Kuka olen? Miksi olen ehdolla kuntavaaleissa?

Kuka Sonja? 

Olen 26-vuotias erityispedagogiikan ja musiikkipedagogiikan opiskelija sekä pitkän linjan järjestötoimija. Vapaa-ajallani viihdyn läheisteni kanssa, kokkailen, perehdyn ajankohtaisasioihin ja lueskelen netistä monenlaista kiinnostavaa tai kirjaston romaaneita, joogaan, liikun ja käyn mielelläni metsäretkillä. Soitan myös bändissä, ja tämän kevään suurin projektini vaalien lisäksi on Jamkin opiskelijaoopperaproduktion kuoron ohjaaminen.

Sydäntäni lähellä on myös korkeakoulupolitiikka. Tällä hetkellä olen Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan JYYn edustajiston jäsen sekä JYYn sosiaalipoliittisen valiokunnan puheenjohtaja. Ainejärjestöni hallituksessa vastaan koulutusasioista.

Olen syntynyt kasvanut ja käynyt kouluni Jyväskylässä, sitten lähtenyt toisaalle ja palannut takaisin. Olen ajatellut asettautua Jyväskylään loppuiäkseni.

Minulle tärkeitä asioita ovat yhdenvertaisuus, ympäristö ja kasvatus. Kunnallispolitiikassa olen tasa-arvon, ympäristöarvojen, koulutuksen ja laajojen, toimivien julkisten palveluiden edistäjä.

Olen oikeudentuntoinen ja intohimoinen edunvalvoja. Haluan muuttaa asioita parempaan suuntaan, edistää minulle tärkeitä asioita ja parantaa maailmaa. Tahdon rakentaa Jyväskylästä kaikille hyvän paikan olla ja elää. Olen valmis kuuntelemaan asukkaiden toiveita ja tarpeita ja ajamaan muutoksia, joita kaivataan, sikäli kun tavoitteet ovat linjassa yhdenvertaisuuteen ja ekologisuuteen tähtäämisen kanssa.

Miksi vasemmisto? 

Poliittinen kantani vahvistui syksyn 2008 kuntavaalien kynnyksellä. Olin innostunut politiikasta ja tiesin kyllä olevani vasemmistolainen, liberaalien arvojen kannattaja ja ympäristöarvojen vaalija, mutta oma puolue oli hukassa. Vaalikoneiden ja puolueohjelmien avulla löysin tieni Vasemmistonuoriin ja myöhemmin Vasemmistoliittoon. Ilokseni puolue on kehittynyt yhä parempaan suuntaan näinä vuosina. Vasemmistoliitto on vakaasti hyvinvointivaltion ja pienen ihmisen puolella ja pitää päätöksenteossa ympäristön puolia. Minulle vasemmistolaisuus edustaa vastuullista, tutkittuun tietoon perustuvaa politiikkaa sekä hyviä, hyvinvointia, sivistystä, jokaista ihmistä ja maapalloa vaalivia arvoja.

Politiikassa on kyse arvoista. On kyse valinnoista. Politiikka on sitä, että aina on vaihtoehtoja.

Miksi olen ehdolla kuntavaaleissa 2017? 

Kuntavaaleihin ehdolle lähteminen oli luonteva päätös. Innostuin vaaleista syksyn 2015 edustajistovaaleissa, joissa tulinkin valituksi JYYn edustajistoon Jyväskylän yliopiston vihreän vasemmiston listalta. Olen innostunut vaikuttamisesta ja olen valmis kampanjoimaan, näkemään vaivaa, perehtymään ja istumaan pitkissä kokouksissa. Haluan puolustaa hyvinvointivaltiota, tasa-arvoisia palveluita ja laadukasta koulutusta ja mahdollisuuksia sivistykseen ja hyvinvointiin.

Yhteisistä asioista päättävät suurimmaksi osaksi vähintään keski-ikäiset, keskivertosuomalaista varakkaammat miehet. Vaikka he näyttävätkin puvuissaan viisailta ja vakuuttavilta (ja sitä moni onkin), tarvitaan päättämään monenlaisia ihmisiä. Minä osaan, minä pystyn, minä haluan. Se on siis tehtävä! Pyrittävä valtaan, otettava valtaa.