Etusivu

Olen  kuntavaaleissa Vasemmistoliiton sitoutumattomana ehdokkaana.

Haluan vaikuttaa yhteisiin asioihin ja hyödyntää asiantuntemustani  ja elämänkokemustani  oman kotikaupunkini kehittämisessä.

Ammatiltani olen äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja. Työpaikkani on Helsingissä.

Olen 59-vuotias. Asun Sompiossa.

 

 

 

 

Minä

Olen 59-vuotias keravalainen kolmen aikuisen lapsen äiti ja kahden lapsenlapsen mummu. Kolmas lapsenlapseni syntyy tänä keväänä. Perhe ja lapsiperheiden asiat ovat minulle läheisiä ja tärkeitä.

Ammatiltani olen äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja. Olen ollut yli kolmekymmentä vuotta Helsingin kaupungin palveluksessa ja välillä Keravallakin kolme vuotta. Koko pitkän työurani olen tehnyt yläkoulussa 13 – 16 -vuotiaiden parissa. Nuorten asiat ovat tulleet tutuiksi.

Olen asunut Keravalla vuodesta 1986. Kolmekymmentä vuotta asuin Kalevassa, ensin rivitalossa ja sitten omakotitalossa. Vuosi sitten poikani puolisoineen osti taloni ja minä muutin kerrostaloon Sompioon.

Kuntavaaliehdokkaana olen nyt ensimmäistä kertaa. Muulla tavoin olen mielestäni ollut aktiivinen kansalainen aiemminkin. Olen kuulunut useisiin yhdistyksiin ja toiminut niissä sekä paikallisella että valtakunnan tasolla.

Lasten, nuorten ja perheiden asiat ovat ajatuksissani.  Kasvatus ja koulutus ovat jo työnikin puolesta minulle läheisiä. Harrastan liikuntaa ja seuraan tarkasti, mitä Keravalla päätetään esimerkiksi liikuntapaikoista ja ulkoilualueista.

Oikeudenmukaisuus, suvaitsevaisuus ja tasa-arvo ovat johtotähtiäni.

 

 

Kuntavaalit 2017

Miksi ehdokkaaksi juuri nyt?

Olen nyt ensimmäistä kertaa ehdokkaana kuntavaaleissa.  Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja osallistunut aktiivisesti erilaisten yhdistysten toimintaan,  mutta aiemmin olen kieltäytynyt lähtemästä mukaan kuntapolitiikkaan.  Siihen on ollut syynsä, milloin pienten lasten yksinhuoltajuus, milloin kiireet ja tehtävät työelämässä, milloin sitoutuminen toisenlaisiin projekteihin.  Nyt kuusikymppisenä oma elämä tuntuu olevan sellaisessa vaiheessa, että aikaa ja tarmoa riittäisi isompiin asioihin.  Tätä vaihetta odotellessa elämänkokemus on lisääntynyt ja omat näkemykset varmentuneet.

 

Mummu lasten ja lapsiperheiden puolella

Vaikka olen jo isoäiti-iässä – tai ehkä juuri siksi – lapsiperheiden asiat ovat lähellä sydäntäni.  Omat lapsenlapseni asuvat suureksi ilokseni Keravalla, ja saan seurata heidän arkeaan läheltä lähes päivittäin.  Tiedän, miten tärkeää lapsille ja heidän vanhemmilleen on, että Keravalla kaikilla lapsilla on oikeus laadukkaaseen varhaiskasvatukseen.  Meidän tulisi yhteisesti sopia, että yksi laadun ehdoton merkki on riittävän pienet päiväkotiryhmät.  Kaikille olisi hyväksi, että päiväkotiverkosto kattaisi tasaisesti koko Keravan.

 

30 vuotta opettajakokemusta

Koska olen opettaja, kasvatus ja koulutus ovat minulle tärkeitä ja tuttuja asioita. Olen urani aikana ollut mukana useissa kouluun ja opetukseen liittyvissä kehityshankkeissa ja toiminut kouluissa erilaisissa tehtävissä. Toisaalta olen tehnyt aivan tavallista yläkoulun aineenopettajan perustyötä. Minusta on hienoa, että Kerava on pääsemässä huonon koulukaupungin maineestaan. Täällä on tehty hyviä päätöksiä luokkakokojen pienentämisestä ja uusien koulujen rakentamisesta.  Olisi tärkeää, että kaupunki satsaisi myös opettajien täydennyskoulutukseen ja huolehtisi, että oppilailla ja opettajilla olisi käytössään uusin tieto ja modernit työvälineet.Kaikille peruskoulun päättäville nuorille tulisi löytyä jatkokoulutuspaikka.

 

Liikunnasta hyvinvointia

Harrastan liikuntaa. Lajit ja harrastuksen intensiteetti vaihtelevat, mutta tiedän, että liikunta tuo terveyttä ja hyvää oloa.  Siksi pidän tärkeänä, että jokaisella lapsella ja nuorella tässä kaupungissa olisi mahdollisuus harrastaa haluamaansa liikuntamuotoa. Keravalla tulisi ottaa mallia naapurikunnista ja luopua kaupungin omistamien liikuntatilojen tilavuokrista alle 18-vuotiaiden kohdalla.

Tasa-arvo, suvaitsevaisuus ja oikeudenmukaisuus ovat arvoja, jotka ohjaavat työtäni.

 

 

Blogi

Kolmas artikkeli

Tähän osaan voit kirjoittaa vaalikampanjan aikana kirjoituksia ajankohtaisemmista aiheista tai voit esimerkiksi kuvata tarkemmin ajatuksiasi vaaliteemoistasi tai muista ajankohtaisista poliittisista kysymyksistä. Kirjoitukset voivat käsitellä niin oman kotikuntasi asioita, valtakunnallista politiikkaa tai jopa kansainvälistä politiikkaa jne.

Toinen artikkeli

Hyvän blogikirjoituksen ohjeita: 1) Hyvä, kuvaava ja lukemaan innostava otsikko 2) Johdanto tai tiivistelmä, jossa kerrot, mitä kirjoitus käsittelee 3) Käytä kappalejakoa ja väliotsikoita, jotta tekstistä tulee selkeämmin luettava 4) Pidä kirjoitus tarpeeksi lyhyenä ja kevyenä lukea. Tällöin se  luetaan todennäköisemmin. 5) Hyvässä blogikirjoituksessa on usein käytetty listoja, alaotsikoita, taulukoita ja kuvia selventämään asiaa 6) …

Moikka maailma!

Järjestelmässä voi luoda sivuja ja artikkeleita. Tämä on artikkeli. Artikkeleista voi listata kätevästi niiden kategorian perusteella. Oletuskategoria sivustollasi on blogi. Voit listata blogi kategorian artikkelit blogi linkin alle seuraamalla ohjeita. Tämä on ensimmäinen artikkelisi. Muokkaa sitä tai poista se, ja aloita kirjoittaminen!

Yhteystiedot

Tuija Husari

email: tuija.husari@gmail.com
Facebook: Tuija Husari