Minä

Rauli Katajavuori, s.1976 Olen perheellinen kolmen lapsen isä, teatterinjohtaja ja sirkustaiteilija Kuntavaaleissa minua voi äänestää Joensuussa numerolla ?.

Valmistuin taiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta 2013. Vuodet 2014 -2016 toimin Taiteen edistämiskeskuksen ensimmäisenä ja ainoana sirkustaiteen läänintaiteilijana. Työssäni olen mm. luonut Itä-Suomen alueellisen sirkuskoulun toimintamallin, jolla voimme saada järjestettyä laadukasta ammattimaista sirkusopetusta myös pienemmille paikkakunnille. Läänintaiteilijana olen myös edistänyt sirkusta ja esittäviä taiteita yleisesti, kehittämässäni Konserttikeskuksen järjestämän Sirkusta kouluihin -pilottiprojektissa, jonka kautta pyrimme nyt luomaan OKM:n kanssa Konserttikeskuksen yhteyteen ns. esittävän taiteen keskuksen, joka välittäisi esittävää taidetta kouluihin. Vuonna 2018 avasimme Sirkus Supiaisen ylläpitämän NÄYTTÄMÖ-vierailuteatterin Joensuuhun.

Toimin avoimin mielin ja uskon vahvasti koulutuksen ja dialogin tärkeyteen työssä ja oppimisessa. Ymmärrän vastuun kantamisen ja luottamuksen antamisen tärkeyden osana työryhmää jossa, jokainen antaa panoksensa lopputulosta varten. Elävän kulttuurin edistäminen on minulle tärkeä asia. Kepeys, vakavasti otettavuus ja laatu eivät ole minulle toisiaan pois sulkevia termejä. Olen valmis tekemään parhaani joensuulaisten perheiden ja kulttuurin eteen.

Uskon että poliittinen toiminta on asioiden ratkaisemista ja aikaansaamista esimerkiksi niin, että ihmisten arjesta tulisi mahdollisimman turvallista ja sujuvaa. Tai niin, että ihmiset voisivat asua, käydä töissä ja harrastaa. Ja luottaa siihen, että heidän lastensa koulu- ja päivähoitoasiat ovat asiallisessa kunnossa. Tai saada terveyden- ja sairaanhoitoa tarvittaessa.

Näistä asioista päättäminen on arvovalintojen tekemistä. Ja myös asioiden hoitamisesta sellaisessa suunnassa, joka ei ole paras päättäjien oman egon ja aseman vaan kuntalaisten ja kaupunkilaisten kannalta.

 

Rauli Samuli Katajavuori (os. Männistö)

Teatteritaiteen maisteri Rauli Katajavuori on ensimmäinen sirkustaiteen läänintaiteilija Suomessa (2014-2016).

Rauli Katajavuori tunnetaan omaperäisistä, omailmeisistä ja tinkimättömistä esityksistään, jotka yhdistävät vaikutteita aina nykyteatterista nukketeatteriin.

Kuntavaaleissa hän on ehdolla Vasemmistoliiton listoilla ja haluaa tehdä töitä sen eteen, että tulevaisuuden maailma ja yhteiskunta olisi hyvä paikka elää.

”Männistö on suomalaisen kokeellisen jongleerauksen pioneereja” -Jussi Tossavainen, HS arvio 6.4.2008 6.4.2008

”Samuli Männistö ei ole koskaan halunnut tehdä sirkustaidettaan helpoimman ja ilmeisimmän kautta. Hän kokeilee ja venyttelee rajoja äärimmilleen..” -Jussi Tossavainen, HS 12.4.2010