Etusivu

Rauno ”Rane” Jääskeläinen

Ammutaan yksityinen SOTE alas!

Olen erittäin pettynyt SOTE ratkaisun kehittymiseen, siinä on paha valuvika, sen ympärillä puhutaan pelkkää paskaa, ja koko SOTE tulisi ampua alas! Meillä on ollut maailman paras ilmainen terveydenhoito. Tästä periaatteesta ei tule luopua, yksityistämisen kiimassa!

Kunnan elinvoimatoiminta on aivan laiminlyötyä, jos kunnan aktiivisuutta verrataan muihin maamme kehyskuntiin. Kuopion ja lentoaseman vetovoimaisuutta ei ole hyödynnetty. Samoin Tahkon matkailuvirran ohiajoa seurataan vierestä sujuvasti.

Kuntamme eläkeläisten toimintatilat ovat aivan lopussa, eikä mitään aloitetta niiden suhteen minun lisäksi ole muut tehneet. Samoin tarvitaan kiireesti edullisia  senioreiden vuokrataloja keskustaan.

Olin edellisissä kunnallisvaaleissa SDP:n listoilla ja olen   ensimmäinen varavaltuutettu heidän ryhmässään vaalikauden loppuun.

Olen pettynyt demareiden tapaan suhmuroida kepun kanssa asioita kunnassamme. Esimerkkejä heidän tekemistään mokauksista löytyy mm. sote-maksujen korottamisesta, työttömien lasten varhaiskavatuksen eriarvoistamisesta, ja monista muista heikommassa asemassa olevien ihmisten asioiden unohtamisesta.

Aiemmin olen ollut Kiuruvedellä ja Mikkelissä kunnanvaltuutettu 14 vuotta. Sittemmin, kun olin valtion johtavassa virassa olin pois politiikasta.

Olen tarmokas vaikuttaja, aion olla koko tarmollani mukana kuntalaisten edunvalvojana, mikäli saan kannatusta kunnallisvaaleissa.

Olen perheellinen siilinjärveläinen, minulla on takana rumaputki monipuolisia työ-ja muita kokemuksia. Aloitin metsurina 16- vuotiaana, olen ollut konekuski, hitsari, toimittaja ja aikuisena  olen opiskellut korkeakoulututkinnon. Siihen antoi hyvinvointisuomi mahdollisuuden kun sairastuin MS-tautiin. Tein sen ansiosta 15 vuoden työuran työhallinnossa, aloitin Nilsiän työvoimatoimiston johtajana ja lopetin työministeriön valtakunnallisen projektin johtajana. Nyt olen IT-alan yrittäjä. Harrastan sotahistoriaa ja olen kirjoittanut siitä kirjan Taisteluosasto Susi. Kirja kertoo isäni tarinan jatkosodan hyökkäysvaiheesta. Toinen talvisotaa koskeva kirja on valmisteilla.

 

 

 

Minun tarinoita

Rauno ”Rane” Jääskeläinen

 

”KAAPISSA ON NATSI”

 

On pakko ottaa kantaa tähän ilmi tulleeseen äärioikeistolaiseen ilmiöön. Se oli pitkään piilossa ja ihan muutaman huuhaa-tyypin edustamaa. Nyt se on kohdattava kasvoista kasvoihin. ”Peli poikki” ja muut viime aikojen vaatimukset rasismin kieltämisestä ja suitsimesta ovat oikeita vaatimuksia. Sen sai aikaiseksi 28 vuotiaan Jimi Karttusen kuolema fasistisen järjestön mielenosoituksen uhrina.

Sitten oltiin johtavien politiikojen osalta ihan hiljaa, ja eräs jytky-puolue, nykyinen tuhnu- puolue, ei tuominnut ja allekirjoittanut poliittisen väkivallan nollatoleranssia. Sama puolue lähetti peli-poikki mielenosoitukseen ikioman rasistin Sebastian Tynkkysen hämähäkkimiehen puvussa pelleilemään.

On sanottava Kummelielokuvan sanoin, että meillä on kaapissa natsi. Sitä ylläpitää, muonittaa tuhnu-, tai satiaispuolue. Sen edustajat ja kannattajat elävät omassa toisenlaisessa todellisuudessa. Siinä sekaisin ovat menneet sananvapaus ja rasismi ja yleinen pakolaisten vastaisuus. Siitä on näkynyt pilkahduksia Siilinjärvelläkin, kun eräs sitoutumaton kunnanvaltuutettu pistää kaikki keljut asiat pakolaisten vastaanoton syyksi. Kukaan tervejärkinen ei usko noin yksinkertaiseen selitykseen. Ei ole näkynyt halal-teurastamoa, enempää kuin minareetin siluetteja, ei myöskään tullut keväällistä raiskausaaltoa, enempää kuin muutakaan peloteltua konfliktia.

Sosiaalilautakunta on valmistelemassa ensi vuoden budjettia. Ja yllätys, yllätys, sieltä ollaan esittämässä ns. sotemaksuihin viime keväänä äänestyksessä hävittyä sote-maksujen korottamista viimeiseen tappiin, eli 30%, ihan hallitusohjelman määräyksen mukaan. Tuo esityshän puolittui viime keväänä, vasemmiston toimesta. Vaikka osa demareista oli maksukorotuksen takana. Nyt se on taas tulossa, ja kohdistuu pienituloisiin paljon sote-palveluja käyttäviin pienituloisiin. Nämä 700e kuukaudessa saavat eläkeläiset ovat tämän kiskurikorotuksen maksumiehet. Sitä eivät maksa työterveysasiakkaat ja muut terveet aikuiset. Vaan sen maksajia ovat vähätuloisimmat eläkkeensaajat. On siinä kuntavaalin alla taas ruusujen ja kynttilän jakajilla uskottavuus lujilla, kun koettavat saada äänestäjät edelleen sumutettua.

Rauno Jääskeläinen

 

 

 

Kuntavaalit 2017

Kunnille jää, mikäli SOTE toteutuu edelleen lakisääteisiä ja vapaavalintaisia tehtäviä. Sivistys, koulutus, asumispalvelut, elinvoima, tekninen toimi ja muuta paikallisen elämän kannalta merkittävää toimintaa ympäristön ja kaavoituksen puitteissa.

Minä tavoittelen hyvää asumiskuntaa, jossa on hyvät ja monipuoliset yksityiset ja kunnalliset palvelut. Kunnalla on niiden ylläpidossa ja hankkimisessa tärkeä rooli.  Eloisa virkeä elinvoimainen kehittyvä kunta, saattaa kuulostaa sanahelinältä, mutta sitä kaikkea pystytään edelleen tekemään vaikka SOTE viekin noin 50% kunnan toiminnasta maakuntahallinnon järjestämäksi.

Mikäli ei pystytä torjumaan terveyden ja sosiaalitoimen yksityistämisen saalistusta on kunnalla edelleen merkittävä vahtikoiran tarkkailutehtävä asukkaiden hyvinvointipalveluissa.

Siilinjärven keskustaajaman kehittämistyö on seuraavan vaalikauden tärkein työ. Meille on rakennettava ihmisten toimintakeskus, vanhuksille, kulttuurille, harrastuksille ja vapaa-ajan vietolle.

Siilinjärvi ei ole mikään eristynyt saareke Kuopion kupeessa. Me olemme osa globalisoituvaa maailmaa. Meillä on siinä paljon mahdollisuuksia, mikäli maalaismainen (kepu/persu) päänvanne ei liikaa purista. Meillä on ykkösluokan lentokenttä, olemme sen kautta helposti saavutettavissa.

Kunnan läpi virtaa kymmenien tuhansien ihmisten virta päivittäin. Tahkon matkailu ja viitostie mahdollistaisivat meille edelleen lisää kaupallista ja matkailulista liiketoimintaa.

Meillä on ainutlaatuinen harjumaisema Harjamäen ja Tarinan harjumuodostelmassa. Se  on turvattava jatkossakin kuntalaisten liikunta- ja harrastusalueena.

 

Hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/hyvat-sosiaali-terveyspalvelut-kaikille/

Maailman parhaat koulut ja varhaiskasvatus kaikille
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/maailman-parhaat-koulut-varhaiskasvatus-kaikille/

Kohtuuhintainen asuminen ja hyvä ympäristö
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/kohtuuhintainen-asuminen-hyva-ymparisto/

Parempi työllisyys ja hyvät työehdot
http://www.vasemmisto.fi/kuntavaalit-2017/parempi-tyollisyys-hyvat-tyoehdot/

Blogi

Kolmas artikkeli

Tähän osaan voit kirjoittaa vaalikampanjan aikana kirjoituksia ajankohtaisemmista aiheista tai voit esimerkiksi kuvata tarkemmin ajatuksiasi vaaliteemoistasi tai muista ajankohtaisista poliittisista kysymyksistä. Kirjoitukset voivat käsitellä niin oman kotikuntasi asioita, valtakunnallista politiikkaa tai jopa kansainvälistä politiikkaa jne.

Toinen artikkeli

Vai hyvää vuotta?   Mennyttä vuotta on tapana muistella uutta aloittaessa. Luon tavallisen pulliaisen katselmuksen taaksepäin. Iltalehden tutkimuksen mukaan vähemmistö äänestäjistä (39 %) toivoo hallituksen jatkavan kauden loppuun asti. Politiikka on rikki, kuten oli jo aiemminkin ja siltä putosi viimeinenkin inhimillisyys ja totuuspohja pois. Ystävällisin kasvoin ministerien lupaukset, ”koulutuksesta ei leikata, lapsiperheiden asema turvataan, vanhuksilta …

Vai hyvää vuotta?

  Mennyttä vuotta on tapana muistella uutta aloittaessa. Luon tavallisen pulliaisen katselmuksen taaksepäin. Iltalehden tutkimuksen mukaan vähemmistö äänestäjistä (39 %) toivoo hallituksen jatkavan kauden loppuun asti. Politiikka on rikki, kuten oli jo aiemminkin ja siltä putosi viimeinenkin inhimillisyys ja totuuspohja pois. Ystävällisin kasvoin ministerien lupaukset, ”koulutuksesta ei leikata, lapsiperheiden asema turvataan, vanhuksilta ei leikata, KIKY:n …

Yhteystiedot

Rauno Jääskeläinen
puh. 044 308 5444
email. rauno.jaaskelainen(at)suomenaluetieto.fi
twitter: raneokio