Vaaligrillillä

Kiitos kaikille Hakunilan ostarilla käyneille! Meillä oli hyvä tunnelma, kun grillailimme parisen tuntia. Kinkku- ja kalkkunamakkaraa meni hyväntuulisille ohikulkijoille ja juttelemaankin jääneille, samoin mehua ja karkkeja. Pieniä pääsiäismuniakin oli meillä jo jaossa.

Keskustelujen aiheet vaihtelivat. Ei ole kovin suuri yllätys, että palvelut ja toimeentulo puhuttivat eniten. Säästöt huolestuttavat, koska ne heijastuvat ihmisten perustoimeentuloon.

Olen sitä mieltä, että tärkein kysymys on politiikka ylipäätään. Säästöt ja leikkaukset johtavat huononnuksiin, joihin monet ihmiset olivat jo väsyneitä.

Vantaalla on isommat verotulot kuin ikinä. Veronmaksajia muuttaa kaupunkiin. On siis tarve ja varaa siihen, että palveluja parannetaan.

Moni grillillä käynyt oli kanssani samaa mieltä siitä, että Vasemmiston talouspoliittinen linja on uskottava. Sitä pitäisi vain pitää esillä enemmän. Muutos on aloitettava kuntapolitiikasta, ja on jatkettava seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Paljon puhuttiin myös ihan paikallisista asioista. Aika moni halusi, että Hakunilassa pysyy palveluja, erityisesti nousi tarve hyville lähellä oleville terveyspalveluille jatkossakin. Tällä hetkellä terveyspalveluja on kaiken ikäisille neuvolaa myöten. Alueella asuu paljon ihmisiä, joten tarve terveyskeskukselle pysyy jatkossakin. Terveyspalveluissa on kyse myös perusturvallisuudesta. On saatava apua, kun on tarve.

Lisäksi puhuttiin liikenteestä. Moni toivoi, että julkisen liikenteen yhteydet olisivat paremmat moneen suuntaan. Tavoitteeni ilmaisesta julkisesta liikenteestä sai torilla kannatusta. Keskusteltiin myös metrosta. Iso toive oli, että tulevan itäisen metron pitäisi tulla Hakunilaan Sipoon sijaan.

Neljäntenä isona esiin tulleena teemana keskusteltiin eläkeläisten toimeentulosta. Toimeentulopäätösten pitäisi tukea asiallista toimeentuloa sen sijaan että koko ajan säästetään ja leikataan näistäkin. Kulut nousevat, kun lääkkeiden omavastuut ovat nousseet, mutta toimeentulo polkee paikallaan. Siksi eläkeläisköyhyys lisääntyy. Tämä on väärin.

Monet keskustelut käsittelivät huolia. Tosiaankin isoin asia on leikkauspolitiikan loppuminen. Se vaikuttaa kaikkeen. Ihmiset ovat todella kyllästyneitä ja uupuneita jatkuviin leikkauksiin ja hyvinvointivaltion alas ajamiseen. Tämän on kerta kaikkiaan loputtava.

Vaaligrillailun keskustelut ja kohtaamiset itsessään olivat kuitenkin innostavia. Suuri kiitos vielä kaikille tapahtumaan osallistuneille! Sain myös hyvää palautetta nettisivuistani, sekin lämmitti sydäntä. Esiin nousseet aiheet leikkauspolitiikkaa ja eläkeläisköyhyyttä vastaan sekä lähipalvelujen ja monipuolisen liikenteen puolesta tuntuivat istuvan hyvin omiin tavoitteisiini. Tapahtumasta jäi todella hyvä mieli: tuntuu, että olen pyrkimässä valtuustoon oikeista syistä.