkökulmani selkeästi esiin ja tarvittaessa myös äänestyttämään asioista. Näin onkin käynyt suhteellisen usein käsitellessämme muun muassa Fennovoiman ydinvoimalakysymystä maakunnassamme. En itse kannata ydinvoimaa monestakin syystä, mutta ymmärrän ja pidän perusteltuina myös kannattajien esittämiä näkemyksiä. Vaikutustyötäni olen tehnyt myös Pohjois-Pohjanmaan nuorisoasian yhteistyöryhmän puheenjohtajana. Olemme järjestäneet muun muassa hienosti menneen kiusaamista vastustaneen tilaisuuden.

Kabineteissa kuuhaamisen ohella olen myös kirjoittanut kohtuullisen aktiivisesti blogia US:ssa ja laittanut mielipidekirjoituksia lehtiin. Olen tehnyt poliittista työtä myös Hanna Sarkkisen tukiryhmän vetäjänä niin eurovaaleissa kuin eduskuntavaaleissa. Eduskuntavaaleissa kävikin Hannan osalta upeasti  hänen saatuaan liki 10 000 ääntä ja kakkossijan äänimäärissä vaalipiirissämme Juha Sipilän jälkeen.

Olen mielestäni yleispoliitikko, enkä siis vanno yhden asian nimeen. Olen siis kiinnostunut monesta elämän ja poliitikan osa-alueesta. Tämä ominaisuus sopii mielestäni oikein hyvin kaupunginvaltuutetulle, koska kunnan asioihin kuuluvat liki kaikki mahdollinen ihmiseloon kuuluva kehdon ja haudan välille. Haluan nostaa keskusteluun niin päivähoidon, syrjäytymiseen liittyvät asiat, asuntorakentamisen kohdentamisen kuin polkupyöräilymahdollisuuksien parantamisen. Moni asia kiinnostaa – olenhan myös opiskellut niin historiaa, viestintää kuin sairaanhoitoa 🙂

Elämäni ei kuitenkaan koostu mistään jatkuvasta poliittisesta mutapainista, vaan arjessa minut pitää erittäin kiinni päätyöni OYS:n aikuispsykiatrian puolella ja ennen kaikkea perheeni – rakkaat avopuolisoni ja poikani. Elämän monenlaiset reaaliteetit ovat varsin tuttuja. Harrastukseni ovat moninaiset: kestävyysjuoksu, jalkapallointoilu ja kirjallisuus. Olen avojalakane oululainen, joka on asunut myös pätkät niin Vaasassa kuin Helsingissä.

Tiedän, että yksi kaupunginvaltuutettu ei saa yksin Ouluakaan mullistettua. Yksi kaupunginvaltuutettu voi kuitenkin antaa myönteisiä sysäyksiä kohti inhimillisempää Oulua. Sen voin luvata, että omassa päätöksenteossa etusijalla on aina vaikeimmassa asemassa olevan ihmisen asema.

 

 

Kuntavaalit 2017

Kunnallisten palveluiden on siis toimittava pienituloisen parhaaksi ja kaikessa toiminnassa on otettava lähtökohdaksi ennaltaehkäisy korjaavien toimien ollessa kalliita ja raskaita kaikella tapaa.

Sote-uudistuksen jälkeen kunnan keskeisin toiminta liittyy koulutukseen ja varhaiskasvatukseen, josta meidän on pidettävä kiinni niin, että Oulussa on laajalti tarjolla laadukasta opetusta. Tätä työtä Vasemmistoliitto on tehnyt esimerkiksi puolustamalla Haukiputaan ja Kiimingin lukion toiminnan jatkumista.

Kunnallisessa päätöksenteossa on myös huolehdittava siitä, että Oulussa on yritystoiminnalle ja työpaikkakehityksen parantamiselle hyvät kehitysnäköalat.

Kaiken taustalla on oltava myös se, että Oulussa on kunnioitettava luontoa ja tämän on näyttävä myös päätöksenteossa. Toivon, että ensi valtuustokaudella palataan myös Sanginjoen suojelualueen luomiseen.

Lisäksi alla neljä yksittäistä pointtia siitä, miten Oulua tulisi kehittää ja pistää parempaan kuosiin:

1.       Oulun kaupunkirakennetta on kehitettävä yhtenäisemmäksi ja tiiviimmäksi. Keskustaan ja sen lähialueille voi rakentaa korkeita rakennuksia entistä enemmän. Myös täydennysrakentamista tarvitaan.

2.       Jotta kaupungistamme tulisi aito kaupunki, Ouluun tarvitaan tulevaisuudessa myös ratikka. Ilman ennakkoluulottomia visioita ei ole hienoa tulevaisuutta. Miksi, miten ja minne ratikka tarvitaan – tästä olen kirjoittanut aiemmin laajemman bloggauksen.

3.       Liikuntapalvelut on pidettävä kohtuuhintaisina ja ennen kaikkea alle 18-vuotiaiden maksuttomat liikuntavuorot on säilytettävä. Ne olivat jo kuluvalla vaalikaudella vaakalaudalla Oulussa. Ehkäpä osittain ne säilyivät allekirjoittaneen ja Alavuotungin Jaakon käyntiinlaittaman, yli 3700 nimeä keränneen kansalaisadressin myötä. Sen ohella, että liikunta on keskimäärin äärettömän vänkää, on sen harrastaminen myös kansanterveyden ja syrjäytymisen vähentämisen kannalta järkevää.

4. Terveyskeskusmaksu on poistettava Helsingin malliin. Tämä on tutkitusti tehokkain tapa vähentää terveyseroja. Se myös vähentäisi lopulta terveydenhuollon kustannuksia, koska pienituloisten kynnys lähteä apua terveysongelmat ei olisi niin suuri ja näin sairaudet/vaivat eivät pääsisi kärjistymään todella kalliita erikoissairaanhoitoa edellyttäviksi ongelmiksi.

Tässä on hieman allekirjoittaneen poliittisia linjauksia muutaman kuukauden päässä häämöttäviin kuntavaaleihin. Kuuta tai mitään muutakaan taivaankappaletta en voi antaa äänestäjille yläilmoista, mutta ahkeraa ja asioihin paneutuvaa ja niistä selvää ottavaa työtä voin. Niin voidaan myös päästä kohti inhimillisempää Oulua, jonka päätöksenteon  keskiössä aina kaikissa vaikeimmassa asemassa olevan ihmisen asia.

Blogi

Blogi

Varsin tiuhaan päivittyvän blogini löydät Uudesta Suomesta. Kirjoitan niin valtakunnallisista, maakunnallisista kuin kunnallisista näkemyksistäni. Kirjoitukseni ovat kai kohtuullisen nasevia, koska US tekee niistä aina ajoittain nostoja blogisivustonsa etusivulle ja onpa joskus sairaanhoitaja tyrmännyt siellä kokoomusnuoretkin!