Solidaarisuustyö

Olen SASKin (Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus ry) Kunnon työn lähettiläs. Kunnon työn lähettilään tehtäviin kuuluvat mm. SASKin toiminnasta, tavoitteista ja tehtävistä kertominen sekä varainkeruu.

SASKin tavoitteet ovat kunnon työ ja elämiseen riittävä palkka

SASKin tekemässä työssä maailmalla arvostan erityisesti koulutusta, joka tähtää ammattiyhdistystoiminnan aktivoimiseen ja ay-oikeuksien toteutumiseen köyhissä maissa sekä sitä kautta järjestäytymisasteen nostoon ja työehtojen paranemiseen. Köyhyys vähenee, kun työstä maksetaan kunnon palkkaa. Jos vanhemmat ansaitsevat tarpeeksi, ei lasten tarvitse mennä töihin, jolloin he voivat käydä koulua. Myös naisten asema paranee, kun äideille jää enemmän aikaa oman uran luontiin, ja tytöt pääsevät kouluun. Tämä parantaa keskeisesti seuraavien sukupolvien mahdollisuuksia.

Olen pahoillani nykyisen hallituksen kehitysyhteistyömäärärahojen rajusta leikkaamisesta. Nämä leikkaukset ovat törkeitä ja täysin ristiriitaisia sen tavoitteen kanssa, että ihmisiä tulisi auttaa heidän kotimaissaan.

Suomella ja länsimailla on varaa ja velvollisuus auttaa. Tämä on nimenomaan sitä työtä, jolla ehkäistään sitä, että ihmiset joutuvat lähtemään kotoaan etsimään elämän mahdollisuuksia muualta, pakolaisina. Ratkaisu ei ole se, että rajat laitetaan kiinni eikä oteta mitään vastuuta. Euroopan pitää ottaa vastuu, sillä kehitysmaita on vuosisatojen saatossa riistetty paljon hyödyntämällä muun muassa niiden luonnonvaroja. Kaiken lisäksi tuotot ohjataan veroparatiiseihin, eivätkä edes verot jää kehittyvien yhteiskuntien hyväksi.

http://www.sask.fi

Haastatteluni SASKin lehdessä: http://www.sask.fi/aineistot/tyomaana-maailma

Haastatteluni AKT:n lehdessä: http://www.e-julkaisu.fi/akt/2-2016/ (AKT:n lehti sivu26)

Kirjoitin kansan uutisiin jutun Mosambikin oloista: http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3680739-mosambikissa-ei-juuri-uskalleta-olla-lakossa