Minä

Hei 🙂 Olen Saku Etholén, vasemmiston ehdokas kuntavaaleissa 2017. Asun Vuosaaressa ja olen 36 vuotta. Olen kolmen ihanan lapsen isä. Vaikka vanhemmuutta usein rutiininomaisestikin korostetaan politiikassa, halusin tuoda tämän esiin, koska perhe ja vanhemmuus ovat elämäni tärkeimpiä asioita. Myös politiikassa pyrin huomioimaan perheiden erilaisia ja muuttuvia tilanteita päätöksenteon kannalta. Itse olen voinut säästöjen ja tukien turvin olla lasten kanssa pitkään kotona, mikä lienee osaltaan edistänyt tyyppiemme iloista elämänotetta ja sisäistettyä turvallisuutta. Feministinä haluaisin kannustaa myös isejä osallistumaan lastenhoitoon, ja vastaavasti perheen sisäistä työnjakoa pohdittavan muutenkin mahdollisimman pitkälti ihmisten omien halujen ja valintojen pohjalta. Tätä voivat julkiset tahot edistää tukien ja käytäntöjen avulla.

Olen ammatiltani lähihoitaja ja työskentelen näkövammaisten lasten sekä heidän perheidensä kanssa. Toisena osa-aikatyönäni olen tutkimusavustaja. Opiskelen psykologiaa Helsingin Yliopistolla, ja haaveenani on valmistuttuani päästä esimerkiksi perheneuvolaan töihin. Psykologiasta eräs tärkeimpiä oppeja on se, kuinka suuri merkitys sekä geeneillä että ympäristöllä on ihmisten toimintaedellytyksiin. Geeneihimme emme voi vaikuttaa, mutta ympäristöön voimme. Yhteiskunta voikin koulutuksen, sosiaalisten tukien, päivähoidon ynnä muun hyvän muodossa edistää kaikkien täysivaltaista osallistumista yhteiskuntamme toimintaan.

Saavuin Vuosaareen vuonna 2010 kolmansille treffeille puolisoni kanssa, ja oikeastaan muutin samalla tänne asumaan 🙂 Missään en ole tuntenut oloani näin kotoisaksi, ja perheemme kanssa olemme kerenneet niin luonnon kuin palvelut koluamaan läpikotaisin. Täällä Vuosaaressa onkin mielestäni lähes kaikki, mitä kaupungilta voi toivoa. Silti Vuosaari on kaupungin päätöksenteossa usein nukkumalähiön asemassa. Haluankin poliitikkona edistää Vuosaaren ainutlaatuisen luonnon säilyttämistä sekä palveluiden ja työpaikkojen kehitystä. Pelkkä asuntorakentaminen luonnon ja palveluiden kustannuksella ei voi johtaa mihinkään pysyvään hyvään.