Etusivu

1. Maksuton ja laadukas koulutus ja varhaiskasvatus on turvattava kaikille!

2. Riittävä perusturva torjuu köyhyyttä.

3. Kaikkia ihmisryhmiä tulee kohdella tasa-arvoisesti. Vähemmistön oikeuksien turvaaminen hyödyttää myös enemmistöön kuuluvia.

4. Kulttuuri ja sen rahoitus on tulevaisuudessakin kuntien asia, maakunta- ja sote-prosessista riippumatta, siksikin tämä on tärkeä kuntavaaliaihe.

5. Joensuussa on omaleimainen, elävä ja aktiivinen kaupunkikulttuuri ja kulttuurielämä. Sitä tukemalla ja kehittämällä luomme yhä uusia vetovoimatekijöitä kaupungillemme ja se taas auttaa niin kaupunkilaisia kuin täkäläisiä yrityksiäkin.

Se kuinka kunta suuntaa toimintansa on aina arvokysymys. Rahaa on, kyse on siitä miten se kohdennetaan.

Minä

Rauli Katajavuori, s.1976 Olen perheellinen kolmen lapsen isä, teatterinjohtaja ja sirkustaiteilija Kuntavaaleissa minua voi äänestää Joensuussa numerolla ?.

Valmistuin taiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta 2013. Vuodet 2014 -2016 toimin Taiteen edistämiskeskuksen ensimmäisenä ja ainoana sirkustaiteen läänintaiteilijana. Työssäni olen mm. luonut Itä-Suomen alueellisen sirkuskoulun toimintamallin, jolla voimme saada järjestettyä laadukasta ammattimaista sirkusopetusta myös pienemmille paikkakunnille. Läänintaiteilijana olen myös edistänyt sirkusta ja esittäviä taiteita yleisesti, kehittämässäni Konserttikeskuksen järjestämän Sirkusta kouluihin -pilottiprojektissa, jonka kautta pyrimme nyt luomaan OKM:n kanssa Konserttikeskuksen yhteyteen ns. esittävän taiteen keskuksen, joka välittäisi esittävää taidetta kouluihin. Vuonna 2018 avasimme Sirkus Supiaisen ylläpitämän NÄYTTÄMÖ-vierailuteatterin Joensuuhun.

Toimin avoimin mielin ja uskon vahvasti koulutuksen ja dialogin tärkeyteen työssä ja oppimisessa. Ymmärrän vastuun kantamisen ja luottamuksen antamisen tärkeyden osana työryhmää jossa, jokainen antaa panoksensa lopputulosta varten. Elävän kulttuurin edistäminen on minulle tärkeä asia. Kepeys, vakavasti otettavuus ja laatu eivät ole minulle toisiaan pois sulkevia termejä. Olen valmis tekemään parhaani joensuulaisten perheiden ja kulttuurin eteen.

Uskon että poliittinen toiminta on asioiden ratkaisemista ja aikaansaamista esimerkiksi niin, että ihmisten arjesta tulisi mahdollisimman turvallista ja sujuvaa. Tai niin, että ihmiset voisivat asua, käydä töissä ja harrastaa. Ja luottaa siihen, että heidän lastensa koulu- ja päivähoitoasiat ovat asiallisessa kunnossa. Tai saada terveyden- ja sairaanhoitoa tarvittaessa.

Näistä asioista päättäminen on arvovalintojen tekemistä. Ja myös asioiden hoitamisesta sellaisessa suunnassa, joka ei ole paras päättäjien oman egon ja aseman vaan kuntalaisten ja kaupunkilaisten kannalta.

 

Rauli Samuli Katajavuori (os. Männistö)

Teatteritaiteen maisteri Rauli Katajavuori on ensimmäinen sirkustaiteen läänintaiteilija Suomessa (2014-2016).

Rauli Katajavuori tunnetaan omaperäisistä, omailmeisistä ja tinkimättömistä esityksistään, jotka yhdistävät vaikutteita aina nykyteatterista nukketeatteriin.

Kuntavaaleissa hän on ehdolla Vasemmistoliiton listoilla ja haluaa tehdä töitä sen eteen, että tulevaisuuden maailma ja yhteiskunta olisi hyvä paikka elää.

”Männistö on suomalaisen kokeellisen jongleerauksen pioneereja” -Jussi Tossavainen, HS arvio 6.4.2008 6.4.2008

”Samuli Männistö ei ole koskaan halunnut tehdä sirkustaidettaan helpoimman ja ilmeisimmän kautta. Hän kokeilee ja venyttelee rajoja äärimmilleen..” -Jussi Tossavainen, HS 12.4.2010

 

Kuntavaalit 2021

Tällä hetkellä kaikille yhteinen ja laadukas koulutus on tärkein vahvuutemme ja ylpeydenaiheemme. Vasemmistoliitto haluaa, että jokaisella on mahdollisuus edetä elämässään koulutuksen avulla niin pitkälle kuin mahdollista.

Varhaiskasvatukseen panostaminen on sekä kansantaloudellinen investointi että panostus ihmisten hyvinvointiin. Varhaiskasvatus tasoittaa perhetaustoista aiheutuvia eroja ja parantaa oppimistuloksia. Päiväkodissa lapset oppivat sosiaalisia taitoja, itseilmaisua ja muiden kanssa yhdessä toimimista. Nämä taidot mahdollistavat myöhemmän oppimisen ja kehittymisen aktiiviseksi kansalaiseksi.

Blogi

Liitos-lehti haastattelu 2017

1. Millaisena koit läänintaiteilijuuden? Mitä teit eniten? Läänintaiteilijuus oli ainakin itselleni varsin ristiriitainen kokemus. Yhtälössä toisaalla turvallinen kuukausipalkka kolmen vuoden ajalle, toisaalla suuri kysymys siitä onko oma työ tärkeää ja tekeekö kuukausipalkan eteen tarpeeksi. Samalla yhtälöä vaikeutti myös se, että koko Taiken toiminnassa ei tunnu olevan selkeää näkemystä mitä tulisi tehdä ja miksi. Vapaalla kentällä …

Taike ja Sirkustaiteen edistäminen

Luettuani uutisen http://www.taike.fi/fi/uutinen/-/news/1138621 nopeasti niin näyttää siltä, että Taike on jatkanut perinnettä jossa rahaa jaetaan käytännössä samoille ryhmille eri nimikkeiden alla. Sopiiko edes kysyä ketä tämä käytäntö hyödyttää? Ainakin apurahahakemuksia lukevat ihmiset joutuvat seulomaan hyvät veljensä suuremmasta hakemusmassasta. Sirkuksen toiminta-avustuksista 90% meni Helsinkiin ja jos nyt lisään nämä uutisessa jaetut erityisavustukset ja kohdeavustukset tuohon pottiin, …

Zen ja jongleerauksen taito (kirjoitus vuodelta 2013)

Kehon harjoittaminen kehittää etiikkaa. ’Ei-akateeminen taide, jota on harjoitettu muualla kuin ’akatemioissa’, on kaiken aikaa ylläpitänyt ajatusta erityisestä tiedosta, jota tarvitaan, joka syntyy ja jonka kanssa ollaan tekemisissä silloin, kun harjoitetaan taiteilijan taitoja, ammattina tai harrastuksena, valmiina tai oppilaana.’ -Juha Varto, isien synnit Tämän kevään aikana olen pohtinut paljon taitoa, oppimista ja myös opettamista. Tämä …

Yhteystiedot

Rauli Katajavuori

puh. 0451209383
email: raulisamuli@gmail.com