Etusivu

Olen Pentti Perunka ja pyrin Vantaan valtuustoon Vasemmiston riveistä. Olen jo pitkään suunnitellut, että laajennan vaikuttamistyöni politiikkaan. Olen ollut melkein koko työelämäni ajan erilaisissa luottamustehtävissä lähinnä ammattiyhdistystoiminnassa. Nyt olen ottamassa uutta askelta.

Politiikkaan pyrkimiselle on nyt sopiva hetki. Omat luottamustehtäväni ovat tällä hetkellä yksittäisiä, kuten ammattiosaston edunvalvontaan osallistuminen ja osaston jäsenten joidenkin koulutusten järjestäminen. Suurin luottamustehtäväni on Auto- ja Kuljetusalan työntekijäliiton (AKT) valtuuston jäsenyys.

Haluan vaikuttaa kotikuntani asioihin. Suurin syy pyrkiä valtuustoon nyt on se, että moni viimeaikainen muutos huolestuttaa minua. Erityisesti huolestuttavat sote-uudistus ja Vantaan kaupungin kiristynyt leikkauspolitiikka, joka vaikuttaa mm. kouluihin. Vantaan Sanomat nosti 19.3. artikkelissaan esiin minunkin perusteluni pienempien ryhmäkokojen tärkeydestä.

Ensimmäiset lapseni ovat alkaneet aikuistua, toisaalta uusi perhe kasvaa keväällä. Tässä vaiheessa jo aikuistuvien lasten ja tulevan vauvan perheessä tunnen, että on toimittava paremman yhteisen kaupungin ja maailman puolesta. Siksi tuntuu, että nyt on oikea hetki.

Erityisesti olen liikenneasioiden osaaja ja ay-taustani puolesta myös työelämän kysymykset, oikeudet ja velvollisuudet ovat tuttuja. Vuosien luottamusmieskokemus on opettanut paljon. Joustava, kattava, ilmainen julkinen joukkoliikenne on tärkeä poliittinen tavoitteeni, koska se lisää tasa-arvoa. Myös liikennepuolen kilpailutuksiin liittyvät kysymykset ovat tuttuja.

Minä, Pena

Olen 41-vuotias vantaalainen isä ja linja-autonkuljettaja. Tärkeintä elämässäni on olla isä. Sain esikoisen 20-vuotissyntymäpäivänäni. Se muutti elämäni. Kaksi vanhinta lasta ovat jo täysi-ikäisiä, ja nyt olen saamassa uusperheessä vauvan. Lasteni vuoksi teen uhrauksia ja haluan toimia politiikassakin.

Yhteinen vaikuttaminen on verissä. Olen toiminut koko työelämäni ajan ammattiyhdistysliikkeessä. Olen toiminut luottamusmiehenä ja pääluottamusmiehenä. Myös työsuojelutehtävät ovat tuttuja. Ammattiosastossa olen toiminut monissa tehtävissä ja vetänyt koko edunvalvontajaostoa.

Ammattiliitossani AKT:ssa olen tällä hetkellä valtuustossa ja olen osallistunut aktiivisesti kokouksiin koko kauden ajan mm. aloitteita tehden. Tällä hetkellä ay-toiminnassa on vain pieniä tehtäviä, pääluottamusmiehen tehtävistä luovuin vuoden vaihteessa. Lukuisat irtisanomisneuvottelut veivät mehun ja otin huilitauon niistä tehtävistä.

Olen kotoisin pohjoisesta, mutta kotiutunut Vantaalle yli kymmenen vuotta sitten. Vaikka kotini ja sydämeni ovat täällä, pohjoisessa on päästävä käymään määräajoin. Siellä ovat tutut maisemat, tärkeä metsästysseuran mökki keskellä erämaata, lapsuudenystäviä ja sukulaisia. Onneksi täällä Vantaallakin on upeita ulkoilumaastoja. Sipoon korpeenkin pääsee helposti kotoa.

Vantaasta olen ylpeä. Tämä on upea kaupunki, jossa asuu monenlaisia ihmisiä. Kuusijärvellä tulee käytyä kesällä ja talvella. Vaikka haluan osallistua paremman Vantaan ja paremman politiikan tekemiseen, moni asia on myös hyvin järjestetty. Täällä on hyvä asua.

Koiraharrastus on ollut rakas. Olen käynyt noutajien metsästyskokeissa ja useilla koiraleireillä. Koirat ovat olleet tärkeä osa luonnossa liikkumista koirien ja koko perheenkin kanssa. Koirat ovat olleet perheenjäseniä. Huhtikuussa perheeseemme on tulossa myös uusi koira.

Toimin Kosovossa rauhanturvaajana vuosina 2004-05. Halusin lähteä maailmalle ja nimenomaan tekemään hyvää. Vuoden aikana näin paljon dramaattisia tilanteita ja surullisia asioita mutta myös toivoa siitä, että asiat kääntyvät parempaan suuntaan yhdessä ponnistelemalla. Vuosi oli eräänlainen käännekohta. Ymmärsin kansainvälisen yhteistyön ja solidaarisuustyön merkityksen syvällisesti. Vuodesta jäi myös hyviä ystäviä.

