Etusivu

Tervetuloa tutustumaan kuntavaaliteemoihini

Minä

Pyöritän vaimoni kanssa kuusilapsista uusperhettä Koivikon pellolle rakentamassamme talossa. Ison perheen arjen pyörittäminen on toisinaan haasteellista, mutta huumorilla ja positiivisesti asioihin suhtautumalla selätetään useimmat vastoinkäymiset.

Vapaa-aikani kuluu rakentelun lisäksi pitkälti muhoslaista tyttölätkäjoukkuetta valmentaessa ja Ladaa puunatessa 🙂 Perustimme joukkueen vaimoni kanssa pari vuotta sitten, koska omat tyttäremme halusi päästä kokeilemaan lajia. Matkan varrella olemme saaneet toimintaan mukaan mahtavaa porukkaa, joka mahdollisti tälle kaudelle lähtemisen pelaamaan Leijonaliigaa. Kausi on sujunut nousujohdanteisesti ja taistelemme realistisesti voitosta joka ottelussa!

Olen elämäni aikana ollut sekä työttömänä, että työskennellyt monenlaisissa hommissa. Minulla on työkokemusta mm. elektroniikka-, rakennus- ja kaivosaloilta, sekä teknologiateollisuudesta. Pari vuotta sitten valmistuin lähihoitajaksi ja työskentelen tällähetkellä Muhoksen kunnassa päiväkodin tätinä 🙂

Viime aikoina olen myös aktivoitunut ammattiyhdistystoiminnassa ja toiminkin Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin Muhoksen ja Utajärven ammattiosaston puheenjohtajana.

 

 

 

Kuntavaalit 2017

Olen toista kertaa ehdolla kuntavaaleissa ja nytkin Vasemmistoliiton listoilla. Haluan jatkaa jo aiemmalla vaalikaudella aloittamaani työtä mm. lapsiperheiden ja pienituloisten hyväksi.

Ensimmäisen kauteni aikana varavaltuutettuna ja varsinkin vapaa-aikalautakunnan jäsenenä olen päässyt konkreettisesti vaikuttamaan kuntalaisten hyvinvointiin.

Pääteemani kuntavaaleissa ovat:

  • Päivähoidon ja koulujen ryhmäkokoja pitää pienentää!
  • Muhoksella on säilytettävä lasten ja nuorten maksuttomat liikunta- ja urheilumahdollisuudet, sekä lisättävä ja kehitettävä niitä edelleen!
  • Terveet ja turvalliset päiväkodit, koulut ja työpaikat! Sisäilmaongelmiin on puututtava tehokkaasti!!

Lupaan huolehtia, että päätöksenteossa huomioidaan myös pitkän aikavälin vaikutukset lapsiin ja nuoriin!

Lupaan ajaa ennaltaehkäisevää ajatustapaa pätöksenteossa! Ei haalita hätäisiä säästöjä, jos ne uhkaavat tulla korkojen kanssa maksuun tulevaisuudessa!!

Lupaan tehdä kaikkeni, että Muhoksella säilyy edellytykset pysyä itsenäisenä ja elinvoimaisena kuntana!!

 

Lisäksi olen vahvasti Vasemmistoliiton vaalikärkien takana:

Hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille

http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/hyvat-sosiaali-terveyspalvelut-kaikille/

Maailman parhaat koulut ja varhaiskasvatus kaikille
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/maailman-parhaat-koulut-varhaiskasvatus-kaikille/

Kohtuuhintainen asuminen ja hyvä ympäristö
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/kohtuuhintainen-asuminen-hyva-ymparisto/

Parempi työllisyys ja hyvät työehdot
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/parempi-tyollisyys-hyvat-tyoehdot/

Blogi

Varhaiskasvatuksen ryhmäkoot..

Viime aikoina on kovasti puhuttanut mm. varhaiskasvatuksen ryhmäkoot. Jonkin aikaa nyt alalla työskennelleenä voin mielestäni ottaa kantaa asiaan. Älkää säikähtäkö seuraavaa liikaa, asialle on tehtävissä paljonkin. Useat kunnat ovat jo järkevästi pienentäneetkin ryhmäkokoja.

Hiihtoloma!!

Huh, pitkän oloinen työtalvi takana.. Ansaitunoloinen loma alkaa syntymäpäiväjuhlien merkeissä, kun perheen lätkämimmit täyttää TAAS vuosia! Ensimmäistä kertaa ikinä meidän perhe on yhtäaikaa hiihtolomalla, harmi ettei ole kuitenkaan varaa lähteä oikein lomailemaan! Kotimaan matkailukin on niin järkyttävän kallista, ettei sukuloimista kummempaa matkailua ole tiedossa. Onneksi Muhoksella on hyvät ulkoilumahdollisuudet ja esimerkiksi jäähallillakin on tyttöjen vuorojen lisäksi …

Yhteystiedot

 

Pekka Kähkönen
puh. 044 354 1423
peku.kahkonen@gmail.com