Etusivu

Hei

Olen Timo Rautarinta  ja Tuusulan Vasemmiston ehdokas kunnallisvaalissa tänä keväänä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja psykologi, mutta elämäntyöni olen tehnyt ammattiliiton työntekijänä eri toimitsijatehtävissä.

Nyt olen eläkkeellä ja keskittynyt harrastuksiini ja olemaan pappa kahdelle hurmaavalle natiaistytölle.

Työelän kysymysten lisäksi olen kiinnostunut kunnallispolitiikasta. Tämän hetken tärkein tehtävä mielestäni on SOTE -uudistuksen tekeminen oikeudenmukaisella ja kuntalaisia yhdenvertaisesti kohtelevalla tavalla. Vaikka SOTE -asiat siirtyvät myöhemmin maakuntatasolle, on uuden valtuuston varmistettava sosiaali- ja terveyspalvelujen tason säilyminen ja näitä tuottavan henkilöstön asema myös jatkossa.

 

Minä

 

 

Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja psykologi, mutta elämäntyöni olen tehnyt ammattiliiton työntekijänä eri toimitsijatehtävissä.  Kaikkiaan olin liki 40 vuotta Puuliiton palkkalistoilla palvelemassa mm. puuseppiä, saha- ja levytyöntekijöitä ja metsureita.

Nyt olen eläkkeellä ja keskittynyt harrastuksiini.

Mieluinen harrastukseni on ollut matkailu erityisesti Euroopassa.  Työn yhteydessä oli usein mahdollista olla mukana kansainvälisissä kokouksissa. Lomamatkailulla oli hauskaa täydentää kokemuksia erityisesti eurooppalaisilla kaupunkilomilla. Mielikaupungit ovat Barcelona, Praha ja Berliini. Oheisessa tuokiokuvassa Istanbulin pikkuravintolassa ihmettelen tilatun oluen muistuttavan kovasti tuikeaa kahvia.

Myös musiikki on minulle rakas harrastus. Soitan auttavasti kitaraa ja pidän oopperasta – erityisesti Puccinista.  Viimeaikoina oopperassa käynnit ovat tosin vähentyneet ja kiinnostus kohdistunut enemmän Savonlinnan Timo Mustakallio -kilpailuun. Osanotosta –  ainakin yleisönä – todisteena oheinen kuva.

Eläkeläisenä harrastukseksi on muodostunut erityisesti  pappana olo poikani  kahdelle hurmaavalle tytölle. Tyttöjen kasvua ja vaikkapa nyt vanhemman koulun aloitusta on ilo seurata. Yksi tehtävistäni on ylläpitää kesäisin pappa-uimalaa ja tulla siellä vesipetojen kastelemaksi, kuten oheinen vanhempien luvalla julkaistu kuva todistaa.

Omien vanhempieni taustan selvittely ja sukuhistorian välittäminen lapsenlapsille on vienyt kiinnostukseni myös sukututkimukseen. Sukuhistorioiden selvittely on todella lumoava harrastus, johon nykyiset digitaalipalvelut antavat oivan mahdollisuuden myös kotitietokoneen avulla. Suosittelen lämpimästi.

 

Kuntavaalit 2017

 

Mikä nyt on tärkeää.

Toimitsijan työssä ollaan luontevasti mukana työelämän kehittämisessä ja samalla yleisemminkin työmarkkinapolitiikassa. Siksi myös eduskuntapolitiikka ja erityisesti hallituksen talous- ja sosiaalipolitiikka kiinnostavat. Surulla olen seurannut, kuinka Sipilä ministereineen kyykyttää vähävaraisia, lapsiperheitä ja työttömiä ja kuinka suojelee raharikkaiden varoja ja verovapauksia. Vaikkei nämä asiat sinällään kunnallisvaaleihin kuulu, mahdollistaa opposition menestyminen hallituksen politiikan kääntämisen terveempään suuntaan.

Tuusulan Vasemmistolla on monia hyviä tavoitteita kunnallisvaalissa. Ne näet Tuusulan Vasemmisto sivuilta. Samoin näet esittelyn Vasemmiston muista ehdokkaista.

Tämän hetken tärkein tehtävä mielestäni on SOTE -uudistuksen tekeminen oikeudenmukaisella ja kuntalaisia yhdenvertaisesti kohtelevalla tavalla. Vaikka SOTE -asiat siirtyvät myöhemmin maakuntatasolle, on uuden valtuuston varmistettava sosiaali- ja terveyspalvelujen tason säilyminen ja näitä tuottavan henkilöstön asema myös jatkossa.

Vasemmistoliitolla on selkeät tavoitteet  sosiaali- ja terveyspalveluissa. Ne ovat myös omat tavoitteeni.

 

Blogi

Rottakokeita ?

Talouspoliittisia rottakokeita työttömillä ja vanhuksilla ? Opiskellessani nuoruudessani psykologiaa tulivat myös erilaiset rottakokeet tutuiksi. Psykologisessa kirjallisuudessa selostettiin usein koetuloksia, jotka oli saatu tarkkailemalla laboratorio-oloissa koeläimiä – usein rottia – ja niiden käyttäytymistä. Tyypillisesti voitiin pyrkiä muuttamaan koeläimen käytöstä rankaisemalla tai palkitsemalla. Rotat oppivat nopeasti valisemaan vaihtoehtoja, joista sai palkinnon kuten esim. herkkuruokaa. Vastaavasti ne oppivat …

Yhteystiedot

 

Timo Rautarinta

Mattilan alue, Tuusula
puh. 0400 501134
email.  timo.rautarinta(at)saunalahti.fi          (at)= @

Olen facebookissa