Etusivu

Olen turkulainen 35-vuotias ravintola-alan pääluottamusmies, ammattiyhdistysaktiivi ja reilun työn puolestapuhuja. Ammatiltani olen kokki.

Tärkeimpiä teemoja minulle kuntavaaleissa ovat:

  • reilu työelämä
  • hallituksen lapsiin ja nuoriin kohdistuneiden leikkausten torjuminen
  • kompromissiton koulutustakuu
  • laadukkaat julkiset palvelut
  • hiilineutraali ja kestävän kehityksen Turku

”Haluan toimia velvollisuudesta meitä kaikkia kohtaan, enkä vain harvojen ja valittujen puolesta.”

 

Minä

Olen 35-vuotias paljasjalkainen turkulainen ravintola-alan pääluottamusmies, työsuojeluvaltuutettu ja ammattiyhdistysaktiivi. Ammatiltani olen kokki ja työpaikkani on turkulaisille tuttu Linnankadun Ristorante Dennis. Pääluottamusmiehenä edustan seitsemän ravintolamme n. 100 työntekijää Turussa, Helsingissä, Tampereella ja Kirkkonummella.

Olen kirjoittanut ylioppilaaksi Puolalanmäen lukiosta, jonka jälkeen suoritin opintoja Åbo Akademissa aineissa yleinen historia ja valtiotieteet.

Olen valmistunut Turun Humanistisesta ammattikorkeakoulusta kulttuurituottajaksi vuonna 2012.

Ulkomailla olen suorittanut kaksi vaihto-ohjelmaa: lukioaikana vuoden mittaiset opinnot Saksassa Saarlannin osavaltiossa ja korkeakouluvaihdon Iso-Britannian Oxfordissa.

Ravintola-alalle päädyin opiskeluaikanani ja sen nopeatempoinen arki ja haasteet  veivät minut mukanaan.

Olen aktiivisesti mukana ammattiyhdistystoiminnassa. Olen Turun hotelli- ja ravintolatyöntekijöiden ammattiosaston hallituksen jäsen ja minut on valittu osastomme solidaarisuusvastaavaksi.

Tämän lisäksi olen myös Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskuksen Kunnon työn lähettiläs ja tammikuussa 2016 edustinkin varsinaissuomalaista luottamusmiestoimintaa Ghanan pääkaupungissa Accrassa.

Asun avopuolisoni kanssa Turun keskustassa ja harrastan musiikkia. LP-levyt ja kitaransoitto kahdessa bändissä toimivat minulle vastapainona arjen kieputuksille.

Kuntavaalit 2017

Näissä kuntavaaleissa päätetään viime eduskuntavaaleissa alkanut suomalaisten erottelu ja jakautuminen. Me emme voi alkaa rakentaa kuiluja ihmisten välille perustuen varallisuuteen.

Turusta tehdään esimerkkikaupunki, missä noudatetaan työehtosopimuksia, ei tarjota nollatuntisopimuksia ja molemminpuolinen kunnioitus vallitsee työntekijän ja työnantajan välillä.

Koulutusleikkaukset perutaan ja pidämme kiinni ilmaisesta koulutuksesta. Palautamme maailman parhaimman koululaitoksen seuraavilla keinoilla:

  • peruskouluissa luokan maksimikooksi säädetään 20 oppilasta
  • ammattikouluissa taataan riittävä määrä kontaktiopetusta
  • lukioissa otetaan käyttöön maksuton kirjajärjestelmä
  • opintotuen 25% leikkaus perutaan
  • korkeakoulujen leikkaukset perutaan ja rahoitus palautetaan samalle tasolle kuin vuonna 2015

Turussa otetaan käyttöön harrastustakuu, jolla aktivoidaan ennen kaikkea nuorisoa, mutta myös muita kaupunkilaisia. Aktiivinen ja innostunut nuori on tulevaisuuden voimavara.

Taataan maksuton varhaiskasvatus kaikille 3-5 -vuotiaille ja palautetaan subjektiivinen päivähoito-oikeus.

Turkulainen kaupunkikulttuuri herätetään uudelleen henkiin. Turun keskustasta tehdään kohtaamispaikka useammilla kävelykaduilla, pyöräteillä ja ympärivuotisilla tapahtumilla. Vanhoja toreja elävöitetään ja keskustaa laajennetaan Kauppatorin ympäristön ulkopuolellekin.

Kaikki kulttuuri nähdään arvokkaana, eikä vain korkeakulttuuri. Myös matalakulttuuria tuetaan ja tuodaan arvokkaasti esille.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden yksityistäminen lopetetaan välittömästi. Panostamme laadukkaaseen julkiseen terveydenhuoltoon. Suomessa jokaisella on oltava varaa sairastaa ja terveydenhuolto ei voi olla kiinni lompakosta.

Turku alkaa viivytyksettä tavoittelemaan hiilineutraalin kaupungin asemaa ja fossiilisisten polttoaineiden asteittaista luopumista nopeutetaan. Kasvisruokailua pyritään normalisoimaan kouluissa vielä enemmän.

Turku luopuu Toriparkin rakentamisesta ja panostaa yksityisautoilun sijaan innovatiivisiin joukkoliikenneratkaisuihin. Mahdollisuudet maksuttomaan joukkoliikenteeseen selvitetään perusteellisesti.

Lopetetaan kannattamattomat yritystuet ja gryndereiden etujen ajaminen poliittisin keinoin.

Puretaan ammattipoliitikoiden Turku-sopimus ja palautetaan demokratia kaupunginvaltuustoon.

Blogi

Sasun vaalivideot!

Klikkaa otsikkoa nähdäksesi Sasun vaalivideot! Videoilla käsittelen vaaliteemojani sekä esitän omia näkemyksiäni tulevaisuuden Turusta ja miten voimme kehittää kotikaupunkiamme.          

Turkulaista takuutyötä!

Meitä kaikkia turkulaisia yhdistää työ; tavalla tai toisella. Itse olen joutunut valitettavan usein ravintola-alan ammattilaisena näkemään miten työsopimuksia ei noudateta ja työntekijöitä kohdellaan laittomasti. Tämä on yksi oman ammattini vitsauksista ja pääluottamusmiehenä teen omassa arjessani jatkuvasti töitä tilanteen parantamiseksi alallamme. Nämä epäoikeudenmukaisuudet eivät valitettavasti rajoitu vain ravintoloihin. Samanlaista pallottelua nähdään myös muilla aloilla ja usein, varsinkin määräaikaisten työsopimuksien …

Yhteystiedot

 

Sasu Haapanen
 

facebook.com/sasu.jm.haapanen

email: sasujmhaapanen@gmail.com