Ammattiyhdistystehtävien myötä lähdin kouluttautumaan ja kävin paljon kursseja SAK:n opistolla Nurmijärvellä eli Kiljavan opistolla. Opin neuvottelutoimintaa, työelämän lakeja ja hyvinvoinnin yhteyttä tuottavuuteen. Kävin myös Kiljavan opiston Kuukauden kurssin. Erityisesti opin sosiaalipolitiikasta ja sen tärkeydestä: siitä, miten se oikeastaan yhdistää ne rakenteet, jotka vaikuttavat ihmisten hyvinvointiin. Kouluttautuminen avasi paljon ajatuksia.

Kotimaisen ay-toiminnan lisäksi olen ollut mukana kansainvälisessä solidaarisuustyössä. Olen Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskuksen (SASK) Kunnon työn lähettiläs. Olin myös SASK:n opintomatkalla Mosambikissa loppuvuonna 2016. Kävimme paljon keskusteluja paikallisten ay-aktiivien kanssa, joiden myötä opimme itsekin. Solidaarisuustyö on aina ollut lähellä sydäntäni – siitä asti, kun lapsena kuulin kappaleen Kansainvälinen.

Olen toiminut kuljetusalalla suurimman osan työelämästäni. Olen myös mm. toiminut kiinteistöalalla. Nuorena suoritin kuljetusalan ammattikoulun ja ammattitutkinnon. Ajan joitakin keskipitkän matkan linjoja, mutta usein olen kenttäpäivystäjänä, jolloin koordinoin lentokentän ja pitkän matkan linjojen välisiä kuljetuksia, kun maakunnasta on tulossa matkustajia kentälle tai lähdössä kentältä maakuntaan.

Kuntavaalit 2017

Poliittiset tavoitteeni, joista voi lukea lisää täältä.

1. Ilmainen, julkinen liikenne

2. Kunnan työllistettävä

3. Kunnat osallistumaan palvelujen kilpailutuksiin itse

4. Väljää kaupunkirakentamista ja paljon luontoa asuinalueilla

5. Kaikkia ihmisiä kunnioitettava

6. Kunta vastuulliseksi kilpailuttajaksi ja tilaajaksi

7. Sote ihmisten hyväksi

8. Yhdenvertainen varhaiskasvatus

9. Edullista asumista

Vasemmiston vaalikärjet 2017

Hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/hyvat-sosiaali-terveyspalvelut-kaikille/

Maailman parhaat koulut ja varhaiskasvatus kaikille
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/maailman-parhaat-koulut-varhaiskasvatus-kaikille/

Kohtuuhintainen asuminen ja hyvä ympäristö
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/kohtuuhintainen-asuminen-hyva-ymparisto/

Parempi työllisyys ja hyvät työehdot
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/parempi-tyollisyys-hyvat-tyoehdot/

Blogi

Hyvä kiertää

Eilen illalla työpäivän päätyttyä hämärässä tuli vastaan mies, kun olin varikolta lähdössä. Mies on tuttu työtoveri vuosien takaa. Hän moikkasi. ”Moi Pena, päätettiin vaimon kanssa äänestää tänä vuonna Vasemmistoliittoa”, mies kertoi. Ilahduin. ”Ai, mahtavaa, onpa kiva juttu”, vastasin. Hän ei ollut kuitenkaan päässyt vielä asiaan, vaan paljasti sen nyt: ”Äänestettiin numeroa 397.” Se oli mahtava …

Yhteinen Vantaa

Olen ollut rauhanturvaajana ja solidaarisuustyössä. Olen kokenut ja nähnyt paljon, enkä vain hyviä kohtaloita. Jokainen on samanarvoinen riippumatta ihonväristä, mielipiteistä, sukupuolesta, uskonnosta, iästä ja niin edelleen. Lapsi ei synny estojen, rajoitteiden tai ennakkoluulojen vankina. Ihmiset välittävät toisistaan ja haluavat olla toistensa kanssa. Pohjimmiltaan olemme samanlaisia ihmisiä. Vasta myöhemmin esimerkiksi kulttuuriset, uskonnolliset tai poliittiset rajat erottavat …

Vaaligrillillä

Kiitos kaikille Hakunilan ostarilla käyneille! Meillä oli hyvä tunnelma, kun grillailimme parisen tuntia. Kinkku- ja kalkkunamakkaraa meni hyväntuulisille ohikulkijoille ja juttelemaankin jääneille, samoin mehua ja karkkeja. Pieniä pääsiäismuniakin oli meillä jo jaossa. Keskustelujen aiheet vaihtelivat. Ei ole kovin suuri yllätys, että palvelut ja toimeentulo puhuttivat eniten. Säästöt huolestuttavat, koska ne heijastuvat ihmisten perustoimeentuloon. Olen sitä …

Yhteystiedot ja kalenteri

Ole yhteydessä kuntavaaleihin liittyen!

Pentti Perunka

puh. 040 776 9914

penttiperunka(at)gmail.com

https://www.facebook.com/perunkapentti/

twitter: @penttiperunka

Tule moikkaamaan ja vaihtamaan ajatuksia

Vantaan vasemmiston ehdokkaita toreilla

  • 7.4. klo 15-19 Martinlaakso
  • 8.4. klo 11-15 Myyrmäki ja klo 10-13 Hakunila

Penan vaaligrilli Hakunilan ostoskeskuksella

Kiitos kaikille osallistuneille! Kirjoitin Vaaligrillillä-blogiin tunnelmia ja laitoin kuvia, linkki tässä.

Toisen grillailun mainos oli tässä: