Etusivu

Hei

Tervetuloa Seppo Noron vaalisivuille. Olen Tuusulan Vasemmiston ehdokkaana kuntavaalissa 2017. Olen pitkäaikainen poliittinen aktivisti ja motivoitunut jatkamaan Tuusulan valtuuston jäsenenä.

Lisätietoa minä-sivulla.

Minä

 

Olen koulutukseltani filosofian maisteri. Valmistuin aikoinani Helsingin yliopistosta pääaineena Suomen ja Pohjoismaiden historia. Samasta yliopistosta minulla on myös erityisopettajan tutkinto.

 

Nuoruudessani sekä lukion, jonka kävin työn ohessa iltakouluna, että yliopiston aikana olin paljon töissä rakennustyömailla. Opettajana töitä olen tehnyt luokanopettajana, erityisluokanopettajana (ESY) ja viimeiset 20 vuotta työurastani historian ja yhteiskuntaopin opettajana. Kuusi vuotta sitten jäin eläkkeelle.

 

Yhteiskunnasta ja politiikasta olen ollut kiinnostunut 1960-luvulta lähtien. Viimeiset 25 vuotta olen ollut Tuusulan Vasemmiston puheenjohtajana. Sinä aikana olen ollut kunnanvaltuuston jäsenenä tai varajäsenenä, eri lautakuntien jäsenenä, lähes kymmenen vuotta Vasemmistoliiton Uudenmaan piirin puheenjohtajana, kahdeksan vuotta maakuntahallituksen jäsenenä ja mm. kuusi vuotta Vasemmistoliiton puoluevaltuuston jäsenenä. Olen siis syvintä olemustani myöten yhteiskunnallinen aktivisti.

 

Uusperheeni, jossa meillä oli viisi lasta (ja nykyään kahdeksan lastenlasta), muokkasi käsityksiäni lapsista ja nuorista samoin kuin reilun kolmen vuosikymmenen kokemus peruskoulun opettajana sen eri sektoreilla.

 

Yhteiskunnallisen toiminnan lisäksi rakastan kirjoja, elokuvia ja teatteria. Pidän veneilystä merellä ja erityisesti rakastan pyöräilyä. Normilenkkeilyn ja työmatkapyöräilyn lisäksi harrastan matkapyöräilyä. Suomen ja Pohjois-Norjan olen kiertänyt monesti ja lisäksi tehnyt pyörävaelluksia Euroopassa, Aasiassa, Afrikassa, Etelä-Amerikassa ja Polynesiassa. Niillä matkoilla viimeistään on oppinut ymmärtämään, miten meidän tavallisten ihmisten unelmat kaikkialla maailmassa ovat samankaltaisia.

 

 

Kuntavaalit 2017

TUUSULAN VASEMMISTO
TAVOITTEITA KUNNALLISVAALEISSA 2017

Yhteiseksi hyväksi – yhdessä!

1. Kokemustemme mukaan keskeisiä arvoja kotikuntalaisillemme ovat mm.  tasa-arvo, demokratia, sivistys, julkisten palvelujen kehittäminen ja oikeudenmukaisuus. Ne ovat myös Tuusulan Vasemmiston arvot.

2. Kannatamme Tuusulan ja Järvenpään yhdistymistä Tuusulanjärven kaupungiksi vuoden 2019 alusta.

3. Pormestarihallintoa emme ole kannattaneet, mutta valtuuston enemmistö on päätöksen tehnyt. Siksi myös meillä on oma, hyvä pormestariehdokas, Pekka Heikkinen.

4. Sote- ja maakuntauudistuksen yhteydessä on turvattava tuusulalaisten lähipalvelut.

5. Vuoden 2019 jälkeisen kunnan perustoimintoja ovat sivistys- ja kasvatusasioista huolen pitäminen. Tuusulan Vasemmistolla on näyttöä tämän sektorin asiaosaamisesta.

6. Joukkoliikenteessä kannatamme HSL:ään liittymistä. HSL on pitkällä tähtäimellä kestävä alusta joukkoliikenteen kehittämiseksi myös Tuusulassa vaikka siirtymävaiheessa ilmenisi ongelmia.

7. Kaavoituksessa kannatamme nykyisten kolmen keskustan, Hyrylän, Jokelan ja Kellokosken hallittua tiivistämistä ja Rykmentinpuiston uusrakentamista.

8. Kunnan omaa vuokra-asuntokantaa on lisättävä ja hoidettava hyvin. Asuminen on käytännön elämämme keskeinen perusoikeus.

9. Kotikuntamme luonto; vesistöt, metsät ja peltoaukeamat ovat Tuusulan vahvuus. Ne ovat punavihreän toimintamme erityisessä suojeluksessa.

10. Itsenäisyytemme juhlavuotena, Suomen täyttäessä 100 vuotta, on kuntatasollakin yhteinen vastuu ja tehtävä huolehtia heikommassa asemassa olevista. Se on oikeata isänmaallista yhteisvastuuta.

Blogi

HSL ja valtuusto 13.2.

En aio kirjoittaa varsinaista blogia, mutta voit katsoa työskentelyäni Tuusulan valtuustossa 13. helmikuuta. Valtuusto oli kutsuttu ylimääräiseen kokoukseen käsittelemään liittymistä HSL:ään. Kokouksessa oli myös joitain muita asioita. Video on katsottavissa osoitteessa julkinen.fi/video/1171 . Jos et halua katsoa koko yli nelituntista kokouslähetystä minun puheenvuoroni ovat seuraavat (aika viittaa shoutboxissa olevaan juoksevaan aikaan): 14.14 Lyhyt kommentti ennakkotietoihin …

Yhteystiedot

Seppo Noro

040 7073406

seppo.noro@pp.inet.fi

Facebook: Seppo Noro